לא מזמן יצא לי לגלוש שוב גלישה אסוציאטיבית באינטרנט (לדוגמא: חיפשתי דבר אחד, הגעתי לאתר מסויים שם היה קישור לדבר אחר (עם איזשהו קשר), משם המשכתי לאתר הנ"ל וכן הלאה. מה שטוב בזה הוא שאתה לומד לפעמים דברים חדשים או חושב על רעיונות חדשים).
כך הגעתי לסירטון ביו-טיוב שהוא בעצם שיעור במקצוע מסויים של אוניברסיטה מסויימת (בתקופת לימודי באונ' ת"א אמנם היה כבר e-mail, אבל לא היה את הweb בתצורתו הנוכחית ומן הסתם לא היו סירטונים של שיעורים זמינים לצפייה מקוונת כפי שיש היום). הדבר הזה יצר אצלי את המחשבה שבעצם, אפשר, תיאורטית, לבנות מערך שלם של שיעורים שכולם (או רובם המכריע) יהיו מקוונים וזמינים לכל. לימודים מקוונים אינם דבר חדש... הם כבר מזמן זמינים, אבל בלימודים מלאים חינם לתואר אקדמי, אני, עדיין לא נתקלתי.
כשבוחנים את הסוגיה מזווית ראיה כלכלית (בהערת אגב, אציין שאני לא מחובבי הדיסיפלינה הכלכלית (למרות שהידע שלי בנושא מצוצמם למדי) בגלל שבדומה לתחומים אחרים שמכונים "מדעי החברה" הם נעדרים לטעמי הבנה עמוקה מספקת של המציאות המורכבת (וזה לא שבהכרח אפשר להגיע להבנה עמוקה כזו באמצעים הקיימים כיום)) אז מזווית ראיה כזו, להבנתי ולכאורה, לא סביר שיקומו מייזמים כמו ויקיפדיה, שאין בהם שום רווח ואנשים עושים הכל (/רוב) בהתנדבות. די דומה לכך הם מערכות ההפעלה של הקוד הפתוח או בכלל כל תחום הקוד הפתוח (וגם אתרים אחרים שאולי כן מונעים משיקולים כלכליים כמו יו-טיוב וגוגל אבל שמוצעים חינם לגולשים) אבל בכל זאת הם קיימים.
הבעיה של ויקי-אוניברסיטה שכזו (wiki-university... נשמע מעניין באנגלית...
מעניין אם מישהו/י כבר חשב על זה לפני) הוא למשל איך עושים בחינות ואיך, אם בכלל, מעניקים תארים? אני מניח שאפשר או לגבות תשלום סימלי על נושא הבחינות והרישום (רישום, לא בהכרח כדי לסנן, אלא כדי לוודא שהאדם הוא אכן מי שהוא מציג את עצמו) או שגם את זה אפשר לעשות בהתנדבות (למשל שמי שמקבל תואר מויקי-אוניברסיטה כנ"ל (או סטודנט שנה מתקדמת), יתחייב לסייע למיזם לתקופה מסויימת בהתנדבות וכד').
להבדיל, אני שוקל לפתוח שוב במבצע חיפוש כלה, המבצע השביעי! גם כי מזג האוויר חוזר להיות, כך אני מקווה, יותר ידודיתי, גם כי אני ב17 באוקטובר חוגג יומולדת ועד אז אני יכול עדיין לומר שאני בן 48 (בעוד חודש ו5 ימים אני כבר בן 49
מתקרב בצעדי ענק ל-50... מאמא -מיה
) וגם כי בעיקר אני עדיין בלי בת-וזג...
לילה טוב לכם/ן קוראי וקוראותי החביבים והחביבות.