לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

אמא של מתבגרים


חיים על רכבת הרים בתור אמא ל-2 מתבגרים וספרנית שעובדת בעיקר עם מחשבים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2010    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

9/2010

חוויות תל אביביות


הצטברו לי חוויות תיירותיות בשבועיים האחרונים מתל אביב, גם למקומיים וגם לתיירים.

 

החוויות התחילו בתל אביב עם ההשתלמות השנתית של עובדי הספרייה. כנראה שאנחנו עוד בטראומה מהביקור בכלא איילון, אז התכנית הייתה השנה על טהרת הרגוע והנעים. למי שמתעניין, שמעתי שהפסיקו את הביקורים בכלא עקב החלפת כוח אדם ושינוי תפיסה.

 

החוויה התל אביבית המשיכה עם שהייה במלון על חוף הים במשך חג הסוכות. הצטרפנו לאחותי וגיסי שבאו מאירופה כדי לעשות את החג בישראל. אינני זוכרת מתי בפעם האחרונה חגגתי חג עם אחותי, אבל זה היה לפני המון שנים. נהניתי מכל רגע איתה, חבל שזה עבר כל כך מהר.

 

התעצבנתי על חוסר הארגון במלון, במיוחד בכל מה שהיה קשור לסוכה. הרי הסיבה העיקרית שנסענו למלון היה העדר סוכה בבית. אפשר להגיד שבמלון עשו כמיטב יכולתם לשכנע את האנשים לא לאכול בסוכה. חוץ מאשר בערב חג ובערב שבת, שהיה מצוין, בכל הארוחות האחרות הסוכה הגדולה הייתה סגורה ופתחו רק סוכה קטנה ומצ'וקמקת (וחמה כמו סאונה) ליד הבריכה. יתרה מזו, את האוכל הגישו רק בחדר האוכל וכל מי שרצה לאכול ארוחת בוקר בסוכה נאלץ ללכת עד לחדר האוכל לבד כדי לקחת משם את האוכל ולהביא אותו בכוחות עצמו לסוכה. היו שם אנשים מבוגרים שהלכו עם מקל הליכה וממש בקושי החזיקו את עצמם שהיו צריכים גם להחזיק צלחות עם אוכל וללכת ככה עד לסוכה. ממש בושה!

 

על הכול כיפר הים. איזה ים, איזה חוף, איזה שקיעות, משהו לא מהעולם הזה.
כמעט הייתי מוכנה לעזוב את ירושלים בשביל הים הזה. הוא היה נקי, בטמפרטורה נעימה עם גלים קטנים, לא התחשק לי לצאת משם. אני כבר מתגעגעת אליו.

 

מומלץ בתל אביב:

הטיילת – כל כך נעים לטייל שם בגלל הרוח הנעימה וריח הים. אם מישהו ראה כמה משוגעים בבגדי שבת מטיילים ליד חוף המציצים בשבת האחרונה, אז ראיתם אותנו.
נמל תל אביב הישן – מקום קסום. לידיעת אוכלי הכשר – בית הקפה café cafe נהפך לכשר למהדרין.
סיור מודרך בבית המשורר הלאומי, חיים נחמן ביאליק. הבית עבר שיפוץ יסודי והסיור היה מרתק בזכות המדריכה יהודית שהייתה מצוינת.
בית העיר הישן. גם כאן יש סיור מודרך, תערוכת תמונות וסרטון מאד מוצלח על תולדות העיר תל אביב.

 

אכלנו ב-2 מסעדות כשרות מומלצות. ליליות ומיתוס

בליליות כדאי לאכול לא רק בגלל האוכל אלא גם בגלל המיזם החברתי.
"במסגרת הפרויקט מוכשרים בני הנוער למקצוע הטבחות. בשיתוף עם עמותת עלם, העמותה לנוער במצבי סיכון, מסעדת ליליות מכשירה ומעסיקה כל שנה  כ - 15 בני נוער אשר רוכשים הדרכה, ליווי ותעסוקה לתקופה של עד שנה וחצי."

