לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

עוד לא נשוי


מחפש בת-זוג מלאה ומאוד נשית למטרה רצינית בלבד (עוד על הנושא במאמרים שבצד ימין מתחת לכותרת "מומלץ לקרא"). בגלישה מסלולרי נא לבחור בגירסה הלא-סלולרית(!) כדי לראות הבלוג נכון. הדוא"ל שלי לפניות: [email protected]


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
8/2012

תקיפה באיראן, קבלת החלטות וגם מחשבים


הדיבורים בתקשורת על אפשרות קרובה של תקיפה ישראלית (עם או בלי הצטרפות אמריקאית (גם בדיעבד) למהלך) גרמו לי לחשוב על איך המנהיגים שלנו מקבלים החלטות. מכיוון שאין לי מושג באיזה אופן מתקבלות החלטות בדרגים הגבוהים של המדינה ומערכת הביטחון, אני יכול רק לנחש ולהרהר.

 

תחילה כמובן צריך לציין שהחלטה מושכלת, לכאורה לפחות, אמורים לקבל מי שיש להם: ראשית- את המידע העדכני והכמה שיותר מקיף ושנית- את היכולת לעבד נכון את כל המידע הנ"ל, כלומר לא אני ולא ה'אזרח הקטן' באמת יכולים להעמיד את עצמו במקומם (בלי המידע וכד' הנ"ל).

 

באופן תיאורטי וכאיש מחשבים הייתי מצפה שישתמשו במחשבים לצורך קבלת החלטות. יש כמה סיבות לזה. ממה שאני זוכר שלמדתי פעם (במסגרת תואר שני שהתחלתי מזמן, אבל לא סיימתי) תחום נושא קבלת ההחלטות כבר נחקר באקדמיה באופן נרחב ויש שיטות למחשב את תהליך ההחלטה. סיבה אחת, אם כן, היא שתוכנה מתאימה יכולה לקבל החלטה לפי קריטריונים לכאורה אובייקטיבים. סיבה נוספת היא כמות המידע הגדול שאני מניח שקיים בקשר לזה. זה כולל את המידע שידוע עד לנקודת זמן ההחלטה, כלומר מידע מודיעיני, גלוי וכד', אבל גם את התרחישים הרבים הצפויים.

 

אם נסתכל על העבר הלא מאד רחוק, קרי מלחמת לבנון השניה, כי אז לא נראה לי שעשו שימוש ניכר בכלים ממוחשבים כאלה לצורך קבלת החלטות... אני מגיע למסקנה הזו בגלל שמה שלכאורה גרם למלחמה היה אירוע חטיפת החיילים שלנו בגבול ישראל-לבנון וזו נראית לי על-פניו תגובה רגשית ולא שכלתנית (אבל אולי אני טועה) וגם בגלל שנראה שהמלחמה הזו לא תוכננה או לפחות לא נוהלה הכי טוב.

 

האם מחשבים יכולים להחליף שיקול דעת אנושי? אני חושב שהתשובה לשאלה הזו כבר ניתנה ודי מזמן. מחשבים מקבלים החלטות בהרבה תחומים. זה גם לא נכון לגמרי לומר שהמחשבים לבדם מקבלים את ההחלטות, משתי סיבות: ראשית- מי שמתכנת אותם הם אנשים, כך שאופן התיכנות ואיכותם של המתכנתים (והצוות שאיתם) קובע את טיב ההחלטות ושנית- כי הרבה פעמים יש עדיין בקרה אנושית על ההחלטות הלכאורה ממוחשבות. למשל 'טייס אוטומטי' במטוס מפוקח ע"י הטייס שיכול להפסיק אותו בכל רגע.

 

סוגיה מורכבת, מן הסתם. לא שאני בעד שלא יהיה שיקול דעת אנושי. פשוט אני חושב שככלי עזר (אם הוא בנוי נכון וזה לא טריוואלי לבנות אותו נכון) מחשבים (במושג מחשבים אני כולל את התוכנה ואני מניח שמדינה יכולה להשתמש במחשבים מאד חזקים, כלומר התקציב הוא לא השיקול העיקרי כאן) יכולים לסייע ליצור תמונה ברורה יותר.

 

 

שמעתי את השיר המצויין הזה של החיפושיות (שאני כמובן מכיר עוד מהילדות) לפני כמה ימים ברדיו.

 

 

נ.ב. נחתי קצת מפוסטים בנושא בינו-לבינה והחיפושים הבלתי נלאים שלי אחר בת-זג מתאימה וכתבתי פוסט בנושא אקטואלי. לא שהנושא הזוגי (או אין-זוגי במקרה שלי עצוב) לא חשוב לי. הוא חשוב לי מאד, פשוט מידי פעם לא מזיק קצת ריענון. 

 

לילה טוב לכם/ן קוראי וקוראותי החביבים והחביבות.

נכתב על ידי , 14/8/2012 23:53   בקטגוריות אקטואליה  
הקטע משוייך לנושא החם: בעד או נגד תקיפה באירן
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



Avatarכינוי: 

בן: 63




הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , דייטינג
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לעוד לא נשוי אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על עוד לא נשוי ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)