לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

תמורה למצוינות

Avatarכינוי:  השופן שלא ישן

בן: 33





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2016    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    




הוסף מסר

5/2016

העבודה של השוקולד


כשאוכלים שוקולד לפעמים יש את ההרגשה הזו שהטעם שלו ייחודי, ובצדק.

כי מצד אחד, הוא ממש טעים, ומצד שני, יש סיפור מאחוריו, סיפור הרבה יותר גדול, שמתחיל מזרע קקאו קטן, שבכלל גדל במדינה אחרת. הוא גדל ומתפתח, עד שמגיע השלב שלו לעזוב את העץ ולעבור למקום אחר, בו הוא יהפוך לשוקולד אמיתי.

ו...רגע! צריך לזכור לפני שהוא הופך להיות שוקולד אמיתי הוא צריך לעבור תהליך דקדקני ולא פשוט של חימצון, כי מי יאכל שוקולד זרע קאקאו, לבן, שטרם עבר את החמצון והפך לחום! וחמצון, כמו שזה נשמע לבני אדם, גם לזרעי קקאו זה לא תהליך כיפי במיוחד, ועדיין, לפחות הזרע לא עובר את החמצון לבדו, הוא עובר את זה עם כל חבריו מהיער, ובשביל להיות שוקולד, כולם יודעים, אלכסיס , שצריך לעבור תהליך לא פשוט, אבל תמיד אפשרי.

אחרי התהליך הזה, ורק אחריו, מגיע השלב שבו הקקאו הופך לראוי להפוך לשוקולד, ואז, בכל הכיף שלו, הוא הופך להיות המוצר הזה שכולם אוהבים ורוצים.

ותאכלס בפעם הבאה שתראי שוקולד, אלכסיס, את תדעי שהתהליך הקשה היה שווה את זה.

נכתב על ידי השופן שלא ישן , 20/5/2016 20:28  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



7,886
הבלוג משוייך לקטגוריות: 18 עד 21 , 20 פלוס , המתמודדים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות להשופן שלא ישן אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על השופן שלא ישן ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)