לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

אין טעם להתאהב בדברים,אם עלייך להיקרע מהם,לא כן?וכה קשה שלא לאהוב דברים, נכון?


רחל / מה קסומות מילותייך, מביאות אליי תמונות ממרחקים. לאה / יש בעולם הרבה דברים יפים עצים ופרחים, אנשים ונופים ומי שיש לו עיניים פקוחות רואה מדי יום מאה דברים נפלאים לפחות.

Avatarכינוי: 

בת: 29





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    נובמבר 2013    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

11/2013

שירי אהבה


עטור מצחך זהב שחור
(אינני זוכר אם כתבו כך בשיר)
מצחך מתחרז עם עיניים ואור
(אינני זוכר אם חרזו כך בשיר)
אך למי שתהיי-
חייו מלאי שיר
חלוקך הוורוד צמרירי ורך
את בו מתעטפת תמיד לעת ליל
לא הייתי רוצה להיות לך אח
או נזיר מתפלל לדמותו של מלאך
ורואה חלומות עגומים של קדושה
ולמולו את, אישה
את אוהבת להיות עצובה ושותקת
להקשיב לסיפור על קרוב, על רחוק
ואני שלא פעם אביט בך בשקט,
אין קול ואין דברים, שוכח הכל אודות אחרים
שוכנת נפשי בין כתלי ביתך, ושבויה בין כתלייך ממני נפרדת
עת אני בגופי נפרד ממך
פרוש חלומי כמרבד לרגלייך
צעדי, אהובה, על פרחיו פסיעותייך
לבשי חלוקך הוורוד לעת ליל
עוד מעט ואבוא אלייך.
ומצחך,
העטור זהב שחור
ייקרב אל שפתיי כחרוז אל שיר
אז אלחש באוזנייך עד בוקר
עד אור,
כשיכור, עטור מצחך זהב שחור.

כשהסתכלתי בספר שירי אהבה בספריה וכתבתי ציטוטים על דפים משירים שאהבתי, נתקלתי בשיר הזה. אני כל כך אוהבת את השיר הזה עד שכתבתי את כולו על הדף.
געגועים לקול המקסים שאבד, געגעועים אליו, יוצר ענק, מקסים ומוכשר - אריק איינשטיין. הייתי חייבת לכבד אותך אפילו מעט בפוסט בבלוגי הצנוע.
וסתם כי זה נחמד, אני רוצה להוסיף כאן את הציטוטים שאספתי משירים יפים שנכתבו פעם, חלקם אולי לא מוכרים מאוד אבל הקסם גדול. 
"כבספר שירה ישן מונח על שולחן צעירותי, אני מבחין בקולה. משהו מאדוה מדממת מעין אש מצחירה."
"כאשר היית עימדי בתוך הדברים החולפים היו הקירות בני בית קשישים, שסיפרו מעשיות עתיקות בערב, כאשר שתינו תה."
"אפילו בחלום לא ראיתיך מאז נפרדנו, לא עוד ביקשתיך."
"ומה מאוד צחקתי באמרי כי אל השחר הענוג כוורד אקרב ואקטפנו למזכרת ואשמרנו בין דפי ספרי"- כמעט בטוחה שזו לאה גולדברג. אחד המשפטים היפים ביותר שקראתי, הכי תמימים.
"את זרועך נשאת, התזכור? הנידות את ענף תפוח ועל ראשי ירד מטר צחור."- גם כנראה של לאה.
"אך אהבה כשהיא קצרה מאוד יפה יותר מכל האהבות."
"אלף דברים לא אמרתי. הלילה עצמו דיבר."
 "מה טוב, שיש בעולם גם בדידות של שניים, ולכל הדברים יש סוף." - משהו לחשוב עליו.
"ושנאתי לך ועד דמע אהבתי." - מזכיר אהבות ישנות.
"היא אותו אהבה, הוא את בית המרזח ושניהם אהבו את הלילה ברחוב
כל חצות, עת ליוום עד ביתה הירח הוא חייך "ליל מנוחה" היא שתקה "לילה טוב"
היא אותו אהבה, הוא אהב את היין ושניהם אהבו ללקט כוכבים.
הירח אהב את שניהם, כי עדיין הירח אוהב לאהוב אהובים."
"ושתקו, יראים לנפץ את השקט, רק חיוך אישוניו מלטף את הראש.
היא קנאה ביינו כי שפתו מתנשקת עם כוסית אדומה מחשמל ותירוש."
"הלילה כה שלו, ירח בן שבועיים ישן בעריסת החושך הגבוהה."
"ישנן יפות יותר ממנה אך אין יפה כמוה." - מקסים.
"בצל זיכרון נעורים אחבא, ואת לא תראיני."
"לא ביקשה נפשי כי אם היגלותך, רק אותך, אותך אותך."
"בין געגועי הלילה, החרישים, הרכים, אבוא אלייך."
"מכל פרחי מור בגן, נפשי לשושנה, ומיני כל עלמות חן אהבתיך. שושנה." - מעניין אותי אם הוא פשוט מדבר על הפרח שושנה או ממשיל מישהי לשושנה.
"וכשתשבי כה לפני האח, ופזז זהבו, על ראשך הערמוני הזה והנטוי יזל האור באצבעותייך ובראי שחור שמלת משיך ירקד זוהר השלהבת."
"היא נעלמה ויעלמו איתה עקבותיה, אך עיניה ירדפוני תמיד, הה, עיניה!"
"ואני עוד לא ידעתי מי ומה את- ושמך על שפתיי רעד"
"על גזע עץ ברחוב עמדת כחולמת"
"ואת שמך אני אשא על כנפי השירה, מעבר גבול יובלים אטענו, ולמרחק העתיד המלא תעלומות מלא נועם וזיו אביאנו."
"מה כי תביא אל הים?- הים בולע אוניות, ובו ממלח הדמעות, בו כל מאגר הבכיות." - עוד משהו לחשוב עליו.
"התשמע קולי, רחוקי שלי, התשמע קולי, באשר הנך- אחכה לך עד ייכבו חיי..."- מי לא מכיר? געגועים.
"עין מביטה, עין רואה. לב. לב אוהב לב כואב." - האמנם?
"הוצא אותי מן העולם הזה כי מרבה אהבה אני, אני עושה אהבה עם כל מי שבא, עם כל מי שמרים לי את השמלה, אני עושה עם כל מי שמראה לי את הרגליים, אני עושה." - משום מה אהבתי את המשפט הזה, מלא באומץ.
באהבה רבה,
אליסיה
נכתב על ידי , 27/11/2013 18:08  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של הנערה באדום ב-28/11/2013 19:12
 



