לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

עניינימים


לראות את התמונה הקטנה
Avatarכינוי: 

בת: 54

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2007    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

5/2007

שאלת התמצאות תרבותית #3057 - Que Sera Sera


מאיפה אתם מכירים את השיר "קיי סרה סרה"? האם מתוך "האיש שידע יותר מדי" או מ"Debby in hospital"?

(או ממקום אחר בכלל?)
נכתב על ידי , 31/5/2007 12:32  
23 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ארך אפיים ב-1/6/2007 00:33
 



ביום שלישי הבא


בואו נעשה סדר אחת ולתמיד בחוקי "הבא" בכל הקשור לימים.

עד כמה שאני מבינה את זה, "הבא" מתייחס לימים שבשבוע הבא, בעוד ש"הזה" או יום ללא ציון, מתייחס לימים שיבואו באותו שבוע.

לדוגמה: יום שישי הבא הוא לא מחר, למרות שטכנית מחר הוא יום השישי הבא שיבוא. יום שישי הבא הוא ה-8 ביוני.

מישהו מתנגד? רוצה להציע משהו אחר?

 

עדכון:

 לבקשת הקוראים, הנה חוקי השעות בלילה:

עד כולל שלוש זה לילה

ארבע זה לפנות בוקר (בעיקר בגלל יהודית רביץ)

מחמש והלאה זה בוקר

 

עדכון 2:

החוק לא מתייחס לשבוע קלנדרי, אלא לשבוע שאחרי היום שבו נאמר המשפט. כלומר, יום ראשון הבא הוא זה שיבוא ב-10.6. ימים שהם בדיוק שבוע מהיום, בכל זאת יאמר עליהם "הבא". יום חמישי הבא, למשל, הוא 7.6.

נכתב על ידי , 31/5/2007 10:44  
21 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של גע&quot;ס ב-31/5/2007 21:05
 



כמה עדכונים לפני שאתם מנסים את זה בבית


אין לי מושג מה זה הפלפל החריף שבמתכון. התעלמתי מהשורה הזאת.

 

אפשר בכיף להשתמש בכוס וחצי קמח.

 

בשלב המים הספיקה לי חצי כף. אל תנסו מראש עם יותר.

 

ברגעים אלה ממש נחים להם שוב שני גלילים טריים במקרר, כי גם נפעמתי מהתוצאה, וגם אני מנסה אלתור זול יותר שמשלב 90 גרם קשקבל ו-60 גרם עמק (שבמקרה היו לי במקרר ורציתי לעשות איתם משהו לפני שימותו).

 

אבל אם אתם מאלתרים עם גבינה אחרת, תישארו עם כוס ורבע קמח.

 

המתכון המלא:

150 גרם פרמז'ן מגורר (או קשקבל)

כוס וחצי קמח (או כוס ורבע אם מדובר בקשקבל)

0.75 כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי (אבל כנראה שאפשר גם סתם פלפל שחור)

 

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

חצי כף מים קרים

 

ביצה

כף וחצי שומשום

כף וחצי קצח

 

מערבבים במעבד מזון את הפרמז'ן, קמח, מלח ופלפל,  מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את המים ומערבלים עד שיש כדור בצק (תנו לזה איזו דקה ורק אם לא נהיה כדור, אפשר להוסיף עוד מים).

 

על משטח מקומח (הבצק טיפה דביק) יוצרים שני גלילים בקוטר של 5 ס"מ,  עוטפים לבניילון נצמד ושמים במקרר לארבע שעות לפחות (אפשר גם כל הלילה).

 

מוציאים מהמקרר, מברישים בביצה טרופה, מצפים בתערובת השומשום-קצח, שוב עוטפים ומחזירים למקרר לעוד שעה.

 

שוב מוציאים מהמקרר, חותכים לפרוסות בעובי חצי ס"מ, שמים בתבנית על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כעשרים דקות, או עד שמשחים.

 

מצננים

 

אוכלים

 

הערה: כל החומרים האלה נתנו 45 עוגיות. זה די מעט בהתחשב בכמה שהן טעימות, אז הכינו אותן רק לעצמכם או לאורחים מובחרים במיוחד, או שמראש תכינו כמות כפולה.

נכתב על ידי , 29/5/2007 17:16  
5 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של גע&quot;ס ב-31/5/2007 21:46
 



עוגיות פרמז'ן (פוסטמונות מעורר תיאבון)


כמובטח, הכנתי היום עוגיות פרמז'ן. והנה התהליך בתמונות.  עוד לא טעמתי כי הן מתקררות ואני מחכה שיתעורר לי הפה משתי הסתימות שעשו לי היום, אבל תודה לאל שחוש הריח שלי עדיין עובד.



שלב ההכינותי מראש. אתמול בלילה חזרתי מסרט, הכנתי את הבצק, הכנתי ממנו גלילים, עטפתי בניילון ושמתי במקרר שינוחו כל הלילה. התמונה היא מהיום, כשהערתי את הגלילים הקרירים משנת היופי שלהם.

 



מושחים בביצה טרופה, מצפים בתערובת של שומשום וקצח ושוב עוטפים ושולחים לגלות של עוד שעה במקרר.

