לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


מצטטים. גם אתם יכולים.

Avatarכינוי: 





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2012    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

אימה


"אתה יכול לא לקשר לעולם בין שני רעיונות באופן שיחשוף את האימה הנמצאת בכל אחד מהם, וכך לעולם לא להתוודע אליה. אבל אם איתרע מזלך לקשר בעקביות בין הרעיונות המתאימים אתה יכול לשקוע בה כל חייך. לדוגמה, הבחורה הזאת שמוכרת פרחים מול ביתך. אין בה שום דבר נורא, כשלעצמה היא לא יכולה לבעת. להפך. היא נראית מאד אטרקטיבית. היא סימפטית וחביבה. היא לטפה את הכלב. קניתי את הציפורנים האלה ממנה."
והוא הוציא שני ציפורנים מעוקמים שנמעכו בכיס המעיל, כאילו קנה אותם רק כאמתלה לדבר עם מוכרת הפרחים. "אבל היא כן יכולה לעורר בעתה. הרעיון של הבחורה הזו כשהוא קשור לרעיון אחר יכול לעורר בעתה. אתה לא חושב? אנחנו עדיין לא יודעים מהו הרעיון החסר, הרעיון המתאים, בן הזוג המבעית שלה. אבל הוא קיים. הוא בטוח קיים. השאלה היחידה היא אם הוא יופיע. יתכן שלעולם לא יופיע. מי יודע, אולי יתברר שזה הכלב שלי. הבחורה והכלב שלי. הבחורה עם הקארה הארוך והחום והמגפיים הגבוהים והרגליים הארוכות והחטובות עם הכלב שלי נטול הרגל השמאלית." אלן מריוט הביט בכלבו המנמנם; הוא הסתכל על הגדם של הכלב. הוא נגע בו לרגע. "אם מקשרים את הכלב אלי זה נורמלי. מתבקש. נכון שקצת מוזר, אני מתכוון לשנינו יחד, אבל לא מבעית. אבל אם מקשרים את הכלב  א ל י ה  הניגוד בולט יותר. זה כבר אולי כן מעורר בעתה. לכלב חסרה רגל אחת. אם הכלב היה שייך לה בטוח שהוא לא היה מאבד את רגלו בקטטה אווילית אחרי משחק. זאת היתה תאונה. חלק מהסיכון המקצועי של כלב ששייך לאדם צולע. אבל איתה הוא אולי היה מאבד את רגלו מסיבה אחרת. הכלב עדיין היה חסר רגל. אבל מסיבה אחרת. מסיבה איומה אחרת. לא תאונה. קשר לתאר את הבחורה הזאת בקטטה. אבל אולי הוא היה מאבד אותה  ב ג ל ל ה . אולי אם הכלב היה שייך לבחורה הוא היה מאבד את רגלו, כי היא הייתה כורתת אותה. אחרת, איך כלב מוגן, מטופח ואהוב של בחורה כל כך מושכת וסימפטית שמוכרת פרחים היה יכול לאבד את רגלו? הרעיון הזה הוא נורא. הבחורה כורתת את הרגל של הכלב שלי במו ידיה, מביטה בכך במו עיניה, לוקחת חלק בכך."

 

 

(מתוך 'כל הנשמות' / חוויאר מריאס. עמ' 73)

נכתב על ידי , 20/8/2009 16:45   בקטגוריות סיפורת, חוויאר מריאס, תמר  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מי שמספר


יודע בדרך כלל להסביר את עצמו, לספר זה כמו לשכנע או להסביר או להראות וכך הכל מובן, גם המעשה הנתעב ביותר, הכל נסלח כשיש על מה לסלוח, הכל נמחק, נספג ואפילו מעורר רחמים, הדבר קרה וצריך לחיות איתו מרגע שאנחנו יודעים שהוא נחלת העבר, לחפש לו מקום במצפון ובזיכרון, מקום שבו העובדה שהוא קרה ואנחנו יודעים שהוא קרה לא תעצור אותנו מלהמשיך לחיות. מסיבה זו, מה שהתרחש למעשה לעולם איננו נורא כל כך כמו הפחדים והתיאוריות שלנו, כמו הסברות וההשערות והסיוטים שלנו, שלמעשה איננו כוללים אותם בידע שלנו אלא פוטרים אותם מעלינו לאחר שסבלנו מהם או חשבנו עליהם לרגע, ולכן הם ממשיכים להחריד אותנו, שלא כמו האירועים הממשיים, שמעצם היותם ממשיים הם מאבדים מחשיבותם: מאחר שהדבר קרה ואני יודע שהוא קרה ואין מה לעשות, אנחנו אומרים לעצמנו, עלי לנסות להבין אותו ולנכס אותו, או לתת מישהו אחר להסביר לי מה קרה, והאדם המתאים ביותר לכך הוא מי שמעורב באופן ישיר, כי הוא היודע. אפשר אפילו למצוא חן בעיני מישהו כשמספרים לו סיפור, זו הסכנה. כוחו של כישרון המשחק, אני מניח: בגלל זה יש נאשמים, בגלל זה יש שונאים שרוצחים אותם או מוציאים אותם להרוג או עושים בהם לינץ' מבלי לתת להם להוציא מילה – בגלל זה יש חברים שמתכחשים להם ואומרים: "אני לא מכיר אותך" או שלא עונים למכתביהם – כדי שלא יסבירו ולפתע שוב ימצאו חן בעינינו...
 
