לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

על קצות האצבעות


כל הזמן בתנועה

Avatarכינוי: 

בת: 56

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוגוסט 2017    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
8/2017

ניוקי סלק ברוטב חמאת לימון ואפונה


כן כן, אני מתחילה לחשוב על ארוחת יום ההולדת ההולכת וקרבה ואפילו כבר קבעתי לה תאריך.

היא תחתום את השבוע שיתחיל ביום ההולדת שלי ובחופש שאני לוקחת.

מאחר וכך, הודעתי למוזמנים והתבשרתי שהם שמחים על כך.

חוץ מהגמל שביקש שלא אעלב אבל הוא לא בטוח שהוא רוצה את כל ההמולה וביקש להחליט סופית קרוב יותר לארוע.

אבל באמת, חוץ ממנו נרשמה התרגשות.

המהנדס שעבר עם דביקתו לתוזנה פליאוליטית הודיע שיביא בשר.

אמרתי לו שאני לא רואה אפשרות אחרת לאור העובדה שיש לו מעשנת בבית ולאור העובדה שהוא מצלם לי לפחות פעם בשבוע נתחים שעברו טיפול ושנראים מדהים.

 


 

לשמחתי ולעליצותי הרבה הסתבר לי היום שהאריה חושב שהוא מכין בשר טוב יותר. באופן כללי הוא חושב שהוא יותר טוב ברוב הדברים משאר האנושות. הוא שאל מה להביא ואני אמרתי שירגיש חופשי להביא מה שמתאים לו ומה שנוח לו, רק שיגיד לי יומיים לפני כדי שאדע להערך ולהתאים את שאר האוכל. הוא אמר ששמע שהמהנדס אחראי על הבשר.

אין לו ברירה, אמרתי לו ושלחתי לו את התמונה הזו שפה למעלה. אם אלה התמונות שהוא שולח לי, ממש אין לו ברירה אלא להביא משהו כזה. 

את יודעת שאני מכין בשר טוב יותר, אמר האריה.

אני אשמח לשפוט, אמרתי. כי מה רע? זו בדיוק התחרות שאשמח לקבוע בה ששני הצדדים ניצחו ושכולם הכי טובים.

 

בנתיים התחלתי לחשוב מה אני רוצה להכין.

כיוון שכבר עכשיו לא בטוח שאצטרך להכין מנה בשרית, אני חושבת על המסביב. וחשבתי על ניוקי. נורא בא לי ניוקי, ועוד יותר בא לי ניוקי סלק. ואני, משנכנס לי רעיון לראש, קשה מאד להוציא אותו... אז למה להתאמץ להוציא, עדיף פשוט להכין וזהו.

 

ניוקי סלק:

 

1 סלק בינוני

4 תפוחי אדמה בינוניים-קטנים

לעטוף בנייר כסף ולאפות בתנור כשעה וחצי.

לקלף את תפוחי האמה ולמעוך לפירה

לקלף את הסלק ולטחון במעבד מזון.

לערבב יחד, להוסיף 1 וחצי כוסות קמח

ביצה אחת

מלח 

ללוש לבצק רך ולא דביק.

לגלגל לנחש בעובי של סנטימטר ולחתוך במרווחים של כסנטימטר.

לגלגל כל חתיכה לכדורון קטן ולהניח בקערה עם מעט קמח.

 

רוטב חמאת לימון ואפונה:

 

בסיר קטן מניחים

30 גרם חמאה

1 כף שמן זית

מעט מלח

גרידה מחצי לימון

שן שום גדולה חתוכה לפרוסות דקות

כוס אפונה עדינה

 

על אש בינונית מחממים את הרוטב ונותנים לו התבשל בעדינות.

בנתיים מרתיחים סיר מים

משרתחו המים מניחים בתוכם את הניוקי, מחכים שיצוף למשך2-3 דקות ומוציאים ישר לסיר הרוטב.

מבשלים יחד כמה דקות

מוציאים לקערה, בוזקים פרמז'ן

וזה טעייייייייים

 


 

המהנדס והדביקה לא יאכלו, אבל יהיו אחרים שכן. 

אני אדאג שיהיו עוד דברים שהם כן יוכלו לאכול.

משנה לשנה התאמת המזון להעדפות של הסועדים הולכת ונעשית מסובכת יותר.

כוח הצלה טבעונית , הם פליאוליטים, האריה לא אוכל ירקות, עגלגלית (שתוזמן לראשונה) רגישה למוצרי חלב, וקטניות...

זה כנראה רעיון טוב שכל אחד יביא לפחות דבר שהוא אוכל...

נכתב על ידי , 5/8/2017 21:19  
19 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של בר גרין- מאמנת לחיים נטולי חרדות ב-29/9/2017 01:19




85,053
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , החיים כמשל , 40 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לפועה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על פועה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)