 



פורסים

 



מסדרים בתבנית ושמים בתנור ל-15-20 דקות ב-180 מעלות

 



עד שמשחים

 

 

נכתב על ידי , 29/5/2007 13:44  
11 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של גע&quot;ס ב-31/5/2007 16:35
 



זה לא שאני פרנואידית,


אבל לפני כחצי שעה התגלה שרופאת השיניים שלי בהריון, ואם מוסיפים לזה את אריאלה ועוד שתי בנות מהעבודה שלי, נראה לי שמדובר בקונספירציה אישית נגדי.
נכתב על ידי , 29/5/2007 11:33  
16 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של punktchen ב-2/6/2007 04:48
 



ראשון ראשון אחרון אחרון


אומרים שאת הראשון תמיד זוכרים, אבל מדובר בטעות קונספטואלית של נשמות רומנטיות מדי. זה את האחרון שאי אפשר לשכוח.
נכתב על ידי , 27/5/2007 10:01  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של astrid ב-28/5/2007 20:56
 



כל יום לומדים מושג חדש. והיום: הוט קיטור


בגדי הספונג'ה הכי מטונפים שלכם, חיתולי הבד של התינוק, או בקיצור - כל מה שדורש כביסה בהרתחה (להבדיל מהוט קוטור, שזה פחות או יותר בדיוק להפך)


 
הוט קוטור                                                           הוט קיטור(*)

 

 

(*) מדובר בשחקן הבייסבול הכי מלהיב שיש, אבל נטייתו לגנוב בסיסים בכל מצב גורמת לזה שהבגדים שלו תמיד מטונפים דקה אחרי שהוא עולה למגרש, וזה מוציא ממני את האשה הקטנה שצופה בפרסומות לאבקות כביסה.

נכתב על ידי , 27/5/2007 07:12  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של tavajl, tavajl ב-30/6/2007 21:22
 



הדבר הבא שאאפה


נמצא פה.

 

אין מה להגיב. אחרי שאעשה את זה (ביום שלישי או שבת), יגיע פוסט מפורט + תמונות. כרגע זה רק כתזכורת בשבילי לקנות חמאה.

 

ביסקוויטים עם פרמזן

מתכון באדיבות יותם אוטולוגי, הקונדיטור הראשי ב"בייקר אנד ספייס".

 

המרכיבים (50-40 ביסקוויטים):

1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח

150 גרם גבינת פרמזן, מגורר טרי

קורט פלפל אדום חריף ("קאיין")

1/2 כפית פלפל שחור, גרוס עבה טרי

3/4 כפית מלח

150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1/2 1 כפות מים קרים

לציפוי:

1/2 ביצה, טרופה

1/2 1 כפות גרגרי שומשום

1/2 1 כפות גרגרי קצח

 

הכלים: 2 תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את הקמח, הפרמזן, הפלפל האדום, הפלפל השחור ואת המלח בקערת מעבד מזון, ומערבבים בלהב הפלדה. מוסיפים את החמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את המים בהדרגה דרך הארובה, ומעבדים עד לקבלת כדור בצק.
  2. מעל למשטח מקומח, מעצבים מהבצק גליל בקוטר 5 ס"מ. עוטפים את הגליל ביריעת ניילון, ומניחים במקרר לפחות 4 שעות, או לכל הלילה.
  3. מברישים את הגליל בביצה טרופה ומגלגלים אותו בתערובת של גרגרי השומשום עם גרגרי הקצח. עוטפים ביריעת ניילון ומקררים במקרר עוד שעה.
  4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  5. חותכים את הגליל לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ בעזרת סכין גדול וחד. מניחים את הביסקוויטים מעל לתבניות במרווחים של 2 ס"מ ביניהם. אופים כ-15 דקות עד לקבלת צבע זהוב. מעבירים את הביסקוויטים לרשת לצינון מלא
נכתב על ידי , 26/5/2007 16:55  
הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



יכול להיות שאברי גלעד הוא זה שמקריין בפרסומת לקוקה קולה?


כי אם כן, זה קצת מבטל את כל ההצהרות האידיאולוגיות הקודמות שלו וכל הכוונות הטובות והכל.
נכתב על ידי , 25/5/2007 23:16  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של eyjfdk, eyjfdk ב-30/6/2007 22:21
 



ידיעה מחרידה


בחדשות ערוץ 10 דיווחו השבוע על תושב שדרות שמת כתוצאה מהתקף חרדה.

 

אבל רגע, התקף חרדה רק אמור לגרום למי שללוקה בו לחשוב שהוא עומד למות, מהתקף לב או מסיבה אחרת, אנשים לא אמורים באמת למות מזה. חוץ מזה שלהתקפי חרדה בדרךך כלל אין סיבות מוחשיות, בעוד שנפילת טילים ליד הבית היא בהחלט סיבה מצוינת לפחד שעלול להביא לדום לב ולמוות. מה שלא יהיה, התקף חרדה זה כנראה לא היה.

נכתב על ידי , 25/5/2007 19:57  
8 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ofdics, ofdics ב-30/6/2007 21:01
 



לדף הבא
דפים:  

280,318
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לmichaly אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על michaly ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)