(עמוד 249)
 

הכל מזדהם בקלות רבה, אנחנו יכולים להשתכנע מכל דבר, אנחנו תמיד יכולים להוכיח את צדקתנו ואפשר לספר הכל אם מלווים את המילים בצידוק כלשהו, בתירוץ או בנסיבות מקלות או אפילו סתם אם מציגים את הדברים כפשוטם. סיפור הוא צורה של נדיבות, הכל יכול לקרות ולהיאמר ולהתקבל, מכל דבר אפשר לצאת בלי עונש, או אפילו ללא פגע. איש אינו פועל כשהוא משוכנע בחוסר צדקתו, לפחות לא ברגע העשייה, זה כמו לספר סיפור, איזו משימה או מטלה מוזרה היא זו, מה שקורה לא קורה לגמרי עד שמגלים אותו, עד שלא מדברים עליו ועד שלא יודעים עליו, ובינתיים אפשר להפוך את האירועים הללו למחשבה או לזיכרון. אבל למעשה מי שמספר תמיד מספר אחר כך, מה שמאפשר לו להוסיף אם הוא רוצה, כדי להתרחק מהמאורעות: 'אבל הפניתי את גבי לעצמי-לשעבר, כבר אינני מה שהייתי וגם לא מי שהייתי, אינני מכיר את עצמי ואף איני מזהה את עצמי. ואני לא חיפשתי את זה, לא רציתי את זה'. ומי שמקשיב, מצדו, יכול להקשיב עד הסוף ועדיין לומר את התשובה שתמיד היא הטובה ביותר: 'לא יודע, אין לי מושג, נחיה ונראה'.
 
(עמוד 326)
 
[מתוך 'מחר בקרב חשוב עלי' / חוויאר מריאס]
נכתב על ידי , 27/5/2008 23:35   בקטגוריות סיפורת, חוויאר מריאס, תמר  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



תייס עשה הפסקה קצרצרה


והוסיף, כשהוא נושך חזק את המקטרת, כלומר בשיניים קפוצות ובתקיפות: "כשאני חושב איך בילית את היום ההוא, כשאשתך כאן מתה ואתה לא יודע מזה, יש לי צמרמורת. אני מתאר לעצמי שעכשיו אתה רואה את השעות האלה שהעברת באדישות ובחוסר ידיעה באור אחר, לא הייתי רוצה להיות במקומך, הן בטח חוזרות אליך בסיוטים."
-
...אבל דיאן לא נכנע לפיתוי גם כעת...המשיך לשבת בשקט או חזר להרהר ללא קול במשך רגעים לא מעטים כאילו הפעם הוא סופר עד עשרים ולאחר מכן ענה באיטיות האופיינית לו ובקולו החלוד, או שמא בסבלנות האינסופית שאנחנו חייבים לאהוביהם של מתינו:
"...אבל אתה צודק בדבר אחד: אני לא אשכח את השעות האלה שאתה מדבר עליהן. יש דברים שאנשים צריכים לדעת מיד, כדי לא להסתובב בעולם אפילו לא לרגע כשהם מאמינים באופן מוטעה כל כך בדברים שמשנים את כל עולמם. זה פשוט לא מתקבל על הדעת שאפשר לחשוב שהכל נשאר כמו שהיה כשבעצם הכל כבר השתנה או התהפך, ונכון גם שפרק הזמן שעבר עלינו בטעות נעשה לאחר מכן לבלתי נסבל בשבילנו. איזה טיפש הייתי, אנחנו חושבים, אבל האמת היא שזה לא צריך לכאוב לנו כל כך. קל מאד לחיות באשליה או להיות מרומים, זה אפילו המצב הטבעי שלנו: איש אינו פטור ממנו וזה בהחלט לא אומר שאנחנו טיפשים, אנחנו לא צריכים להילחם בו במיוחד וגם לא להניח לו להפוך אותנו למרירים. ויחד עם זאת זה נראה לנו בלתי נסבל, כשאנחנו יודעים לבסוף את האמת. הדבר הכי גרוע, זה שהכי קשה לנו לקבל, הוא שהזמן שבו האמנו בַּטעות נהפך למשהו מוזר, מרחף ודמיוני, מעין כישוף או חלום שהזיכרון שלנו חייב לדכא; פתאום נדמה שאת תקופת הזמן הזו לא ממש חיינו, נכון? כאילו שאנחנו צריכים לספר סיפור מחדש או לשוב ולקרוא ספר, ואז אנחנו חושבים שהיינו מתנהגים אחרת או מנצלים אחרת את הזמן הזה שעובר לתחום הלימבו. זה יכול לייאש אותנו. מה גם שלפעמים הזמן הזה לא נשאר בלימבו, אלא בגיהינום."
-
"זה כמו שבילדות היינו הולכים לקולנוע לראות שני סרטים שהוקרנו ברצף כל היום," חשבתי, "והיינו נכנסים לאולם בחושך באמצע סרט ורואים אותו עד הסוף, ומנחשים מה היה קודם, מה הביא את הגיבורים למצב הנורא שבו מצאנו אותם, אילו חטאים הם חטאו שהביאו עליהם אויבים ושונאים; אחר כך הקרינו עוד סרט, ורק אחריו, כשהתחיל החלק הראשון של הסרט הראשון וראינו את ההתחלה שהייתה חסרה לנו, הבנו שלכל הדברים שדמיינו אין בסיס והם גם לא מתאימים לחצי הסרט שהפסדנו. וכך היה עלינו למחוק מהראש לא רק את מה שדמיינו, אלא גם את מה שראינו בעינינו ממש לפני הניחושים האלה, סרט בלתי קיים או לפחות גרסה מעוותת."
 
[מתוך: מחר בקרב חשוב עלי \ חוויאר מריאס]
נכתב על ידי , 16/5/2008 14:02   בקטגוריות סיפורת, חוויאר מריאס, תמר  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



88,057

© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לTsetata אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Tsetata ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)