לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

עדי בעולם


"כמה את מבלה, בסוף עוד תסעי לראות את הקואלות ביפן" (לא רק אני בלונדינית)
כינוי:  עדי בעולם

בת: 50





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    פברואר 2005    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
2/2005

שאלה למתרגמים


בארוחת הערב היום הגישה אחותו מתאבן עשוי מירק שלא הכרתי. ראשית, מחיאות כפיים לזה שהיא מפנימה את העניין שאני אוהבת ירקות, ושארוחה שבנויה מבשר, נקניק ותפוחי אדמה זה לא ארוחה מאוזנת בעיני. שנית, הירק הלא מוכר הזה... זה ירק שורש, בשבדית קוראים לו "svartrot" ובתירגום מילולי זה "שורש שחור". הבנזוג ואחותו הסבירו שמקור השם הוא בכך שאם חותכים את השורש ולא משרים אותו מייד במים/לימון, הוא משחיר. חיפוש באינטרנט העלה ששמו באנגלית הוא "black salsify", ומילון בעברית העלה ששמו של הירק בעברית הוא "זקן תיש" (צמח). אני לא סגורה מה אתם אכלתם בבית של אמא שלכם, אבל אמא שלי בהחלט לא הגישה זקן תיש בסלט שלה. יש לזה אולי שם יותר מוכר לציבור? (הטעם מזכיר קולרבי, אם זה עוזר. אולי זה קולרבי בשם חדש?).

 

ואגב, במהלך החיפוש מצא הבנזוג אתר מיעולה לשמות של ירקות בכל מיני שפות. הנה הוא. חוץ מעברית יש שם הכל.

נכתב על ידי עדי בעולם , 27/2/2005 03:30   בקטגוריות ומה אוכלים?  
9 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של עדי בעולם ב-27/2/2005 22:30



435,616
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , משפחתי וחיות אחרות , החיים מעבר לים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לעדי בעולם אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על עדי בעולם ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)