 

לא מומלץ:

 

תערוכת הרהיטים 2010 - בשנה שעברה ביקרנו בתערוכת הרהיטים וקנינו מיטות ושתי כורסאות טלויזיה. מאז יצא לנו לבקר בהרבה חנויות רהיטים וצברנו ניסיון. חזרנו לתערוכה במוצ"ש כדי לחפש שולחן מטבח ושולחן קפה ומאד התאכזבנו. לא מצאנו כלום. המחירים מאד גבוהים וההנחות אינן הנחות. נראה שהחנויות מעלים מחירים לפני התערוכה כדי כביכול לתת הנחות ביריד. הרבה חנויות לא מציגות שם ובעיקר יוצרים לחץ פסיכולוגי על האנשים.

 

מאד לא אהבתי שחייבים לעבור דרך כל הביתנים כדי להגיע ממקום למקום בגני התערוכה. סגרו את כל המעברים האחרים, מה שאילץ אותנו לחזור דרך כל הביתנים שכבר ביקרנו בהם כדי להגיע ליציאה ממנה נכנסנו כדי להגיע למכונית. אנשים שחיפשו קיצורי דרך ממש נתקעו ליד גדרות גבוהות ונאלצו לחזור את כל הדרך אחורה כדי למצוא פתח לצאת ממנו.

 

"העולם של מיכל נגרין", סיור מודרך במרכז המבקרים של מיכל נגרין. כולל בית החרושת, חנות עם מיטב עיצוביה  ובית-קפה "מנוגרן". הסיור בתשלום ואין הנחה בחנות המפעל. מרוב מתיקות בא להקיא. (אמנם בבת ים, אבל בכל זאת מספיק קרוב לתל אביב כדי להיכנס לפוסט הזה)

 

מועדים לשמחה וחג שמח.

 

נכתב על ידי , 28/9/2010 01:39   בקטגוריות ביקורת מסעדות, חגים, חופשה, נופש, סוכות, תל-אביב, תערוכת הרהיטים  
60 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ביילע ב-13/10/2010 17:54
 



כי ביתי בית תפילה ייקרא


מעבר ממקום מוכר למקום לא מוכר הוא תמיד קשה ואפילו יכול להיות טראומטי. כפי שכבר הבנתם המעבר שלנו מהשכונה הירושלמית בה גרנו 25 שנה לשכונה בה אנחנו גרים היום לא עבר בקלות.

דחינו את המעבר עד כמה שיכולנו, כי היה לנו טוב בשכונה הישנה. הייתה לנו דירה יפה, נוף משגע, חברים טובים ובית כנסת עם קהילה נהדרת. בזמן שהשכונה הלכה והתחרדה ניסינו להבליג על הדברים המעצבנים ולראות את הטוב שבה, אבל בסוף כבר לא יכולתי יותר לסבול לגור שם. אילו השכונה לא הייתה מתחרדת לא הייתי בחיים חושבת לעזוב אותה.

 

בתור אישה דתית הקהילה ותפילות בית הכנסת מהווים חלק חשוב בחיי. קשה להסביר למי שלא חי את זה למה בית הכנסת הוא המקום הכי חשוב בשבילי אחרי משפחתי, ביתי ומקום עבודתי. זה לא רק מקום תפילה, זה מקום חברתי ובית לכל דבר. כאשר עברתי דירה גם עזבתי את בית הכנסת והקהילה שלי. אנחנו משתדלים להישאר בקשר עם החברים שם והם איתנו, אבל בלי הרצף של כל שבת זה כבר לא אותו הדבר.

 

למרות המבחר הגדול באזור החדש, לא היה לנו קל למצוא בית כנסת שהתאים לנו. להיכנס לבית כנסת ולהרגיש בו טוב דומה לחליצת נעליים לוחצות ונעילת נעלי בית ישנות ואהובות שכבר קיבלו את צורת כפות הרגליים. מדובר בתמהיל הנכון של מקום פיזי, אנשים, נוסח תפילה, מנגינות, דרשות, שיעורים תורניים ורב הקהילה.

