כשאוכלים שוקולד לפעמים יש את ההרגשה הזו שהטעם שלו ייחודי, ובצדק.
כי מצד אחד, הוא ממש טעים, ומצד שני, יש סיפור מאחוריו, סיפור הרבה יותר גדול, שמתחיל מזרע קקאו קטן, שבכלל גדל במדינה אחרת. הוא גדל ומתפתח, עד שמגיע השלב שלו לעזוב את העץ ולעבור למקום אחר, בו הוא יהפוך לשוקולד אמיתי.
ו...רגע! צריך לזכור לפני שהוא הופך להיות שוקולד אמיתי הוא צריך לעבור תהליך דקדקני ולא פשוט של חימצון, כי מי יאכל שוקולד זרע קאקאו, לבן, שטרם עבר את החמצון והפך לחום! וחמצון, כמו שזה נשמע לבני אדם, גם לזרעי קקאו זה לא תהליך כיפי במיוחד, ועדיין, לפחות הזרע לא עובר את החמצון לבדו, הוא עובר את זה עם כל חבריו מהיער, ובשביל להיות שוקולד, כולם יודעים, אלכסיס , שצריך לעבור תהליך לא פשוט, אבל תמיד אפשרי.
אחרי התהליך הזה, ורק אחריו, מגיע השלב שבו הקקאו הופך לראוי להפוך לשוקולד, ואז, בכל הכיף שלו, הוא הופך להיות המוצר הזה שכולם אוהבים ורוצים.
ותאכלס בפעם הבאה שתראי שוקולד, אלכסיס, את תדעי שהתהליך הקשה היה שווה את זה.