לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


הנדסת המחשבה / יוזף ברויר
Avatarכינוי:  יוזף ברויר

מין: זכר

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוגוסט 2022    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

סיפור בתמונות- ארוחת צהריים וספיידרמן


כשלולה מבקשת ממני לשים צילומים אני נוטה להיעתר לבקשותיה.
כאמור אכלתי היום בצהריים את השאריות של אתמול.

 
תמונה 1: סלט לבנוני. ברקע- השניצלים שלי. (צילום: יוזף ברויר)
סלט לבנוני (צילום והכנה: יוזף ברויר)
 

תמונה 2: תמונה ממעל של הפתיתים והשניצל עם הסלט והתותים. הכנתי אותם בעיקר בשביל הצילום ורק אחר כך בשביל לאכול אותם (צילום: יוזף ברויר)
ארוחת גורמה:פתיתים, שניצל, סלט לבנוני ותותים לקינוח (צילום והכנה: יוזף ברויר)
תמונה 3: קערת תותים. שני קילו בעשר בשוק הכרמל. (חיתוך: יוזף ברויר)
תותים בצלחת לבנה (צילום והכנה: יוזף ברויר)
 
תמונה 4: בדרך לבאר בערב יחד עם חבר כיבד אותנו הספיידי החושב (חלק ריספקט: יוזף ברויר)
בכניסה לבר ישב הספיידרמן החושב (צילום: יוזף ברויר)
נכתב על ידי יוזף ברויר , 15/4/2007 15:33   בקטגוריות אוכל, אוכל ושתיה, ערבים, תמונות  
16 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



כמו עניים


מה מכינים באמצע הלילה כשרעבים ואין מה לאכול בבית?


מחממים את הטוסטר.
שופכים שמן זית לקערה, שמים זעתר, ארבע שיני שום, מלח, בזיליקום קצוץ אם יש, וקצת פלפל אדום חריף אם יש לכם.
אחרי זה חותכים חמש פרוסות לשתיים יוצא עשר.
טובלים את הלחמים ואת השאר מורחים עם הכף על הלחם, כולל השומים.
מכניסים לטוסטר.
אחרי 7-8 דקות מוציאים ויש טוסטים טעימים.
בגלל שאין שום דבר בבית חוץ מלבנה, מורחים לבנה ואוכלים.
בצד שמים קצת עגבניה בצל וזיתים, מרטיבים קצת במלח ואוכלים.
כמו עניים, רק שלא.

אפרופו, אחת הקוראות שלי התוודתה שהיא חשבה שקטגוריית הערבים שלי מדברת על בני עמי ערב.
לא כך הדבר: Evenings
נכתב על ידי יוזף ברויר , 26/12/2006 18:57   בקטגוריות ערבים, אוכל ושתיה  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קציצות ברוטב


היום בערב, מרוב שיעמום החלטתי להכין עוד זיתים כבושים, המשך לפעם האחרונה והמשגעת.
את הערב בכלל החלטתי להקדיש לחברתי הטובה, מאחר הצהריים עד שעת השינה, כבר שלוש שעות שאנחנו יושבים במטבח ומדברים על כל דבר שבעולם, סקס, חברים, אוכל, תינוקות, סקס ועוד אוכל. אולי כבר ארבע שעות.
אפילו דיברנו על לפתוח בלוג חדש אבל לא מצאנו בדיוק את הנוסח שזה יקרה בו.
"תרבות", היא אמרה לי, "נכתוב על תרבות", אבל אמרתי לעצמי שזה יהיה עוד יותר טיים קונסומינג ממה שהולך פה כבר עכשיו, איזו מחוייבות!, גילגלתי את עיני.
בסוף, בגלל שאנחנו כאלה חברים טובים התחלתי לחשוב שאולי שיחות בינינו זה מה שילך טוב, הבלוג יופצץ בהפניות, יופצץ במנויים, יופצץ בתגובות, אנחנו נהיה מצחיקים ונשים תמונות שלה עם פרשנות שירימו אפילו עוד יותר את רמת הרייטינג פה, אולי קצת עירום אולי קצת פורנוגרפיה.
סתם, זדיינו.

