אז כמו שהבטתי, אני אספר על פסטיבל תוצרת,מקרה המראה, והבת מצווה של דנית.
פסטיבל תוצרת
ביום חמישי, ה-27.10.05, הלכתי לפסטיבל תוצרת יחד עם מאי,מיתר,עמית ואיה מכיתה ח'.
הפסטיבל התקיים בסמינר הקיבוצים ברמת אביב.
היו שתי הופעות, שבתוכן היו 4 הופעות קטנות יותר.
ההופעה הראשונה הייתה תוצרת הארץ עם אני לא טועה.
התיישבנו במקומות וחיכינו שההופעה תתחיל.
ומי פתחה את ההופעה? עדי פלג, המורה שלי למודרני.
היה לה קטע ריקוד קצר אבל יפה. אחריה היה קטע משחק ממש מפגר.
הקטע סיפר על חקירה משטרתית. שני חוקרים (דתיים) חקרו חילוני אחד, והראו את החקירה המפגרת מאוד שלהם.
אחרי זה ירדנו קומה למטה, כדי לראות עוד קטע משחק מעורבב עם שירה. היה נחמד.
ואז היה קטע פלמנקו. אני ציפיתי כבר לפלמנקו כמו שראיתי בספרד בכיתה א'.
אבל זה לא היה דומה בכלל...
אחרי זה הלכנו לבמה המרכזית בחוץ. היה מופע סטאנד אפ.
ה"קומיקאים" התחילו לעשות כל מיני קולות מוזרים כולל של חיות. לא כל כך שמתי לב יותר מזה. קניתי לעצמי מלווח (נו, האוכל הזה) שעלה 10 ₪. יקרנים.
אחרי איזה 45 דקות, אמרו לנו ללכת לסטודיו איפה שתהיה ההופעה הבאה, שגם היא הייתה בנויה מ-4 הופעות קטנות.
ההופעה הראשונה הייתה של מאיה המורה שלי לג'אז.
חוץ ממנה היו איתה עוד שני בנים בקטע. כל הריקוד היא הייתה באוויר. אסור היה לה לגעת ברצפה, והבנים החזיקו אותה. זה היה ממש יפה.
הקטע השני היה קטע משחק. הוא סיפר על בחור אחד שסיפר על חברה שלו מרי ועל העיר פריז. הקטע שילב קטעי מוזיקה נחמדים.
בקטע השלישי שוב מאיה השתתפה. היא הסבירה לי (לפני המופע) שהקטע הזה צוחק על הבלט הקלאסי. תמיד בהופעות של בלט קלאסי הרקדניות כל כך רציניות, וזה נראה כאילו הן מתוחות. אז בקטע הזה הן היו לבושות עם מכנסיים מצחיקים כאלה (בעבר היו הולכים איתם בתור תחתונים), והן עשו קולות של ברווזים ותרנגולות. זה היה ריקוד מצחיק ויפה.
הקטע הרביעי היה הכי מוזר. שני אנשים (בן ובת) הופיעו. בהתחלה נדמה לי שהגבר היה אמור להיות כרוז בקרקס והאישה קוסמת בשם קיקי. הם דיברו גרמנית, אז אני לא בטוחה במיוחד מה היו התפקידים שלהם. "קיקי" התחילה לגעת בעצמה ודיברה מוזר.
אח"כ הם התחילו לרקוד טנגו. אחרי זה, הם עברו לאנגלית, ואיכשהו הגיעו למסקנה שהלב של הגבר הוא בעצם עגבנייה. על הקטע של העגבנייה הם חזרו 3 פעמים.
ואז האישה הוציאה עגבניות שרי מתוך התיק שלה, פיזרה אותן על הרצפה ודרכה עליהן. ובדרך גם החליקה כמה פעמים. תוך כדי שהיא דורכת על עגבניות, הגבר התחיל לעשות כוכב מסלוטייפ שחור... ואז הוא כאילו הרג את האישה, התחיל להתפשט (נשאר בתחתונים), ומילא את עצמו בטלק (חומר לבן כזה). ואז האישה התחילה לבכות ולמלמל משפטים לא מובנים באנגלית. כל העסק הזה נגמר בסביבות השעה 23:30.
בסוף הפסטיבל הזה, לפי מה שהבנתי, היו שופטים שהחליטו איזה מהקטעים זוכה במשהו (אין לי מושג במה). הקטע המוזר הזה שדיברו בו גרמנית זכה.
מקרה המראה
ביום שישי לא היה לנו שיעור צרפתית, כי המורה שלנו טסה עם כיתות יב' לפולין.
אז היה לנו שיעור חופשי. אני עברתי לשבת ליד שרון, וסתם דיברנו.
ושכחתי לציין, שיש לי מראה קטנה שאני מביאה לבית הספר והייתה מונחת באותו רגע על השולחן שלי. פתאום אני מגלה שהיא בכלל ביד של יהל. שדרך אגב, יושב שולחן אחד לפני שרון. אז הוא התחיל להציק לי, ולא היה מוכן להחזיר לי את המראה.
והילד פשוט התחיל לבחון את עצמו במראה. הוא בדק לעצמו את צבע העיניים, את אורך הלשון, מה יש לו בתוך הפה וכן האלה... והוא המשיך עם זה גם בשיעור מתמטיקה.
אני מתפלאת שלא תפסו אותו.
התכוננות למבחן
אני בטוחה שזה לא מעניין במיוחד.
כל יום שבת הוקדש להתכונן למבחן באנגלית שהתרחש יום למחרת.
ולא היה צופים כי המדריכים בפולין.
יום ראשון
יום ראשון היה בסדר. המבחן לא היה קשה, אבל לא קל.
100 אני לא מקבלת, כי לא עניתי על שני סעיפים בשני תרגילים. ועוד על משהו שבסופו של דבר התברר שידעתי.
סיימתי את המבחן והלכתי לקפיטריה. לריסה, מיתר,דנית ויהל התנפלו עליי שאני אלווה להם כסף. אמרתי להם שיש לי רק 5 ₪ אז מיתר, לריסה ודנית וויתרו.
אבל יהל כמובן שלא. הוא רדף אחריי ברחבי הקפיטריה, ואפילו קצת בחוץ.
בסוף, יעל הגיעה עם הצעה שהיא חשבה שאני לא אוכל לסרב לה... טעתה.
אני עמדתי מחוץ לקפיטריה, ואז יהל קרא לי אז נכנסתי פנימה.
הוא אמר שאם אני אלווה לו כסף הוא ייתן לי נשיקה. אמרתי לו לא תודה ויצאתי החוצה.
בסוף הלוואתי לו, אבל וויתרתי על הצעתה של יעל.
בערב הייתה בת מצווה לחברה שלי מרמת השרון, דנית.
אני אספר על הכל ברגע שיהיו לי גם התמונות מהאירוע.
*+*+*Anni*+*+*