בחיוך ובמציאה מתמדת :) מצאו פנאי להיות ידידותיים- זוהי הדרך אל האושר. מצאו פנאי לחלום- בכך אתם רותמים את עגלתכם לכוכב. מצאו פנאי לאהוב ולהיות נאהבים- זוהי הזכות השמורה לאלים. מצאו פנאי לצחוק- זוהי המוסיקה של הנשמה...
|
| 5/2008
כך תעברו את תקופת הבחינות בשלום:) -החלטתי לעשות כמה פוסטים שהם סוג של רשימות מכולת כאלה, שינסו לעזור לאחרים לעבור באותם הצמתים שאני כבר עברתי, ומאחר ואדם קרוב אצל עצמו, ועוד יותר- אצל עצמו בזמן הוה, החלטתי לכתובב מספר תובנות שהיו לי מתקופת הבחינות הזו, ואולי ישמשו גם אותי עוד כחודשיים וקצת, בתקופת הבחינות הבאה, ובאלו שיבואו לאחריה.-
תקופת הבחינות הינה התקופה הקשה בלימודי הסטודנט. בעוד שבכל שאר הסמסטר הוא יכול לשבת בספריות עם ספר קריאה ולעשות את עצמו לומד (מה?) או יושב בקפיטריה בזמן הרצאה באי אורגנית (מה??) או יושב על הדשא ונח סתם כך (טוב, יש כאלה, לי עוד לא יצא לעשות את זה בתק' לימודים) תקופת הבחינות היא התקופה בה הסטודנט יודע שאם הוא לא שם הוא לא קיים.
הבעיה הראשונית והבסיסית של סטודנט שנה א' הינה הרגל לשיטת הלימוד של התיכון, בה לומדים חומר וחוזרים עליו שוב ושוב עד הבחינה המסכמת. באוני', לעומת זאת, מגישים שעורי בית, והכל נע על מי מנוחות עד לסיום הססטר, אז בשבוע אחד (ולפעמים תוך פחות) על הסטודנט לדעת את כל החומר הנלמד על בוריו.
עצתי הראשונה היא- הכה את המומחה, ובזמן! במהלך הסמסטר לומדים שוב ושוב חומרים חדשים. כל שבוע המח אוגר לו מידע חדש ומתרגל אותו.מאחר ואף אחד לא נולד יודע- עצתי הפשוטה היא-סטודנט- נתקלת בבעיה? רבע בעיה? אתה פתאום לא מבין למה השורש השלישי של 8 זה 2? תשאל! את מי יש לשאול? חברים (טיפ: לא להציק יותר מדי), ומתרגלים. מתרגלים הם שם בשביל לעזור לכם! (וגם בשביל לעשות תואר שני או שלישי, אבל מי סופר את זה...) נודניקי על מוזמנים לשאול את המרצה, אבל לא נראה לי מומלץ ביותר:)
עצתי השניה היא: למדו את החומר! טוב, כולם יכולים להיות נוכחים בשיעורים (מותר לסרוג/לאכול/לצבוע קריקטורות/לשחק דמקה עם חברים/לסמס לחבר) ולהגיש תרגילים (יש באינטרנט תשובות). אבל, וזה אבל גדול, החכמה היא ללמוד את החומר, ולדעת אותו באמת, לדעת על מה המרצה מדבר ולנסות ולהבין מה עומד מעבר.
עצתי השלישית היא: לעולם לא להיות שאננים! אף אחד לא הולך ללמוד חומר שהוא כבר יודע, (אם כן- בחייכם, מצאו משרה הגונה ובואו רק לתק' מבחנים) ועל כן לעולם אל תנוחו על ענני היוהרה של "אני יודע את החומר". תמיד יש ללמוד את החומר מעוד זוית, וכן יש לזכור שעצם ההבנה של החומר השבוע לא מבטיחה הבנה בשבוע הבא.
עצתי הרביעית היא- ראו את הנולד! בחנו מראש את לוח הבחינות שלכם, והכינו לכם כמין לוח שנה קטן, ותכננו את זמן הלימוד שלכם. אם אתם רואים שיש לכם מבחנים מאוד קרובים זה לזה- נסו לחשוב האם כדאי לכם לדחות מראש את אחת הבחינות למועד ב'. והיה ובחרתם לעשות שתי הבחינות בזמנים סמוכים (נניח, בחינה במקצוע שלכם ובחינה כללית יותר), למדו את החומר מראש, כך שלא תמצאו עצמכם בלחץ נוראי לקראת הבחינות.
ועצתי החמישית והראויה ביותר, היא כמובן אהבו את מה שאתם לומדים . אין מנוס, כאשר מישהו אוהב משהו הוא יכול לשרוד מבחנים, גם קשים ביותר, או כאלה שנראים קשים ביותר. חשבו על הסוף.
והמון המון הצלחה במועדי ב':)
| |
|