"לך.
כשתסגרי עשרים ושלושה חורפים, אולי תביני משהו חדש על העולם. על החיים, על בני האדם. ודאי תהיי ישובה מעונבת, מחייכת חיוך מנומס - ומסמנת לציפיות, בחצי פה, להכנס מתחת לשטיח. אני כמעט בטוחה. משהו בציפייה הטבעית, הפנימית, העמוקה - והכמעט ילדותית, ותתחלף בצבעים של מבוגרים אמיתיים.
את לא נשואה,
אין לך ילדים
ואת לא גוויה רפה.
כל ההבטחות שאני מבטיחה לעצמי עכשיו בנוגע לזה, יתכלו עם הרוח עד שאגיע אלייך. את, כמו שאני מכירה אותך, תעמדי מול חייך ולא תביני מה כבר השתנה. כולן מסביב ודאי לבשו כבר לבן, השמינו והתרבו להנאתן, ואת, בטח חיה את חייך - רחוק מכל זה. אם לומר את האמת, אינני מצליחה לשער מה יהיה לך בגיל עשרים ושלוש, מאחר וכל רצונך אינו יכול להתקיים בתוך המסגרת הצפופה שהיא את. את כל כך הרבה צבעים וריחות ושירים, כל כך הרבה ניגודים, ועצב, ותקווה. את פרח לא מוגדר, אני מוכנה להתערב, גם היום. עוף חול מרהיב ומוזר, שחי בין הצללים ומצייר על קירות.
את, עם האמיגדלה המוגדלת שלך, בטח מתפגרת שם. עומדת בהולה מול כל מה שחשבת שיהיה לך, בידיים ריקות. תמימה, צעירה, זקוקה לאהבה וחום. סולדת משקרים ועוויתות, מתרחקת ממחזות שווא. משחקת בין האבצעות עם כל האשליות הגדולות שאחרים סרגו, ותוהה על קנקנן. את ודאי עדיין לא כמו כולם, מהסיבה הפשוטה שכולם מוגבלים או נכים, ואת רק בשגרונך. שיגעון שאני רואה מכאן.
את לחש הקסמים האחרון בחוברת שאנשים מפחדים לקנות. כן, כולם הפכו סקפטיים בכל הקשור למציאוֹת נדירות. את נשיקה מרפרפת. את חלום השוחה בתהום הנשייה. כן, בטוחה. הייתי מציעה לך להניח לכל הנשים שהן אינך, ולהתרכז באישה שהיא את. את. את; המאמינה, השקטה, אמנית הנפש. את - המסורה, הבודדה, הציפור הפגועה. את! היפה, הארוכה, המחוספסת בקצוות.
הביטי בעינייך בכל פעם שאת רוצה להבין מדוע את כזאת. כך תוכלי לראות איך מתת מאהבה, ונשרפת מבושה, ולא הסכמת להתפשר. הן תספרנה - שאת בעצם הפייה בדמות של הזקנה, שנשארה לישון בחוץ. כן, רצית לדעת נשמה טובה דיה - שתתאהב באמת, בתוכן, בָּליבה - אבל נותרת תלושה ורחוקה. איני שונה ממך היום, ואולי זה מייסר אותך במידה כזו או אחרת.
אז לא. ככל שאני חושבת על זה יותר כעת, אני בטוחה. את לא רעיה ולא אם, פשוט כי הכאב בעולם הוא גדול ורחב - כמו מלאי הנושמים שאינם משתלבים בך. אינך רוצה להביא חיים לעולם כל כך מת. אינך רוצה לקשור גורל עם אדם שלא צפית בו כועס, רוטן, שמח, רותח. בבית, במשרד, בחצר, במיטה.
אל תפקפקי! יש בך די. אין הלך חייך מעיד על איכות קיומך. החופש הממכר הזה שמקנה הבדידות - מוכר לרבים. האם את מאוהבת? האם את נוהגת? האם סיימת תואר? האם התנשקת, השתגעת, הזד... -
אל תגידי לי 'ששש'. אם את אומרת לי 'ששש' - את מי שאני היום. אל תגידי לי 'ששש!'.
בסופו של היום,
אני רוצה שתתכסי בשמיכה שאיש לא סרג ולא ארג ולא תפר לך. אני רוצה - שתניחי את הראש ותהיי בטוחה שאת הוא יופייך. שגורלך בידייך. שנשימותייך נצרכות. אני רוצה שתחשבי - על כל החלומות שזנחת במגירה, ותקומי להגשים אותם. אחלי לעצמך, מכל הלב, אהבה כנה. אינני מדברת על אהבת הזולת או אהבה מצד הזולת. אני מדברת על אהבה שלך את עצמך. אחלי לעצמך - כח. כח לקום וללכת כשצריך, או להתעקש ולהשאר כשצריך אחרת. אחלי לעצמך אורך רוח. שלווה. תקווה. קבלה עצמית. אחלי אושר. היי מאושרת. גם בלי טבעת על האצבע או בקצה הוואגינה, את צריכה להיות מאושרת. אחלי לעצמך לחוש נחוצה, חיונית ובהירה - בחייך שלך. את הכי הרבה שיש לך. העריכי! אמרי מה חסר לך! הסבירי מה כואב לך! הצביעי על רצונך! גלי איך ניתן לשפר את יומך! ו, השאירי מקום לחבק אותך - במציאות עצמה.
אני רוצה שתשאלי אותך, היום, מה יש לך שלי אין.
אם עוד לא נסעת, אני מקווה שתסעי לסדר לנו עתיד."
לך.
אני לא יודעת מי את, או מה עליי לכתוב לך.
הזכרונות שלי מהתקופה שבה הייתי את, אינם בשלים לשליפה ולא אוכל להתעמת איתך.
אני מותשת מכל המילים שלך, ולא רק כי הן מאוד קרובות לחיי שלי היום.
אני מאחלת לעצמי נחת, ומקום טבעי ומוגדר בעולם. חלומותייך האמיתיים והעמוקים ביותר - הוגשמו במלואם.
אין בדעתי להשקות את התפאורה, או הצרכים שהעולם הגדול מחדיר במחט תת עורית.
בטח היית שמחה לדעת, שאני לומדת. לומדת לחיות. קצת מוזר, אפוא, לעשות את זה בעולם שבו החיים מתחלקים לקבצים במחשב, אבל יש לי איזה מושג לאן אני רוצה להגיע.
כבר טוב, אני משערת. כבר טוב.