יום הכיפורים ההולך וקרב, מתאים באופן אירוני לחשבון הנפש המתעורר בי עם ההודעה הרשמית על פיטוריי מנענע10, והפרידה הבלתי נמנעת מתפקיד העורכת והמנהלת של ישרא-בלוג.
אני מבקשת מכם סליחה שבמשמרת שלי ישרא-בלוג נשאר ללא עורך תוכן במשרה מלאה. אני מתנצלת שלא הצלחתי לעשות יותר בשנתיים וחצי האחרונות. שלא הצלחתי לקדם את ישרא-בלוג למקום שהוא ראוי לו, בזכות הכותבים המוכשרים, המגיבים והקוראים. בעולם האינטרנט כשלא מתקדמים זה בהכרח אומר ללכת אחורה, וזה פחות או יותר מה שקרה כאן.
ידעתי כשנכנסתי לתפקיד שישרא-בלוג אינו נמצא בסדר העדיפויות של נענע10 וכי משנת 2008 לא הושקעו תקציבים חדשים לפיתוח, לשינויים ולשיפוצים באתר. למרות הידיעה, האמנתי שדם חדש במערכת יכול לעשות את ההבדל אבל ידיי היו רוב הזמן קשורות מאחורי הגב. אני מבקשת סליחה שהערכה שלי הייתה הרבה מעבר ליכולת שלי.
בתקופתו של יריב, הצד הטכני טופל על ידי מי שחיבר את הקוד והידק את הברגים כדי שאנחנו נוכל לכתוב כאן. כאשר נענע10 רכשה את ישרא-בלוג הייתה זו אילנה שהצטרפה למערכת וביצעה, ביחד עם יריב, את ההטמעה של ישרא-בלוג בתוך נענע10. אילנה היא מאפיינת מוכשרת וחצי מתכנתת והקשר שלה עם מחלקת הפיתוח היה חלק ורציף.
אני תמיד הייתי, וכנראה תמיד אהיה, אשת תוכן ולא אשת טכנולוגיה. אני מבקשת סליחה שלא הצלחתי לקחת את התחום הזה לטיפולי, וכי לא הצלחתי, למרות המאמצים שהשקעתי בכך, להעלות את ישרא-בלוג לסדר עדיפות גבוה יותר. לא שיכנעתי את קברניטי המערכת שישרא-בלוג שווה את ההשקעה כי הוא יכול להביא לרווחים, ועל כך אני מצטערת.
במשך הזמן בו עבדתי בישרא-בלוג, הפכתי ממחליפה זמנית של אילנה לעורכת משנה שלה. את מקומה כמנהלת תפסתי כשהיא החליטה לצאת לדרך מקצועית חדשה. במשך הזמן הזה מתנדבים רבים הראו לי את רוח הנתינה והאיכפתיות שיש בישרא-בלוג, והוסיפו תוכן מצויין לבחירת הנושאים החמים, הציטוטים, השאלונים, תפעול עמוד הפייסבוק, פתרון סיכסוכים, המלצות על פוסטים נבחרים, והצעות לשיפור המערכת. בעיקר תודה ל: טליק, space cadet, המלכה הזאת, Papillon, קרלי - מרת איכפת לי, השופט, דוברמן ודון מינו.
אני מבקשת סליחה שלא הצלחתי להעביר את ניהול האתר לבלוגרים עצמם. אני יודעת שעשיתי את המיטב שאני יכולה ואני מבקשת סליחה שזה לא הספיק. סליחה אישית מגיעה לכל מי שנפגע ממני במהלך כהונתי. אני מצטערת שלא הייתי יותר רגישה, שלא הבנתי או לא עזרתי.
החודש הקרוב עומד להיות מאתגר, כיוון שאני צריכה להעביר את הידע שצברתי במהלך השנים הלאה, ולעשות זאת בצורה הטובה ביותר, למרות שתכלס בא לי קצת לזחול מתחת לשמיכה ולהכחיש שזה תיכף נגמר. אני מבטיחה לעשות את המיטב שאני יכולה כדי שאתם לא תיפלו בין הכיסאות. אני עדיין אמשיך להיות זמינה לפתרון בעיות עבור המערכת אבל מטבע הדברים לא באותו אופן שהיה עד עכשיו.
שתהיה לכולכם, וגם לישרא-בלוג, גמר חתימה טובה ושנה טובה

מריאט
עורכת ומנהלת ישרא-בלוג לעוד חודש בדיוק