לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

הכל דבש


החיים המתוקים שלי


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    פברואר 2017    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

2/2017

יום המשפחה


אתמול מלאו לאחי שחי בארה"ב חמישים ושמונה. אימא שלי שזוכרת את ימי ההולדת של כולם שלחה לו ברכות בקבוצת הווטסאפ וכולם הצטרפו כמובן ואני הוספתי ושלחתי גם קישור לאלבום המשפחתי שהכנתי דרך אתר המיועד לכך. מעין מתנה וירטואלית קטנה לכבודו ולמרבה הצער כמה שעות אחר כך הוא הודיע שחמותו, אימא של אשתו נפטרה וקצת אחר כך מתה גם הכלבה המשפחתית הקשישה שלהם.

והכל קרה דווקא ביום הולדת שלי הוא כתב לי בעצב.

היה כל כך מוזר לעבור בבת אחת מאיחולי יום הולדת לתנחומים.

המצב עם חמותי הולך ורע, היא סובלת מכאבים בכל הגוף, ושוב חזרה לה האנמיה, היום ג'ינג'י הביא לה כיסא גלגלים מיד שרה. מזל שכבר יש לה עובדת זרה, נכון שהיא לא מרוצה ממנה ומתלוננת שהיא לא יודעת לבשל ולא יודעת לנקות אבל היא לפחות לא לבד בלילות. תכננו להעביר אותה בתחילת חודש מרץ לדירה הקטנה שיש לנו מתחת לבית אבל יש לי הרגשה שבמקום זה נצטרך לאשפז אותה שוב.

ג'ינג'י מגיב ממש רע לכל המצב הקשה הזה. נורא לחוץ ועצבני ורק מחפש על מי להתפרץ ולכעוס, כאילו שיש מישהו שאשם במצב. אני פשוט לא יודעת מה יקרה בעתיד הקרוב ומה לעשות כדי שהיא לא תסבול כל כך.

יום המשפחה יצא נורא עצוב השנה אוף

 



אחי ואני - 1980 בערך
אחי ואני בימים שמחים יותר 

נכתב על ידי , 26/2/2017 19:10  
14 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של n_lee ב-2/3/2017 03:44
 



והסאגה נמשכת


שכחתי לגמרי להוסיף לפוסט הקודם שבתוך כל הטרפת של המכוניות בעוד אני עולה ויורדת במדרגות ורצה מפה לשם תפס אותי הדייר הנחמד שלנו והראה לי שקיר חדר השינה שלהם רטוב.

רק זה היה חסר לי. אוף

שכחתי גם לספר שהדיירים שלנו שהפכו לא מזמן להורים טריים מצאו בית גדול יותר והודיעו לנו שהם עוזבים בסוף החודש. כמובן שדבר ראשון חשבתי שזו הזדמנות פז למעבר מהבית הגדול לדירה הקטנה והנוחה, אחרי שאשפץ אותה מעט בכסף שעוד מעט ישתחרר לנו מפנסיה שאנחנו משלמים כבר שנים, אבל הגורל שוב התערב וסיכל את מזימתי.

חמותי שוב החליטה שהיא רוצה לעזוב את הבית הגדול והקר שלה בנהרייה ולבוא לגור אצלנו בדירה עם העובדת הזרה שנביא לה. כואב לה מאוד והיא סובלת ומרגישה בודדה ומדוכאת ומעדיפה להיות קרוב אלינו. זו לא הפעם הראשונה שזה קורה ומבחינה מסויימת זה יהיה הרבה יותר נוח שלא נצטרך לנסוע כל פעם לנהרייה, אבל כמו שאני מכירה אותה אם הזריקות יעזרו והיא תרגיש יותר טוב היא תשנה את דעתה כמו שכבר עשתה בעבר.

היום ג'ינג'י בדק שוב את הקיר והוא די בטוח שהרטיבות לא נובעת מצינור דולף אלא רק בגלל הגשם וכל מה שצריך לעשות זה לשפר את הניקוז ואז הכל יסתדר, נקווה שהוא צודק.

וכדי לא לבאס לגמרי יש גם בשורה טובה – לילי החליטה שדי, נמאס לה להיות בדרור ישראל והיא עוזבת. למרבה הצער היא לא רוצה לחזור לצפון אלא מעדיפה להישאר בתל אביב ועכשיו היא מחפשת דירה ועבודה ומנסה להחליט מה היא תעשה עכשיו כשהיא כבר באמת גדולה.

