* זהירות פוסט ארוך לפניכם/ן! *
כותרת הפוסט דורשת הסבר. מי שת/יתמיד בקריאתו עד תומו כנראה ת/יבין במה
מדובר. בכל זאת לחסרי/ות הסבלנות שביניכם/ן: פשוט החלטתי לכתוב בפוסט הזה
כל מיני הגיגים (להלן "שטויות"...?) ולקנח (ולא תרתי משמע) בתמונות משלבי
הכנת מרק עגבניות שבזמן כתיבת הפוסט אני עדיין מכין אותו. עד כאן להסבר
הכותרת.
ממשיך לחפש
אני אפתח בדברים פרקטיים מבחינתי, שהרי מעבר להתפלספויות, מטרת הבלוג הזה היא לסייע לי במציאת בת-זוג מתאימה (לכן שמו "עוד לא נשוי"). לפני כחודש חתמתי
(לאחר שנה+ (!) של דיווחים כמעט יומיומיים) את מבצע החיפושים (השביעי
(שוב: !)) אחר בת-זוג, בו תיעדתי כל מיני מקומות שסרקתי במסגרת חיפושי
הבלתי נילאים וכן הוספתי כל מיני "שטויות".
אני עדיין לא חושב כרגע לפתוח במבצע חיפוש מתועד נוסף כאן בבלוג (למרות
שזה בהחלט ייתכן בעתיד), אבל אני כן חושב לשאול רעיון מסויים מהמבצע הקודם,
כלומר להודיע מידי פעם מראש היכן (בד"כ זה יהיה בקניון) אמצא בתאריך
ובטווח שעות מסויימים, כך שאם מישהי חושבת שהיא מתאימה למה שאני מחפש,
אבל לא נעים לה לפנות וכו' אלי (פסיביות/ביישנות?), אז היא יכולה לבוא למקום ואולי
(אולי!) אם אתקל בה ואם היא תמצא חן-בעיני גם אפנה אליה ומשם אולי יתפתח
משהו חיובי.
אז אני מודיע בזאת שביום חמישי הקרוב ה24 לנובמבר, אמצא בין השעות 19:00-20:00 (7 עד 8 בערב) בקניון עזריאלי בת"א. יכול להיות שאסתובב קצת, יכול להיות שאשב בבית-קפה או מסעדת מזון מהיר וכו'. מועמדות מתאימות מוזמנות לנסות את מזלן.
"הבה נגילה" או "זה לא הגיל אלא התרגיל"...
לפני כמעט חודש 'חגגתי' (אם כי לא באמת עשיתי חגיגה) את יום הולדתי ה50.
לא באמת חגגתי כי ציפיתי שעד הגיל הזה... כבר אמצא סופסוף בת-זוג כמו שאני
מעדיף. אני נוטה לפעמים להשוות את עצמי לאחרים, אני חושב שזו תכונה די
אנושית. יש לי חבר שאומר לי שאני לא צריך להתעסק בהשוואה לאחרים, כי לכל
אחד יש סיפור חיים שונה ויש יתרונות וחסרונות בסיפור הזה.
בכל זאת, לראות ולדעת שגברים באמת פחות מוצלחים ממני (גם בדברים די
עקרוניים וגם בדברים די פרוזאיים) נמצאים בזוגיות טובה עם נשים נשיות ועם
ילדים משלהם (וחלקם אולי אפילו עם נכדים) זה באיזשהו מקום די 'מקומם'. אני
יכול ל"התבכיין" לי מפה ועד להודעה חדשה אבל זה לא יעזור לי... זו המציאות,
מצד שני גם לחיי הרווקות יש את היתרונות (בעיקר החופש) שלהם.
ובכן, בגלל גילי המתקדם אני נאלץ (לפחות במחשבתי שלי) לספק הסברים
(לבת-זוג פוטנציאלית-תיאורטית) שכוחי עדיין במתני ושאני מסוגל להיות אב גם
בגילי. לא פעם מגיבות (שהן מיעוט קטן, אגב) שהן "נשמות טובות" (באירוניה
כמובן..!) כותבות לי תגובה בסגנון: "אבל חשבת מה יהיה על הילדים שלך כשאתה
תהיה זקן?". אז ראשית, אולי זו אחת הסיבות (אם כי בהחלט לא המרכזית שבהן)
שאני מחפש בת-זוג צעירה ממני בהרבה, לפחות לילדים של שנינו תהיה אמא צעירה
(מעבר לזה שהילדים שלי יקבלו, לכאורה לפחות, גנים של אריכות ימים...).
שנית, וזה דבר שגיליתי היום, מסתבר שהגברים בישראל הם במקום השני באריכות ימים בעולם(!) אם מסתמכים על נתוני האו"ם. ראו הטבלה הראשונה בערך הזה
בויקיפדיה. יש צורך ללחוץ על כפתור המיון מעל עמודת גיל הגברים פעמיים כדי
לקבל מיון בסדר יורד של גיל הגברים. אני מאד משתדל לא לחזות/להתנבא בכלל,
בפרט לגבי עצמי. החיים הם די דינמיים ו"מאז שחרב בית המקדש..." וגו' וכמו
שמאמיני אמונות טפלות אומרים "חמסה, חמסה, בלי עין הרע"
... ובכל זאת, סטטיסטית לפחות, גבר כמוני יכול לחיות עוד כ-30 שנה.
הנה תמונת מסך חלקית מהטבלה בערך הנ"ל (כאמור, אחרי שמקישים על מיון עמודת הגברים בסדר יורד):