 

בהתחלה התפללנו בבית כנסת מרכזי גדול, שהיה נראה לכאורה הכי דומה לבית הכנסת שהיינו רגילים אליו. אבל, מהר מאד הסתבר שטעינו. חברי הקהילה היו כל כך מתנשאים ומרוצים מעצמם שלא היה להם מקום בלב לקבל משפחה חדשה שהגיעה לשכונה.  

 

סוגיית מעמד האישה בבית הכנסת מהווה גורם חשוב בבחירת בית כנסת. גם כאן יש קשת מאד רחבה של דעות ואני מתכוונת רק לבתי כנסת אורתודוקסים. כמו בכל דבר גם כאן האמריקאים יותר ליברלים מהישראלים ובדרך כלל בבית כנסת עם מדיניות יותר מתקדמת יש אחוז גבוה של מתפללים יוצאי ארצות הברית. לי זה לא הפריע, אבל שאר בני משפחתי לא הרגישו שם נוח.

 

מצאנו בית כנסת מאד חמוד, קרוב לדירה ששכרנו, עם קהילה צעירה ותוססת, תפילה נעימה ואנשים מאד נחמדים. קראנו למניין "פרו ורבו" מכיוון שכל שבת הודיעו על לידות חדשות. רוב המתפללים היו זוגות עם ילדים קטנים ורוב הפעילות הייתה מכוונת ילדים. הרגשנו שם כמו זקני השבט. זה זרק אותנו 20 שנה אחורה עם תחושה מוזרה של דג'ה וו, אבל אהבנו את המקום. מהרגע שעברנו לדירתנו הקבועה המרחק עשה את שלו והפסקנו ללכת לשם. אמנם עוד ניסינו כמה פעמים ללכת להתפלל שם, אבל מהרגע שהתחילו החמסינים הגדולים זה נהיה בלתי אפשרי.

 

10 חודשים נדדנו מבית כנסת לבית כנסת. אני מודה שיש בזה קסם מסוים. הרגשנו כמו תיירים בעירנו, וחשבתי אפילו לכתוב מדריך לבתי הכנסת באזור. אולם, אז הגיע חודש אלול ואיתו השאלה "איפה נתפלל בימים הנוראים?". בימים הנוראים אי אפשר לבוא סתם ככה לתפילות. בכל בתי הכנסת מוכרים מקומות ויש מקומות קבועים. תמיד אפשר למצוא מקום פנוי למתפלל המזדמן, אבל לא מתאים לנו להתנהג כך ולהגיע לכל התפילות בלי לשלם ולקבל מקום קבוע.

 

אחרי התלבטויות רבות החלטנו להצטרף ל-2 קהילות. אחת אשכנזית ואחת ספרדית. זיס הולך למניין הספרדי כאשר אני לא הולכת לבית הכנסת (בערבים ובמשך השבוע). מדי פעם אני גם מתפללת שם. לתפילות האחרות אנחנו הולכים למניין האשכנזי.

 

קצת מוזר לי, אני לאט לאט מתחילה להכיר אנשים חדשים, מי בעלי התפילה, איזה חזן אני אוהבת לשמוע ואיזה לא, איפה כדאי לשבת שלא אקפא מקור מהמזגנים או אחנק מחוסר אויר. איפה צפוף ואיפה פחות צפוף. מציאות חדשה.

 

לשמחתי תפילות ראש השנה ויום כיפור עברו בסדר. אי אפשר להגיד שאני כבר מרגישה שם בבית, אבל יש פוטנציאל למקום. ימים יגידו.

 

גמר חתימה טובה.

נכתב על ידי , 19/9/2010 21:55   בקטגוריות הרהורים ומחשבות, תפילות, בתי כנסת, דיור, חברתי, יהדות  
52 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ביילע ב-27/9/2010 14:20
 



לדף הבא
דפים:  

Avatarכינוי: 

בת: 70




136,634
הבלוג משוייך לקטגוריות: משפחתי וחיות אחרות , דת , 50 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לביילע אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על ביילע ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)