לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

כל הדברים גדולים כקטנים


כל מה שראוי לבזבז עליו את זמנו היקר של הקורא


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2013    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
1/2013

תודה ששאלתם


מאד בקצרה, מהשרוול, כמה מנות של חומר. למחשבה.


 


עידן הנאורות


המלחמה הנמרצת נגד שתיית אלכוהול מובנת ומוצדקת לאור הנזקים הרבים שהוא גורם. צרכני אלכוהול סובלים ממחלות ונזקים בריאותיים. אחוז גבוה ממקרי האלימות ומתאונות הדרכים נגרמים בהשפעת אלכוהול. לפיכך מנהלות הרשויות מלחמת חרמה בהסברה ובחקיקה. כך למשל, אסור למכור אלכוהול בחנות אחרי חצות, אסור לשתות אלכוהול בחוצות, אסור לנהוג בהשפעת אלכוהול. אבל משום מה, אף אחד לא חשב על האפשרות לחוקק חוק פשוט – אסור לשתות אלכוהול.


במדינות האיסלאם החשוכות, הדיקטטורות הפרימיטיביות, אסור לשתות אלכוהול, ומי ששותה עובר על החוק. אבל אצלנו דמוקרטיה נאורה, ולא אנחנו נאסור על האזרחים לצרוך, למכור ולהחזיק אלכוהול. זה עניין של חינוך אחריות ובגרות. אצלנו לא אוסרים על אלכוהול.


אנחנו כמו באמריקה. אצלנו אוסרים על חשיש.


 





 


 


לכל בית צריך מרפסת


מכיוון שמוצרים שלא נמכרים בשוק הכרמל צריך לקנות בשוק השחור, גם חשיש קונים בשוק השחור. המסחר בשוק השחור איננו חוקי, ומי שקונה ומוכר שם עלול להתפס. אבל מאז ומעולם, בכל מקום ותקופה, המסחר בשוק השחור היה עבירה רק בעיני השלטון ומשרתיו (שכמובן, לא נזקקו לשירותיו כדי להשיג את אותם מוצרים) ותמיד, הציבור והעם ראו בו דבר תקין והגיוני, ומי שלא קנה בשוק השחור לא עשה זאת משום שחשב שזה מעשה שאינו ראוי, אלא משום שחסר לו כסף או שחשש להתפס. מי שידע לתפעל את השוק הם המבריחים והעבריינים למיניהם, וכך, בזכות השוק השחור, נוצר הקשר הראשון בין האיש הפשוט והישר ובין העולם התחתון. אחר כך, בפעם הבאה, נהיה יותר קל.


בכל פעם שהחוק אוסר דברים הגיוניים, הוא הופך ציבור גדול לעבריינים. הארץ מלאה במאות אלפי עברייני מרפסת – אלה שסגרו מרפסת בבית בלי לקבל אישור מהעירייה. גם לאגור מי גשם זו עבירה על החוק. אבל לא מעסיקים אלפי שוטרים כדי לטפל בה.


 


שש שניות על אמת בפרסום


כנראה שכל מה שמספרים לכם על הסכנות והנזקים שהחשיש גורם הוא שקר.  הנזק הבריאותי, הכלכלי והמוסרי של הסוכר, החלב, התרופות וההמבורגרים גדולים יותר. שלא לדבר על אלכוהול, סיגריות, מכוניות ודת, שמתים מהם כמו זבובים.

אגב, גם על היהודים אומרים דברים איומים ונוראים ויש עמים שלמים שמאמינים לזה.


 


הדבר הבא


ולא אמרתי אף מילה על המלחמה המעוותת בסמים הקשים.


 


גלוי נאות


אני לא צרכן.


 


עוד גלוי נאות


אני לא מצביע לעלה ירוק (למרות ששקלתי)


 


_______________________________________________________________________________________


 


הפלייליסט:


 



עכשיו נסו לדמיין רוק בלי סמים


 


 

נכתב על ידי , 18/1/2013 01:45   בקטגוריות אושר קטן, אספרסו, האזרח הקטן, העיקר הבריאות, חוק זה חוק, פוליטיקה ודעות, שתו מים  
הקטע משוייך לנושא החם: בעד או נגד שימוש בסמים קלים
20 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אני לא הייתי מעז ב-20/1/2013 19:11



כינוי: 




89,183
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , 40 פלוס , פילוסופיית חיים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאני לא הייתי מעז אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אני לא הייתי מעז ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)