זו עונת הגלדיולות.

הסופ"ש הוקדש לנופים שבדים קלאסים.
בשבת, נסיעה לארכיפלג של שטוקהולם, אל האי סנדהם (Sandhamn). אי של אנשים עשירים, מחנים את היאכטה ועולים אל בית הקיץ.
בהשראת פוסט בית הקיץ של שצה, צילמתי גם אני כמה בתים שלא היה איכפת לי לגור בהם בקיץ.
חוץ מיאכטות ובתי קיץ, יש באי גם חוף
כשנמאס מהים, אפשר לטייל ביער

ובדרך חזרה, שיט במעבורת בין איי הארכיפלג, בשקיעה.
ביום ראשון - אופסלה, עיר האוניברסיטה. העיר מפורסמת גם בשל הקתדרלה שבה, כפולת הצריחים.
למרות שבעצם יש שלושה.
הקתדרלה מרשימה מאוד בפנים, קבורים שם כמה מלכים של שבדיה, והכל שקט ואומר כבוד. ביציאה - ספר אורחים, וכל אחד מוזמן לכתוב את שמו. רוב האורחים כותבים את שמם וכמה מילות תודה, בכתב מסודר ונקי. כל זה נכון כמובן לאורחים שאינם מישראל. הישראלי המכוער הגיע גם לכאן.
אז כמו שאנחנו רואים כאן, הישראלי שביקר ב-20.8, כלומר אתמול, בכנסייה באופסלה חשב שהוא פשוט חייב להשאיר את חותמו חסר הטעם בספר האורחים, ולמה שורה אחת כמו כולם אם הוא יכול לקשקש על שלושת רבעי עמוד? עושה רושם ששמו רותם פיזנטי. ובכן, רותם פיזנטי, הרשה לי לערוך לך היכרות עם עצמך - אתה הישראלי המכוער. בגלל אנשים כמוך הרבה מקומות בעולם לא שמחים לארח ישראלים. ואחרי שאני רואה את ההקדשה המטופשת שלך, אני יכולה להבין אותם.
אם זה לא מספיק, אז רותם פיזנטי, שקורא לעצמו מלך אבל הוא בעצם אידיוט, הרגיש חובה לעצמו להוסיף בסוגריים למטה "from Israel". אה יופי, האנשים המעטים שלא זיהו שזה עברית, יידעו עכשיו לשייך את המיצג המכוער הזה.
בלית ברירה יצאתי להירגע קצת ולנשום אוויר נקי בגנים הבוטנים של אופסלה.

והביתה, לעוד שבוע של עבודה.