יכול להיות נחמד אם נעשה את זה, אני חוכך בדעתי, הוספתי הרבה פלפל חריף לזיתים,
בבוקר הם כבר יהיו מוכנים.

"אני רוצה עוד זיתים", היא אומרת לי.
אני עונה לה שלא.
אז היא נאנחת ואומרת "על מה עוד תגיד לי לא? קודם השוקולד, עכשיו הזיתים. מה עוד?"
"זין", אני עונה לה.
"גם לזה אתה אומר לי לא".
נכתב על ידי יוזף ברויר , 24/12/2006 22:17   בקטגוריות אוכל ושתיה  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פיג'לינג סאוור וצרות אחרות


אתה שותה פיג'לינג סאוור בבר, או לפחות טועם, יש לזה טעם של אפרסקים אבל אתה מגלה שזה ליקר תאנים. לזה הוסיפו סאוור לימון, אתה יודע שאין מצב שאתה שותה את זה כי מרגע שטעמת אתה מרגיש שאתה פחות גבר. מיד אתה יורק את זה וחוזר לבירה שלך. אך הוי, הבירה שלך זה רק טעימה, ועוד מבירה דובדבנים שמזכירה מיץ פטל מהבית.

אתה מחליט לקחת רמזוטי. רמזוטי למי שלא יודע זה הנגדי של הייגר אבל למעשה הוא דומה לו רק בצבע. המרקם שונה והטעם עוד יותר. אולי הם קצת מזכירים כי הם מרים טיפה וכי שניהם מוגשים קפואים...
משהו בך צועק קרייבינג. אתה לא ממש יכול לאכול  אתה מבקש לנשנש. זיתים אין, אז דוחפים לך את חמוצים הבית. הקרייבינג שלך רק גדל. אתה מבקש לחם עם חמאה. אתה אומר לעצמך "יש לי קרייבינג" וגם "אבל לא בא לי לאכול כלום באמת" ואז נותנים לך סלסלה עם ששה חצאי פרוסות לחם (שש חלקי שתיים שלוש) ואתה משלם על זה תוספת של שמונה שקלים.
למזלך החמאה מוגשת עם אבקת פלפל שחור (!!!!!) שיוצרת חמאה טעימה אקסטרא ואתה מכלה את זעמך בחמש מהחצאי פרוסות האלה כאילו הן עשו לך משהו רע. פתאום נגמרת החמאה ואתה חושב לעצמך אם לחכות לעוד חמאה או לבלוס.
אתה מחכה. הברמן שוכח להזמין חמאה ואז כשהיא כבר מגיעה- אין בה פלפל שחור!!!

אחרי שעישנו לך את הצורה מפה ומשם אתה יוצא לחזור הביתה. בדרך אתה עובר אצל "ידידה" ששואלת אותך עשר פעמים ועוד עשר פעמים אחר כך מה נשמע ומה חדש. באיזשהו שלב פשוט נמאס לך, אתה שואל אותה אם עד כדי כך לא נוח לה שהיא מרגישה צורך למלא את החלל בשטויות. היא עונה שכן, אבל אתה לא היית צריך שהיא תענה כדי לדעת שזה נכון.
בסוף אתה שואל אותה אם אתה יכול לתת לה נשיקה .
"בלחי", היא עונה בחוצפה, אתה עושה פרצוף, מסתכל עליה בחיוך, מתרחק לכיוון האופנוע שלך, היא פותחת את דלת הכניסה ומסננת, "אני יודעת לאן כל זה מוביל". אחרי עוד מבט היא מוסיפה, "תרים לי טלפון מחר נראה מה עושים".
אתה נוסע הביתה בארבע מעלות מתחת לאפס ושואל את עצמך למה לעזאזל אין לאופנוע שלך מושבים מחוממים.
נכתב על ידי יוזף ברויר , 8/12/2006 00:20   בקטגוריות אוכל ושתיה, ערבים  
16 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