הספונטניות שאבדה לה


יש לי כבר כמה זמן צורך בספונטניות מרגשת כדי לצאת מהשיגרה, ואפילו שיש לך את כל האמצעים להשיג אותה היא לא מגיעה.
אולי הוא שכח כי כבר עברנו יותר מידי זמן ביחד, או שאולי זה כבר נראה לו לא נחוץ, אני רק לא מבינה למה.
וגם אני עכשיו כותבת בספונטניות שכזו, אפילו שכבר מאוחר, יש מבחן באזרחות מחר ואני צריכה לישון. האמת היא שאני לא כל כך עייפה, רק רוצה עכשיו לכתוב בספונטניות כל מה שעולה לי בראש ומה שאני מרגישה.
אני מקווה שלדברים שאני אומרת לו יש משמעות כלשהיא, אפילו קטנה. שהוא לא רק אומר "בסדר" ואחר כך שוכח כי זה עוד משהו מעצבן שאליס אמרה. והוא לא מבין שאני בכלל לא מאשימה אותו.
למרות הפחד הקיים תמיד שהוא שוב יתעצבן, והטון חסר הסבלנות יישמע שוב ואני אתכווץ, אני ממשיכה לומר, ממשיכה לדבר. כזאת אני, ממש חופרת,
כי אני אוהבת.

כי כשאני אוהבת בן אדם, אני לא אתבייש לומר לו בכנות מה אני מרגישה, או אם חסר לי משהו, או אם אני מתגעגעת אליו או למשהו מסויים (במקרה הנוכחי, הספונטניות, שלדעתי, אבדה).
ואני מבקשת ממך שתיזכר, וממש לא רוצה ששתעצבן, וממש לא רוצה להציק! רק תיזכר, בכל המחוות הקטנות, הנהדרות האלו שנתת לי שעשו לי את היום, את השבוע. 

תזכור את המשפטים ששלחת, כשחשבת עליי.
תזכור את הוורד הלבן, היחיד, שהבאת, כי ידעת כמה אני אוהבת פרחים.
תזכור את המכתב, היחיד, שכתבת לי אז מזמן כשרק הכרנו, אפילו שאתה שונא לכתוב.
תזכור את השוקולדים שהבאת לי, (למרות שאני ממש לא צריכה אותם עכשיו) ממש אז בהתחלה, ואני לא הבנתי למה ואמרת לי סתם כי אני רוצה ואני אוהב אותך!

אני מרגישה תקועה לגמרי, ואני כל כך רציתי שהוא יגיד משהו אבל הוא לא.
אז בסוף אחרי הנאום הארוך שאלתי אותו אם הוא הולך לישון והוא אמר שכן ולילה טוב, והכל הסתיים נחמד, שיגרתי ולא ספונטני, כל כך לא כמו שרציתי.

מעניין אם הוא שמע את העצב בקול שלי, מעניין אם הוא יודע שזה עדיין מפריע ואני לא שלמה עם הכל,

מעניין אם הוא יודע שהדמעות כבר עמדו לי בגרון.
אני מרגישה צומי עכשיו אבל אני יודעת שאני לא.
אני בסך הכל רוצה להרגיש אישה לפעמים שהריגושים הקטנים האלו עושים לה את זה, שהיא כל כך שמחה שמישהו חושב עליה, היא יודעת שמישהו באמת אוהב אותה.

