|
קטעים בקטגוריה: .
לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .
"קורה שאדם נולד לתוך ארץ זרה. למרות שיש לו אב ואם, אחים ואחיות, שפה ותרבות - הוא בעצם ממקום אחר, והוא לא יודע את זה. הוא כואב כל חייו עד שהוא מבין, ומתחיל את המסע חזרה אל ארץ מולדתו, שמעולם לא היה בה, ואף אחד אינו יכול להבטיח לו שהיא אכן קיימת. אדם כזה נולד לתוך גיהינום, ובהתחלה הוא אינו יודע שזה הגיהינום. הוא ממשיך לחיות את חייו וליפול שוב ושוב, ורק אחרי זמן ארוך משהו קורה: איזה רגע של חסד, שבו הוא זוכה לראות, ולו לרגע מהיר ובהיר, את המקום שלו. פיסת גלויה קרועה מן המקום שלו, נאמר. או מישהו שחולף על פניו ומחייך - רגע שמשנה את חייו, משום שבבת אחת הוא מבין שאכן יש מקום כזה. שהוא לא חולם. שיש חיים טובים מאלה שהוא חי עכשיו. וגם כמובן, באותו הרגע הוא גם מבין שהוא חי בגיהינום.
[שירים - ריימונד קארבר.]
| |
"קורה שאדם נולד לתוך ארץ זרה
שלמרות שיש לו אב ואם, אחים ואחיות, שפה ותרבות – הוא בעצם ממקום אחר, והוא לא יודע את זה.
הוא כואב כל חייו, עד שהוא מבין, ומתחיל את המסע חזרה אל ארץ מולדתו, שמעולם לא היה בה ואף אחד לא יכול להבטיח
שהיא אכן קיימת.
אדם כזה נולד לתוך גיהנום, ובהתחלה הוא אינו יודע שזה הגיהנום. הוא ממשיך לחיות את חייו וליפול שוב ושוב, ורק אחרי זמן ארוך משהו קורה: איזה רגע של חסד, שבו הוא זוכה לראות, ולו לרגע מהיר ובהיר, את המקום שלו.
פיסת גלויה קרועה מן המקום שלו, נאמר. או מישהו משם שחולף על פניו ומחייך – רגע שמשנה את חייו, משום שבבת אחת הוא מבין שאכן יש מקום כזה. שהוא לא חולם. שיש חיים טובים מאלה שהוא חי עכשיו."
[ריימונד קארבר]
| |
דבר קטן וטוב
"הבן שלי מת" אמרה בהחלטיות אדיחה וצוננת. "הוא נפגע על ידי מכונית ביום שני בבוקר. אנחנו חיכינו איתו עד שהוא מת. אבל, כמובן, אי אפשר לצפות ממך לדעת את זה, נכון? אופים לא יכולים לדעת הכל - נכון, אדון אופה? אבל הוא מת. הוא מת, מנוול שכמוך!" באותה פתאומיות שאגרה בתוכה, שכן הזם התחלף במשהו אחר, סחרחורת של בחילה, היא נשענה על שולחן העץ המאובק בקמח, שמה את ידיה על פניה ומיררה בבכי, כשכתפיה עולות ויורדות. "זה לא צודק." אמרה. "זה לא, לא צודק"
"תרשו לי להגיד לכם כמה אני מצטער", אמר האופה ושם את מרפקיו על השולחן. "אלים לבדו יודע כמה שאני מצטער. תשמעו אותי. אני סתם אופה. אני לא מתיימר להיות שום דבר אחר. אולי פעם, אולי לפני שנים, הייתי יצור אנושי ממין אחר. כבר שכחתי, אני לא בטוח. אבל אני כבר לא, אם אי-פעם. עכשיו אני סתם אופה. זה לא תירוץ על מה שעשיתי, אני יודע. אבל אני מצטער צער עמוק. אני מצטער על הבן שלכם, ומצטער על החלק שלי בזה" אמר האופה. הוא פרש את ידיו על השולחן והפך אותן כשכפותיו נתגלו. " אין לי ילדים בעצמי, אז אני יכול רק לתאר לעצמי מה שאת מרגשים בוודאי. כל מה שאני יכול להגיד לכם עכשיו זה שאני מצטער. תסלחו לי אם אתם יכולים" אמר האופה. "אני לא איש רשע, אני לא חושב לא רשע, כמו שאמרת בטלפון. אתם צריכים להבין שהכל מסתכם בזה שאני כבר לא יודע יותר איך להתהג, כמו שזה נראה. בבקשה" אמר האיש, "תרשו לי לשאול אתכם אם יש לכם בלב סליחה בשבילי?"
[מתוך "דבר קטן וטוב" של ריימונד קארבר]
כןכן, בגרות ספרות.
| |
היא אומרת: פעם כל-כך אהבתי אותך. אהבתי אותך עד שיגעון, באמת. יותר מכל בכל העולם כולו. תאר לך. איזו בדיחה זאת עכשיו. אתה יכול לתאר לך? היינו כל-כך א י נ ט י מ י י ם בימים ההם, שזה לא יאומן עכשיו. אני חושבת שזה הדבר הכי מוזר עכשיו. הזיכרון של אינטימיות כזאת עם מישהו. היינו כל-כך אינטימיים שהייתי יכולה להקיא מזה.
[מתוך 'אינטימיות' / ריימונד קארבר]
| |
|