אוכל לילדים


בבוקר קמתי בשמונה למרות שכשהתעוררתי לראשונה כיוונתי שוב לתשע.
הקטע אצלי הוא שכשאני מתעורר אני לא יודע כלום והכל בעצם תלוי בכמה מהר עולה לי המערכת הפעלה.
מערכת ההפעלה החלה לפעול בדיוק כשעצמתי שוב את עיניי.
קפצתי מהמיטה והלכתי להתקלח.
במעלית למטה שמתי לב שלא הסתכלתי על עצמי במראה עדיין וחייכתי על המקרה.
עברתי בבנק, הפקדתי את הצ'ק מערד, הוצאתי כסף, ראיתי כמה מינוס, הלכתי לדואר, שלחתי שתי מעטפות רשומות וחזרתי לסופר כדי שיהיה משהו בבית. בכל זאת, רציתי שיהיה משהו במקרר כשאמא חוזרת.
קניתי אבטיח, ושלוש פיצות ב- 33, קניתי דנונה ויופלה, קניתי חלב ובטח עוד משהו ששכחתי וזה עלה לי 92 שקל שלמים.

עליתי הביתה והתחלתי לסדר את הכל. בהמשך לסופר חשבתי לעצמי לצאת מהרגילות הרגילה שלי כשאמא חוזרת ולהשקיע בנקיון, בסדר ובבישולים.
עלה בדעתי שכשהיא תגיע היא תשמח לאכול את העוף המפורסם שלי שזוכה לתשבוחות מן הא ומן דא.
התחלתי בחימום התנור ואז במשך 40 דקות שלמות עמלתי על קילוף חיתוך תפוחי אדמה, קילוף בצלים, שטיפת עדבניות ופלפלים אדומים, הכנת ראשי שום קלופים ולא קלופים ומרינדה שתכסה את הכל בסופו של דבר.
אם כבר לעשות אנשים שמחים אז לעשות אנשים שמחים במזון, כמו שאני יודע.
לצערי לא נותרו לי גבעולי בצל ירוק שהתגלו כחטיפים נהדרים ותופסי טעם בתבשיל הביתי שלי אז לא ויתרתי וגירדתי פנימה לימון שאז גם נכנס לתבנית פרוסות פרוסות.

הייתי שמח כשהכנתי. אוכל לילדים, אני מתכונן לשלב הבא בחיי. רק 11 בבוקר עכשיו.
נכתב על ידי יוזף ברויר , 20/6/2006 10:54   בקטגוריות אוכל ושתיה  
5 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מתכון לעוף


כבר כמה ימים שכל מה שאני אוכל זה לחם ופיתות עום חומוס, חצילים עם טחינה ולבנה כשלידם מונחים ירקות.
לכבוד שבת המלכה, וגם לכבוד זה שסטינג הופיע בארץ החלטתי לקום היום ולהכין לעצמי עוף בתנור.
המעריצים טוענים שהעוף שלי אגדי. נישא על כנפי ההערצה החלטתי לנסות סוג חדש של עוף בתנור, או יותר נכון לגוון את המתכון הכל כך סטנדרטי שלי של עוף עם תפוחי אדמה בתנור.