 

 

אליסיה

נכתב על ידי , 9/11/2013 23:15  
9 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של This writingirl. ב-13/11/2013 23:28
 



ירח שלי


האור של הנר מטיל את צילה של הפייה על הקיר הסגלגל גורם לה לחוש אמיתית, היא עומדת ומביטה בי בראש מורם ונותנת בי מבט רציני, היא לא מחייכת.
והלוואי שאני אתחיל לשבת יותר זקוף והלוואי שאני אפסיק למעוד מנעליים שמטיילות לי בחדר, והלוואי שאני אפסיק לאכול שוקולד ושלל שטויות נפלאות ונהדרות שקורצות לי מסביבי.
זה לא טוב, זה כל כך טוב, יושבת כל היום, חוטפת עוד סוכריה מפה וקרמבו משם ונהיית שמנה שמנה שמנה סתם. לחינם.
והכיסא כבר לא נוח, למי שכל היום יושבת, כמה זמן שהיא כבר רוצה לקנות אחד חדש, שיהיה...פחות צר בשבילה. טוב, עכשיו את סתם מגזימה, אומרת הפייה.
יש קטע נפלא ולא מושלם שכתבתי מזמן על דף מתמטיקה, כי זה בעיקר השימוש שאני עושה עם דפים שכאלו, כל כך מקודשים למטרה אחת מסויימת ואני מחללת אותם עם כתביי הקודש שלי.
הוא מתחיל בזה שהירח מציץ ממעל לעננים הנוסעים (והוא באמת חזר להופיע בימים האחרונים, אני עוקבת אחריו.) הם חולפים על פניו ומותירים מסכי ערפל זוהרים.
הירח זורח, ואם תביט היטב תבחין גם בחיוכו, אולי גם בכתמים של ילדה אפורה שגרה עליו.
ואם תהיה ממש קשוב, תוכל לשמוע אותו מספר סיפורים ואגדות, ואני שומעת.
הוא מספר לי שהוא עד לכל המתרחש, שוקע וזורח בלילה כבר מיליוני שנים, הספיק לראות כבר את הכל, ואם תשאלו אותי, יש לו את ניסיון החיים הכי טוב.
הוא מספר לי שהיה חברו של אדם, וצפה בו מתאהב כשהגיעה לעולם חווה. הוא מספר שלמרות הכל לא נטש אותו, ובכל לילה היה יושב מתחת לעץ התפוחים בגן, ממש קרוב לנהר ומספר לו את סיפורי אהבתו אליה, חששותיו ותקוותיו, מתלבט איזה דבר נחמד ורומנטי הוא יוכל לעשות בשבילה. והוא לא ענה לו, אבל ידע שאדם שומע.
הוא מספר שיום אחד ראה את חווה קוטפת את הפרי האסור ולאחר מכן צפה בגירושם מהגן. ולמרות הכל, הוא אומר שהמשיך ללוות את אדם בכל דרך אשר הלך, וכך גם את כל האדם בעולם, עד היום, הוא תמיד נמצא מעל ראשינו, וכשהוא יוצא לחופשה הוא משאיר לנו כוכבים.
הוא מספר, שהוא מצטער על חטאות בני האדם, ולפעמים, הוא מודה, לא רוצה להיות שם בשבילם, ואז הבנתי למה הוא נעלם.
קולו עמוק וצלול, כמו נעימה מתנגנת ברוח והוא אומר, "הם לא מעריכים את אורו של הירח."
אני אומרת לו שזה לא נכון, כי אני כן.
"שיפכי אליי ליבך, שתפי אותי בסודותייך, ואני אשמור אותם בתוכי עד שאתמלא ואתמלא ואהפוך לצהוב ומלא ושוב אלך ושוב אקטן, ואל תכעסי עליי על כך, אני מצטער, אבל כזה אני, הירח."
ואני אוהבת אותך בדיוק כמו שאתה.
"נדלק ירח תן לו לאהוב אותך בלי סוף."
Can't put my finger on it
But I know I want it
I'm willing to try another way
That is, if I get by another day
Back and forth, I don't get anywhere
And I've been searching everywhere

And I'll try tonight
Just try tonight
Happy as the moon shine
Sifting in the night time

Cliches find a home inside of him
When he enters all of the lights go dim
He's so sure he's got a tragic lifestyle
And I'm so sure I can make that man smile

And I'll try tonight
Just try tonight
A dark room in the night time
Is how he spends all his time

If he could go on without your help
Then he would do it all by himself
But I don't think he got strength to muster
And he don't got a lot lack of lustre

He'll try tonight
Tonight get higher
He'll try tonight
Tonight I'll get high
 
But he will, he will, he will, yes, he will

נכתב על ידי , 8/11/2013 19:36  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של שרון ב-30/11/2013 01:29
 





9,427
הבלוג משוייך לקטגוריות: משוגעים , האופטימיים , החנונים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות להנערה באדום אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על הנערה באדום ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)