הועדה לביקורת המדינה ועדה פרטית של אדם אחד לביקורת כל דבר ודבר במדינה הזו. |
כינוי:
אקדח קפצונים מין: זכר תמונה
RSS: לקטעים
לתגובות
<<
אוגוסט 2008
>>
|
---|
א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
---|
| | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | | | | | | |
הבלוג חבר בטבעות: | 8/2008
אינשטיין אתם לא
0. איזה באסה בשביל חברת פלאפון: האוניברסיטה העברית חייבה אותה להסיר את השלטים הנושאים את השם "איינשטיין", היות והיא בעלת הזכויות הבלעדית עליו לפי צוואתו.
1. חברת פלאפון יצאה בקמפיין כל כך סוער לכבוד האפשרות האינטגרלית ובלתי נמנעת לכאורה של אתר אינטרנט מוביל כמו גוגל במכשירים שלה, שזה פשוט מגוחך. הרי אין באמת איזשהו חידוש טכנולוגי או אפשרות פותחת אופקים אמיתית בענין הזה: פלאפון פשוט הוסיפה עוד כתובת לרשימת הכתובות המותרות לגלישה בדפדפן הפנימי שבמכשירים שהיא משווקת. באותה המידה יכלה לאפשר גישה לנענע10.
2. במילים אחרות, פלאפון מבקשת ממנויה להתחנן כדי לקבל אתרים. רוצים מידע חופשי? ניתן לכם את גוגל, ומשם להיכנס לכל מיני אתרים כאילו הייתם משתמשים באינטרנט חופשי. אבל בעצם מנויה של החברה מקבלים גישה רק למשהו שלרוחם. תרצו להיכנס לפייסבוק בפלאפון שלכם ולא תוכלו.
3. מצד שני, אפשר להבין את הפשיזם הממוזער של פלאפון. הרי אם יתנו לכם לגלוש לאן שתרצו, לא תשתמשו בפורטל הפנימי שלה. כשמשלמים תשלום חד-פעמי (חודשי) עבור שירות הגלישה באינטרנט, ואז מתאפשר להוריד רינגטונים ורקעים מאתרים חופשיים - פלאפון לא נהנית מהפוטנציאל המלא של המוצר שלה.
4. זכרו שמדובר בחברה מסחרית.
photo cc-by-nc-nd
| |
|