טום פיליפס המציא את ה"הוּמוּמֶנט", ספר מטופל שבו הוא מחלץ מתוך טקסט קיים, טקסט חדש משלו, ויוצר מהעמוד יצירה אמנותית חדשה. מקור השם "הומומנט" הוא מהספר הראשון שבו טיפל פיליפס. זה היה ספר ויקטוריאני בשם Human Document, ופיליפס יצר לו קיצור משלו, "הומומנט".
עלמה7 מסבירה פה את השיטה. למרבה הבושה, הדֶקוֹ (דקו זה ספרון שעובר בין יוצרים שונים) של עלמה בנושא "הומומנט" שכב אצלי הרבה יותר מדי זמן, ולא הצלחתי לעשות בו כלום. בעקבות החלפת גלויות שהייתה לאחרונה, שבה קיבלתי מעלמה גלוית הומומנט מקסימה, החלטתי להתיישב סוף סוף על ההומומנט הראשון שלי, והנה מה שיצא (להגדלה, לחצו פה):

החלק הכי קשה היה למצוא את המילים. העמודים שטיפלתי בהם היו קשורים לציִד, והיה קשה לי מאוד להתנתק מהתוכן ולחץ ממנו טקסט משלי. מאוד קשה למצוא מילים ולחבר מהן טקסט חדש, שלם, שעומד בפני עצמו. זה לקח לי המון זמן, אני חושבת שבין שעה לשעתיים, אבל בסופו של דבר אני מאוד מרוצה שהצלחתי למצוא בו קריאה משלי, לחלץ ממנו מין אמת משלי, שיש לה משמעות בשבילי. זה היה מרתק. וזה מזכיר לי קצת את המחזירים בתשובה למיניהם שמוצאים בתנ"ך כל מיני טקסטים בדילוגי אותיות. אז הנה ההוכחה שלי. קחו כל טקסט ותמצאו בו קריאה סובייקטיבית משלכם. כן, זה עד כדי כך פשוט. :-)
לגבי תהליך הצביעה, צבעתי בשניים מהצבעים שאני הכי אוהבת, שוב, לפי ההקשר. הכתום התחבר לי לחוֹם, והכחול לעולם, והצבעים נראו כל כך יפים ועזים ששמרתי על קישוטים מאוד מינימליסטיים.
אני תמיד מסיימת ב"נהניתי מאוד, ואני מרוצה מאוד", נכון? :-) אז גם הפעם. זה היה ממש מרתק לחפש את המילים ולמצוא אותן, ואני מאוד מרוצה מהתוצאה. אני אעשה עוד הרבה כאלה, ואולי אפילו אתחיל ספר משלי, שכולו הומומנטים. יש לי ספר ממש קטן שקניתי בחנות משומשים, בדיוק מתאים לזה. השם של הספר המקורי הוא The Greatest Thing In The World, ומסקרן אותי לראות אם אני יכולה לשמור על הנושא המקורי שלו בטקסטים של ההומומנט.
__________
משהו קטן וטוב #1
הצטרפתי לטבעת מזמן, ושכחתי להוסיף דברים טובים, אז הנה הראשון.
התחלתי לצפות ב-Boston Legal, ואני מתמוגגת (אני בעונה השניה עכשיו). הדמות שאני הכי אוהבת היא הדמות של דני קריין, עורך הדין הוותיק, איש מבוגר, אחד השותפים במשרד הגדול. הזכרון שלו מתחיל להידרדר, והוא חושב שהוא חולה ב"פרה המשוגעת". הוא מטרידן סדרתי, רפובליקני אוהב נשק מטורף. בפרק שראיתי אתמול הוא ועוד עו"ד יוצאים לטבע, להירגע. הם נוסעים לקנדה - הנוף מדהים, הרים, אגמים, ירוק, ועורך דין צעיר שנמצא שם מזהה את קריין ומספר לו על תביעה חשובה שקשורה לאיכות הסביבה. הוא רוצה שהעו"ד המנוסה יצטרף אליו לבית המשפט, וקריין עונה לו, "באתי עד כאן ליהנות מהטבע, עזוב אותי עכשיו מאיכות הסביבה". תענוג. עוד קטע לדוגמה: אלאן שור, אחד מעורכי הדין האחרים במשרד וחבר טוב של קריין מספר לו שהוא תפס את החברה שלו צוחקת עם גבר אחר.
שור: תפסתי אותה צוחקת עם גבר אחר
קריין במבט מזועזע: אתה בטוח שהם לא רק התנשקו או משהו?
שור: לא, לא, הם צחקו. זה נגמר.