ראשית, כדי לשמור על הפיגורה הורדתי את העור מכל חלקי העוף. לא הייתי רוצה שחלקי ציפור (או שזו חיה?) בעלי רמת כולסטרול גבוהה יפגעו בי, ועל אחת כמה וכמה כשהציפור (חיה?) מתה כבר, זה נראה לי מיותר.
אז אחרי שהפשטתי את הציפור מעורה הנחתי אותה על תבנית האפייה.
להנאתי חתכתי לי 5 בצלים גדולים שהתייבשו להם בסלסלה יחד עם תפוחי האדמה.
את תפוחי האדמה חשבתי לחתוך ולהשאירם עם הקליפה אך החלטתי שאם כבר מורידים עור נוריד עור ולא נקפח גם את פירות האדמה.  עד כאן המתכון הסטנדרטי.
עכשיו לחלק הפריך:
בגלל שיש לי אי אילו ירקות במקרר ורציתי להיפטר מהם לקחתי לי שלושה גבעולי בצל ירוק (הולך יופי על פיצה אגב) וחתכתי אותם בחיתוך גדול אל תוך התבנית. הוספתי אליהם 3 עגבניות שהיו יכולות להיות מצויינות לסלט אך נחתכו לרבעים במקום.
חשבתי אפילו להוסיף את הענבים שנותרו לי, זה היה יכול להיות מעניין, אפילו את המישמשים, אבל ויתרתי, הם יותר מדי יקרים לי כדי להתאבד בחום הצולה. למעלה פיזרתי שקדים מרוסקים.


טיבול:

הטיבול שלי מורכב משמן זית, שמן רגיל, פלפל שחור גרוס עבה של מק'קורמיק, פפריקה מתוקה ומלח. את כל אלה הכנסתי לקערת מרק ועירבבתי עם כף.

אחר, שפכתי אותם על המזון ובידיים נקיות עירבבתי את הסלט.
עטפתי את הכל בנייר כסף, הכנסתי לתנור שחומם מבעוד מועד בטמפרטורה גבוהה.

תוספת ששכחתי (כי ידעתי ששכחתי משהו):

למעלה פיזרתי גרידת לימון ואז חתכתי אותו לפרוסות ופיזרתי בין הכנף לתפוח


 
נכתב על ידי יוזף ברויר , 10/6/2006 13:40   בקטגוריות אוכל ושתיה  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



הנה אני מתחיל שוב


ואז אני מגלה שהנטייה שלי לשכוח דברים היא לא דבר יוצא דופן.
אני שוכח דברים. אני שוכח דברים מאז שאני ילד. האמת שמאז שאני ילד אני יכול לומר שזה דווקא הגן עלי. היו הרבה דברים שעברו עלי ושאני הייתי בתוכם כמו טפלון. דברים לא נדבקו. ואולי זה כי אני מיוחד. (אני לא)
אבל בכל זאת, בערך מגיל 17 וחצי התחלתי לשים לב שאני לא זוכר שיחות. זה לא כאילו אני לא יודע שהיו שיחות, אלא שאת תוכנן אני לא זוכר, הן לא חסרות לי ואני לא מרגיש בחסרונן.
עד שזה מגיע ליחסים חברתיים, אנשים קרובים ואנשים פחות קרובים.
טוב זה לא מוחלט.
לפעמים אני שואל פעמיים שלוש מה השם של זה שעומד לידי, פשוט כי אני לא זוכר מה הוא אמר לפני דקה. זה מביך בעיקר כשאני מדבר עם בחורה למשל. זה כבר קרה לי יותר מפעם אחת. זה די מביך. המוח שלי כאילו מתייחס לשם כאילו זה עוד פריט מידע חסר משמעות. לפחות אני מחפה על זה עם זכרון הקשרים ומחשבות. אני זוכר מה היה ההקשר של השיחה, אני זוכר משום מה איפה חשבתי מחשבות מסוימות- אם זה היה כשעברתי דרך דלץ, במקלחת, באוטו, כשהסתכלתי על שלט, כשהרמתי את השפופרת... נסתרות הן דרכי האל.
ואז התחלתי לדבר על הפרעות קשב וריכוז. אחת הבעיות בהפרעת קשב חוץ מנטייה לשיכחה היא... (טוב, זה מתקשר אצלי ללקות הלמידה שלי אבל הכל אותו סלט אז נלך עם זה...) הבעיה של אחסון המידע בזכרון והשליפה שלו. זה קשור לשמות של אנשים וזה קשור לשיום של מילים/מצבים ושאר תחושות בטן.
ואז התחלתי להסתכל באינטרנט על הקשר בין אוכל והפרעות קשב. הפלא-וופלה יש קשר בין הדיאטה שעשיתי פעם לבין הדיאטה שאני צריך לעשות (שהתחלתי על דעת עצמי בלי קשר שלשום בלילה).
מקריאה שטחית הבנתי שני דברים מרכזיים: אני צריך להמנע מאכילת סוכר, פחמן דו חמצני וכמו כן- מעבר מוחלט לפחמימות מורכבות (פסטות ולחם מלא ושות') או ירידה מכל מוצרי הבצק למיניהם.
הדיאטה הקודמת שלי הצליחה כל כך בגלל שכמות הסוכר והפחמימות שלי ירדה נקודה. 11 קילו, אוכל דל בשומן, פחמימות מורכבות  וארוחות מסודרות. זה ומצברוח טוב חסר רגשות אשמה של אדם בריא, מאחל לכולכם. השומנים בדמי התאיידו והכבד שלי קיבל 10 שנים נוספות במתנה.
אז ככה-
סוכרים: לא ממתקים, לא שתיה קלה, פירות מועטים ליום אם בכלל.
פחמן דו חמצני: לא לשתייה עם גזים- משמע שגם את הדיאט קולה שלי אסור לי לשתות, אני נותר עם מים ודיאט פטל.
פחמימות: כבר יודע שפסטה צריכה להיות המזון העיקרי שלי, צריך לחזור להכין לי תרכובות של שיבולת שועל שיהיה מעניין.