גם עוגי מחפש שוב עבודה, מחפש ומחפש ומתרוצץ ולא מוצא ובינתיים גם גר בבית, וגם צץרץ לא עושה סימנים שהוא עומד לעזוב בקרוב, וכולם אוכלים ושותים ומתקלחים ומפעילים מזגנים ומלכלכים כלים ובגדים ומצפים לאוכל ולכביסה וליחס...



 

מה פלא שיד שמאל שלי שאוחזת יותר מידי זמן במטאטא התחילה לכאוב נורא בזמן האחרון. הרופא אבחן דלקת בתעלה הקרפלית ונתן לי זריקה שעזרה זמנית בלבד. החלטתי לנסות קנאביס, אולי זה יקל על הכאב שדי משגע אותי ואפילו מפריע לי לישון טוב. לעשן אני לא יודעת ולא רוצה ללמוד ולכן החלטתי ללכת על עוגת קנאביס. קראתי הוראות באינטרנט, ואחרי שהשגתי (לא חשוב איך) קצת פרחי קנאביס בישלתי אותם עם חמאה וסיננתי אותה אחרי שלוש שעות בישול, הוספתי שוקולד וקמח וביציים וגם סוכר ואפיתי הכל. יצאה חומית שוקולד ריחנית וטעימה. אכלתי קצת בציפייה להרגיש טוב יותר אבל זה פשוט לא עבד. הייתה לי סחרחורת, איבדתי את שיווי המשקל והרגשתי די חרא, זה הרגיש כמו זעזוע מוח, לא כמו התמסטלות.

אחרי כמה ימים ניסיתי שוב ואתמול עשיתי עוד ניסיון בתקווה שאולי הפעם... אבל שום דבר. כמו שאני לא מסוגלת להשתכר אני גם כנראה לא מסוגלת להתמסטל. קבעתי שוב תור לרופא ונקווה שהפעם הוא ימצא לי פתרון כי ממש כואב לי. 

נכתב על ידי , 14/2/2017 19:56  
17 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ניר ב-14/5/2017 12:09
 



ושוב ערמות של בעיות וכולן על הראש שלי


בשבוע שעבר נסע לו ג'ינג'י עם כל הכיתה שלו לארכאולוגיה ליוון. היה סיור נהדר, הם חרשו את עתיקות יוון ונהנו מאוד. אני נשארתי בבית עם הכלבים והילדים ושאר הבעיות, אימא שלו למשל שסובלת מכאבים בידיים ובכתפיים. נסעתי לנהרייה לעשות אתה קניות וכאב לי הלב על הסבל שהיא עוברת.

לפני שנסע ג'ינג'י הזהיר אותנו שחייבים להניע את הרכב שלו פעם ביום כדי שלא יהיו לו בעיות עם ההתנעה כשהוא יחזור. אני וצץרץ עשינו תורנות רכב וכל יום הנענו את המרסדס ויטו שלו והכל הלך כשורה.

אחרי שג'ינג'י חזר לארץ הוא ניסה להתניע את הרכב וכלום, הרכב נתקע ולא הניע. ניסינו להתניע בעזרת כבלים שחיברנו למכונית שלי, לא עזר כלום, הרכב דומם.

התקשרנו לגרר, הם אמרו שישמחו לבוא אבל אחרי שהם יצליחו להניע אותו חייבים לקחת אותו מיד למוסך, זה החוק אצלם. אבל מה עושים ביום שישי אחרי הצהרים כשכל המוסכים כבר סגורים? משאירים את האוטו מול המוסך ומקווים לטוב. ג'ינג'י סירב להצעה הזו מפחד שימצא אוטו מפורק ביום ראשון בבוקר והחלטנו שהם יגיעו לגרור אותו ביום ראשון בבוקר.

אבא שלי התנדב לנסות להניע את המרסדס הסרבן עם איזה מכשיר פלא שהוא קנה באינטרנט. הגיע ביום שבת בבוקר וראה איזה פלא, הרכב נעול ואי אפשר לפתוח אותו למרות כל המאמצים. טוב, הגרר יבוא ביום ראשון יפרוץ את האוטו וייקח אותו למוסך ניסיתי להתנחם אבל שוב לא, הגרר לא כולל מנעולן. קודם שנתכבד ונזמין מנעולן שיפרוץ ואחר כך נראה ובינתיים כמו להכעיס גם האוטו שלי, הניסן הקטן והחביב שלי, משמיע קולות חשודים מאוד.

