לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


התחרות שתוציא אותך מנהיג/ה (עם 3,000 ש"ח ביד...)

כינוי: 





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
4/2010

5 צעדים לכתיבת חזון


בפוסט הקודם הסברנו מהי תחרות "נוער חושב מחר" וכיצד ניתן להשתתף בה. הפעם ניתן כמה טיפים כיצד ניגשים בכלל לכתיבה של חזון. ריכזנו את המשימה לחמישה צעדים:

 

 

1. מה לא בסדר כאן?

חזון זה דבר גדול אבל הוא תמיד מתחיל מבעיה. ובעיות זה משהו שכולנו יודעים עליהן, שומעים עליהן, קוראים עליהן בעיתונים ומקטרים עליהן כל פעם שאנחנו מקבלים תזכורת לקיומן.

 

בקיצור, נסו לחשוב על 3 בעיות גדולות של מדינת ישראל שנת 2010. למשל-  הסכסוך הישראלי-פלשתינאי , המצב של החינוך ובתי הספר בארץ והפער בין העשירים לעניים. אלו הנושאים שעליהם אכתוב בחזון.

 

2. עכשיו צריך קצת לקרוא...

אין מה לעשות, הידע שלנו בנושאים האלה הוא בדרך כלל לא עמוק ורחב במיוחד אבל בימינו מה הבעיה לעשות על זה גוגל?

אחרי שהחלטתם על מה אתם כותבים, עכשיו צריך לברר מה המצב כיום ומה המומחים חושבים שיקרה בעתיד? למשל- בנוגע לסכסוך הישראלי-פלשתינאי יש המון הצעות לאיך מביאים שלום, ובנוגע לפער בין עשירים לעניים שרק הולך וגדול יש הרבה אנשים שחושבים שהמצב רק יהיה יותר גרוע , ומה עם האי שוויון בין גברים לנשים? כדאי לכתוב על גבי כרטיסיות או פתקים רעיונות שיותר עניינו אתכם, משפטים שאהבתם ואולי תרצו לצטט, ושמות של אתרים שאולי תרצו לחזור אליהם אחר כך.

 

3. עכשיו צריך קצת לדמיין...

אחרי שקראתם והבנתם קצת לאן יכולה המציאות לקחת אותנו, עכשיו צריך לקחת הפסקה מכל המילים לעצום את העיניים ולדמיין- באיזו מדינה אתם הייתם רוצים לחיות? איך היא נראית? איך מרגישים בה אנשים? אפשר לדמיין ילד או ילדה שגדלים בישראל של עוד 20-30 שנה, או בחור בן 21 שלא סיים צבא (כי אין צבא) ועכשיו הוא בדיוק מתכנן לעשות את שביל ישראל- מה הוא רואה בדרך? או שיחה עם החבר'ה ביום העצמאות סביב המנגל- על מה אתם מדברים? מה בכותרות?

 

4. אפשר כבר להתחיל? (או "דמיון הוא, בסופו של דבר, פעילות מעשית ביותר")

הדרך הטובה ביותר להתחיל לכתוב את החזון שלכם היא טכניקה שנקראת 'כתיבה אוטומטית': מתחילים בכתיבה שמגיעה מהבטן כלומר זורמים עם הרעיון שיש לנו בלי לתכנן מראש ובלי למחוק ולתקן. השלב הזה הוא חשוב כי הכתיבה הכי טובה שלנו מתרחשת במקום שבו אנחנו לא שופטים את עצמנו ולא קובעים מייד מה טוב ומה לא. כדאי לשים ברקע גם מוזיקה שאנחנו אוהבים ושנותנת לנו השראה, לדאוג שיהיה לנו קצת שקט לעצמנו, ואז לתת לדמיון שלנו לעוף חופשי...

 

5. איך כדאי לכתוב?

לתחרות אפשר לכתוב את היצירה שלכם בכל מיני דרכים. בנקודה הזו צריך להחליט האם נוח לכם יותר להמציא סיפור, לחקור את הנושא ולכתוב עבודה רצינית במצגת, או לכתוב פשוט חיבור שבו אתם מביעים את דעתכם האמיתית. (אפשרויות נוספות הן: תסריט, מונולוג, מחזור של 3 שירים, ציור, כרזה, פיסול, צילום סרט קצר, הפקת תוכנית רדיו, הפקת קליפ לשיר (מילים, לחן וביצוע שלכם).

 

לא משנה מה בחרתם, כדאי לקחת 3 דפים ולכתוב על כל אחד מהם: 'פתיחה' / 'אמצע= רעיונות מרכזיים' / 'סיום'. מומלץ להתחיל דווקא מהאמצע ולכתוב בנקודות את כל הרעיונות המרכזים, לנסח אותם בצורה יפה ולתת למישהו נוסף לקרוא. לאחר מכן כדאי לכתוב את קטע הפתיחה שצריך לכלול את השאלות שעניינו אתכם שכתבתם את היצירה שלכם, ולתאר באופן כללי על מה אתם הולכים לכתוב. מטרת הפתיחה היא לגרום לקורא לרצות להישאר ולהמשיך לקרוא אז צריך לכתוב אותה במשפטים קצרים יחסית, ובצורה של משפך- להתחיל מהשאלה או הנושא הגדול ואז להתמקד במה שתעסוק היצירה שלכם. ולסיום סיומת- שתהיה מרגשת, שתהיה חדה, שתהיה עם משפטים שאנשים יזכרו. תשקיעו בכתיבת הפסקה האחרונה כי היא כמו הטעם שנשאר בפה בסוף הארוחה...

 

כאן תמצאו את הפרטים המלאים כיצד להגיש את היצירה שלכם לתחרות.

נכתב על ידי , 25/4/2010 15:02   בקטגוריות סיפרותי, בית ספר, אופטימי, אקטואליה, ביקורת  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



הבלוג משוייך לקטגוריות: אקטואליה ופוליטיקה , מגיל 14 עד 18 , האופטימיים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לענבר, קו הזינוק אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על ענבר, קו הזינוק ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)