כל מי שכבר ראה עצמו מוזמן לוועדה, כמו אנשי הבלאקליסט ההוליוודי, עומד בגאווה, ומטיח במקארתיסטים האלה את כל מה שצריך להטיח בהם, ויוצא החוצה אל...? הרשימה השחורה? מעצר? כיתת היורים? יכול להירגע. זה לא יקרה.
ועדת החקירה הפרלמנטרית היא מוסד חסר שיניים למדי. מבט אל וועדות החקירה הפרלמנטריות של העשור האחרון מראה כי אלו התעסקו במספר רב של עניינים, ברובם לא הועילה ועדת החקירה בדבר. כך, למשל, עסקו הוועדות בנושאי משק המים, האלימות בספורט, הפערים החברתיים בישראל, ותאונות הדרכים. נו...
מצחיקה במיוחד הייתה ועדת החקירה הפרלמנטרית שפעלה בשנים 2005 - 2006 בנוגע לגילוי השחיתות בממשל במדינת ישראל. להזכירכם, ועדה זו פעלה כששרון ואולמרט היו ראשי ממשלה, הירשזון היה שר האוצר, וקצב נשיא. נו, מילא. צריך גם להזכיר את הוועדה המצחיקה בנוגע לעמונה, שנתנה גם לרמטכ"ל ולמפכ"ל הזדמנות פז להשתין בקשת על הכנסת, כשאסרו על קצינים להופיע בפניה. שיהיה.
בכלל הכנסת היא העלובה שבמשולש הרשויות שבמדינה, הרשות הקטנה והצנועה, והפחות מזיזה למישהו. למדתי פעם אצל בנאדם מאוד חכם באוניברסיטה, שבשנות השבעים, כשהשמאל איבד את הרוב הפרלמנטרי התחיל תהליך מהיר של העברת סמכויות לרשות השופטת. יש בזה משהו. קחו למשל את ועדות החקירה הממלכתיות מטילות המורא, בראשות שופט עליון, ותשוו את זה אל מול ה'סמכויות' של הוועדה הקירשנבאומית לחקר פעולות אנטי ישראליות. אבל אני קצת סוטה מהנושא.
לפני כמה ימים התלוויתי למישהי לראיון בערוץ 1 ושם המתנתי בחדר ההמתנה הקטן כשהיא התראיינה, ובמקביל ראיתי בטלוויזיה שם תכנית ששודרה עם פאינה קירשנבאום. את כל זה סיפרתי רק כדי לתרץ מדוע אני רואה ערוץ 1. לא משנה. קירשנבאום הסבירה שלמרות שמקורות המימון של אירגוני השמאל מפורסמים באינטרנט, זה רק קצה הקרחון, ותחת שמות תמימים מסתתרים אירגוני טרור, ערב הסעודית, ובכלל המדובר בהלבנת כספים. אז יש לי סוד בשבילך, פאינה. גם אם זה נכון, אז אין שום דרך שוועדת חקירה פרלמנטרית תגלה את זה. בין היתר כי אין לה שום סמכות במה שנוגע לגופים בחו"ל. כך שאם מאחורי "קרן הסיוע הבלגית למען זכויות האדם" מסתתר אוסאמה בין לאדן, לא תהיה לפאינה שום דרך לגלות את זה. אז מה עושים? אפשר ללכת למשטרה, אבל יש לי הרגשה שהם עסוקים עד מעבר לראש בחקירות רציניות של גופים שמקבלים מימון בינלאומי, כמו שר החוץ שלנו. ובאמת, פאינה, מה זה היה הנסיעה הזאת של הבוס לבלארוס מייד אחרי הבחירות ב-2009? את זה את כבר יודעת? אולי תספרי לנו? אולי תקימי ועדה על זה?
הוועדה הזו יכולה לשמש מקום נהדר ליח"צ הן למקארתיסטים והן למקורתתיסטים (מה המילה למי שמשמש בתפקיד הפאסיבי באירוע מקארתיסטי?). יותר מזה לא יכול לצאת, אז האנשים הנחמדים מהקרן החדשה לישראל וכאלה יקבלו במה, פאינה מותק תקבל במה (אבל שמעי, תחליפי ספרית. הקוצים האלה זה כל כך פוסט סובייטי! תלמדי מחנין. קארה הדוק, מטיל מורא. ומשקפיים. זה הרבה יותר מפחיד.) וכולם יהיו נורא נורא מבסוטים. פאינה תרגיש שעשתה משהו בשביל מדינה ובשביל בוס, ונעמי חזן תרגיש מרטירית, וכולם ילכו הבייתה וירגישו מה זה בסדר עם עצמם.
מה לא בסדר בזה, בעצם? לכאורה, החוצפה. הנסיון להביא לכאן ולעכשיו את השיטות של מקארתי. האמירה נוסח "אנחנו מקארתיסטים, ואנחנו גאים בזה." אלא מאי, אני לא בטוח שפאינה קירשנבאום ממש סגורה על מקארתי ומה הוא היה ואיך הוא פעל ולמה זה לא היה בסדר, או למה זה כל כך מעצבן את השמאלנים. אני מוכן להתערב שהיא פשוט זכתה בלוטו הזה במקרה, בלי להבין על איזה כפתורים היא לוחצת. אבל ייתכן שזו רק התרשמות שטחית, והמדובר באדם משכיל בעל מודעות להיסטוריה, שיודע בדיוק איך לעצבן שמאלנים ונהנה מכל רגע.
אז איפה הבעייה? למי שמתחיל להפנים שהאנשים ששותפים איתו לאותם ערכים הפכו למיעוט נרדף, ומעכשיו נשמע יותר ויותר על רבנים שפוסקים שאסור להשכיר דירות, וקירשנבאומים שמחפשים את הלבנת ההון של הטרור אצל הקרן החדשה לישראל, אין בעייה. זה נורא מכוער, זה נורא מעצבן, אבל זה קורה וזה יקרה יותר ויותר. אם נפנים שהכנסת היא עם רוב גזעני ומיעוט אימפוטנטי (טוב. חנין ויחימוביץ', כל עוד נותנים להם לדבר. אבל גם הם לא מזיזים יותר מדי) נבין ששום דבר טוב לא יכול לצאת משם, ונשתדל לא לתת להם יותר מדי במה, ולא להראות להם שאנחנו כל כך מתעצבנים מהשטויות שלהם. צריך להסתכל על המגמות המסוכנות באמת. מאיפה באמת הסכנה. כך, למשל, אני חושב שהמאסר של יונתן פולק הוא מסוכן בהרבה וחמור בהרבה מכל מה שפאינה קירשנבאום יכולה להגות.
אז דיברנו כאן על מקארתי, ג'ו התותחן, ולכבודו, אללה ירחמו, נביא את "היי ג'ו" של הנדריקס. כבר כתבתי כאן פעם שהמדובר בשיר מיסוגני מסוכן ומתועב, אבל הגיטרה, הגיטרה... אז שבת שלום לך פאינה. תקשיבי קצת להנדריקס ותיגנבי. אני שמאלן, ואני לא ממש מפחד ממך.