בבוקר, אחרי צעקות וויכוחים והתלבטויות הוחלט שג'ינג'י ייסע עם הרכב שלי למוסך ואני אזמין בינתיים מנעולן. התקשרתי לאחד שגר בכפר הערבי הסמוך, הוא לא ענה אז התקשרתי לאחר שהפנה אותי למישהו אחר שקבע שיבוא בעוד כשעה וזה יעלה לי 400 ₪. בינתיים חזר אלי ההוא שקודם לא ענה ואמר שיגיע מיד וייקח רק 200 ₪. קדימה בוא אמרתי ועד שהוא הגיע ניסיתי לבטל את השני שלא ענה משום מה. שלחתי לו מסרון ביטול בתקווה שהוא קורא אותו ורצתי לפגוש את זה שכן הגיע. (היה צריך לנסוע איתו כי הרכב מתחת לבית ומי שלא מכיר צריך להסביר לו... מסובך מאוד) בסוף נפגשו המנעולן והמרסדס ויטו שהמשיך להיות סרבן ועיקש. המנעולן שהתברר כאיש לא צעיר אבל חביב מאוד עבד קשה מאוד, ניסה מפה וניסה משם, עלה וירד ואפילו נדחף מתחת לרכב ובסוף, אחרי מאמצים רבים, הצליח סוף סוף לפתוח, ועל הדרך לימד אותי (לא בכוונה) כמה קל לפרוץ לרכב. אחר כך ביקשתי ממנו לנסות להתניע את הרכב והוא הסכים וגם הצליח, ואפילו לא רצה תוספת תשלום. שמחה וטובת לב רצתי שוב הביתה (עניין של איזה שלושים מדרגות) והבאתי לו לאות תודה צנצנת דבש.

המנעולן היקר יותר לא בא, ג'ינג'י חזר עם אוטו מתוקן (זה היה רק מיסב כדורי סורר) וככה יכול היה ג'ינג'י להסיע את אימא שלו לאורתופד כי לאחרונה יש לה כאבים חזקים מאוד שמונעים ממנה לתפקד. האורתופד הסביר שיש לה קרעים ברקמת החיבור בכתפיים וצריך לתת לה זריקת קורטיזון אבל בגלל ההיסטוריה הרפואית שלה הוא צריך אישור מהרופא שטיפל בה בבית חולים כרמל. התקשרתי לכרמל והתברר שהעבירו את מחלקת הגסטרו למחלקה אחרת כי עושים שם שיפוצים, ישבתי שעות על הטלפון וכל פעם הסברתי מחדש למה אני צריכה את הרופא המסוים הזה ובסוף, הללויה! הצלחתי לדבר קודם עם העוזרת שלו ואחר כך איתו ולהשיג את האישור המיוחל שהוא היה אדיב דיו לשלוח לי במייל.

אחר כך בדקתי שוב באתר של הכללית וראיתי שהרופא שרוצה לתת לה זריקה מקבל אנשים פעמיים בשבוע, כל פעם במקום אחר. הצלחתי לשמחתי להשיג לה תור ביום רביעי זה, ואם הכל ילך טוב והזריקה תעזור חמותי המסכנה תפסיק לסבול. בין לבין גם הורדתי טפסים ומילאתי אותם כדי שנוכל להשיג לה עובדת זרה שתגור אתה. את רוב הפעילות הזו אני עושה בעזרת האינטרנט שג'ינג'י מתעקש לא להבין ולא להתעסק איתו, איזה מזל שלמדתי לעבוד עם מחשב.

 נכון לעכשיו היא מסכימה לבוא לגור אצלנו בדירה שיש לנו מתחת לבית. למרבה המזל הדיירים שלנו עוזבים בסוף החודש, אבל כמו שאני מכירה אותה היא תשנה את דעתה אחרי שהיא תרגיש טוב יותר.

תחזיקו לנו ולה אצבעות, ואם אתם מתכוננים לחיות עד גיל 90 תשתדלו להגיע לגיל המופלג הזה בריאים כי אחרת באמת אין טעם.

נכתב על ידי , 13/2/2017 17:14  
21 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של n_lee ב-14/2/2017 21:56
 





Avatarכינוי: 

בת: 68

תמונה




הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי
107,847
הבלוג משוייך לקטגוריות: משפחתי וחיות אחרות , 50 פלוס , המתמודדים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ל*צופה מהצד* אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על *צופה מהצד* ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)