ולהיות פעיל לפחות עוד 20 שנה (למרות שזה בהחלט לא מייצג...יש לנו נשיא עוד
מעט בן 90, שעדיין פעיל מאד) עד שילדי יהיו בוגרים, כך שמבחינה זו, למרות
שזה בהחלט לא מקובל ולא פשוט, אני מבקש שבת-זוג פוטנציאלית (כמו שאני מחפש)
לא תפסול אותי על הסף (רק בגלל הגיל) לפני שהכירה אותי מקרוב. מה גם, שאם
יש לי IQ טוב (ללא בהכרח קשר לתוצאות ה"מבחן" (הקל) שמקושר כאן ברשימות בצד
ימין של הבלוג) אז הסיכוי להאריך ימים אפילו (סטטיסטית לפחות) עולה.
והגענו לעגבניות!
אני לא בשלן מטבעי, אבל בגלל שאני רווק ואין לי בת-זוג שתבשל עבורי
(נשים עושות את זה (כמו עוד דברים) הרבה יותר טוב ויעיל מרוב הגברים...)
אני פה ושם מנסה כל מיני דברים בתחום... להכנת עוגות למשל עוד לא הגעתי...
אבל לעשות אורז, צלי בקר ועוד כל מיני אני מסוגל. הפעם בגלל החורף
והטמפרטות היחסית נמוכות של היום, בא לי לעשות מרק עגבניות.
חיפשתי ברשת ומצאתי מתכון. הלכתי, פחות או יותר לפי מה שהבנתי מהכתוב, אבל לא מילה במילה. החלטתי לצלם תמונות משלבי ההכנה והנה הן לפניכם/ן בלווי הסברים:
קודם כל, קפצתי לחנות קרובה וקניתי עגבניות אדומות ויפות:

שטפתי אותן טוב-טוב והנה הן (יפות! נכון?):

שפכתי
עליהם מים (כמעט) רותחים. אח"כ שטפתי אותן עם מים קרים וכך היה קל יחסית
להסיר את הקליפות. כמו כן חתכתי והסרתי את ה'טבור' שלהן:
חתכתי אותן לרבעים:

קילפתי שלוש שיני שום:
ובעזרת מכשיר מעיכה, מעכתי אותן:
בישלתי על אש בינונית את העגבניות עם השום הכתוש במשך כחצי שעה וזו התוצאה:
לקחתי שש פרוסות לחם (היה לי רק לחם שיפון קל במקרר, אז בזה השתמשתי). הסרתי את הקרום וחתכתי לקוביות קטנות:
הוספתי את הקוביות לעגבניות וערבבתי קלות:
הוספתי כמצויין במתכון מים, טיפה שמן זית, מלח ופלפל:
בישלתי על אש בינונית עוד חצי שעה וקיבלתי את זה:
למרות שבמתכון כתוב שלא לטחון, העברתי את המרק לבלנדר לעירבול קצר וזה מה שקיבלתי (הפעם תמונה ללא פלאש):
והאמת... זה יצא בכלל לא רע! אפשר להוסיף למשל אורז כדי שיהיה פחות 'משעמם', אבל זה מצויין גם כך!
עידכונים (19/11/11) לגבי המרק: בסופו של דבר הוספתי פחות מים מהמצויין במתכון וגם הרבה פחות שמן זית. הוספתי כמה כפיות סוכר כנגד החמיצות הקלה ובמקרה היה לי אורז מלא מוכן שנשאר אז הוספתי (לא מצולם לעיל) למרק (כלומר אחרי שהמרק כבר נטחן). השילוב של הסוכר והאורז שידרג את המרק ואני נותן לו ציון מעולה...

לילה טוב וחמים לכם/ן קוראי וקוראותי החביבים והחביבות.