אין לי מושג מה זה הפלפל החריף שבמתכון. התעלמתי מהשורה הזאת.
אפשר בכיף להשתמש בכוס וחצי קמח.
בשלב המים הספיקה לי חצי כף. אל תנסו מראש עם יותר.
ברגעים אלה ממש נחים להם שוב שני גלילים טריים במקרר, כי גם נפעמתי מהתוצאה, וגם אני מנסה אלתור זול יותר שמשלב 90 גרם קשקבל ו-60 גרם עמק (שבמקרה היו לי במקרר ורציתי לעשות איתם משהו לפני שימותו).
אבל אם אתם מאלתרים עם גבינה אחרת, תישארו עם כוס ורבע קמח.
המתכון המלא:
150 גרם פרמז'ן מגורר (או קשקבל)
כוס וחצי קמח (או כוס ורבע אם מדובר בקשקבל)
0.75 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי (אבל כנראה שאפשר גם סתם פלפל שחור)
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
חצי כף מים קרים
ביצה
כף וחצי שומשום
כף וחצי קצח
מערבבים במעבד מזון את הפרמז'ן, קמח, מלח ופלפל, מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את המים ומערבלים עד שיש כדור בצק (תנו לזה איזו דקה ורק אם לא נהיה כדור, אפשר להוסיף עוד מים).
על משטח מקומח (הבצק טיפה דביק) יוצרים שני גלילים בקוטר של 5 ס"מ, עוטפים לבניילון נצמד ושמים במקרר לארבע שעות לפחות (אפשר גם כל הלילה).
מוציאים מהמקרר, מברישים בביצה טרופה, מצפים בתערובת השומשום-קצח, שוב עוטפים ומחזירים למקרר לעוד שעה.
שוב מוציאים מהמקרר, חותכים לפרוסות בעובי חצי ס"מ, שמים בתבנית על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כעשרים דקות, או עד שמשחים.
מצננים
אוכלים
הערה: כל החומרים האלה נתנו 45 עוגיות. זה די מעט בהתחשב בכמה שהן טעימות, אז הכינו אותן רק לעצמכם או לאורחים מובחרים במיוחד, או שמראש תכינו כמות כפולה.