הדיאטה תצטרך להיות עם שתי מטרות-
שומנים בדם נגרמים מהשילוב של פחמימות וסוכרים- זה יהיה הדבר הראשון ל"שתי" הדיאטות שאני צריך.
הדבר השני יהיה להכניס לי לגוף כל מיני חומרים כמו ויטמינים ותוספי מזון שהגוף שלי חסר שאי הימצעותם כנראה גורמת לי להפרעות הקשב.


מה שעוד מעניין, ואת זה דווקא קראתי בהקשר של ילדים עם בעיית היפראקטיביות (תודה לאל שאין לי את זה), זה שהם באופן לא מודע מייצרים את ההיפראקטיביות במוח שלהם כדי שהוא יוציא "באופן מכוון" איזשהו הורמון שהוא  מפריש בצורה מועטה כחלק מהבעיה. במילים פשוטות- מוחם של היפראקטיביים מייצר הורמון מסויים בצורה דלה. על כן, כתיקון, המוח עצמו מייצר את ההיפראקטיביות כדי לגרום לעצמו להפריש יותר מההורמון הזה. זה בערך מה שהבנתי. תודו שזה מעניין.
זה הולך להיות מעניין.

stay tuned, its the book of my life




מעניין, ועוד מעט פסח. אתם יכולים לראות את עצמכם לא אוכלים סוכר בפסח?
מה שטוב ברשימת המשקל שיש פה בצד זה שאני יודע בדיוק מתי נשקלתי בפעם האחרונה. מאז לא עליתי על משקל (לפחות לא כזה שאפשר לסמוך עליו. מעניין כמה אני שוקל היום. בכל זאת עברו 7 חודשים חזוס קריסטוס


בי-די-יוק
נכתב על ידי יוזף ברויר , 7/4/2005 01:22   בקטגוריות אוכל ושתיה  
12 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



דברים חסרים


אכילת בשר היא זמן אינטימי
ממש כמו שירה.
שלא יסתכלו עליך אוכל
אתה צריך להיות בעולם שלך
רק אתה וחוש הטעם.



אפילו רעש לא צריך.
להתרכז.
בשקט, בשקט
לטעום

ושהטעם יספק את כל חושיך.





אכלתי בשר טוב.
אפילו נהניתי יותר מכרגיל.
רק כשכתבתי את שורות אלה נהייתי מסופק.
מי ידע שזה מה שהיה חסר לי.
כנראה שדברים צריכים לקרות כדי לדעת שהם היו חסרים.



 



 



פאפאגאיו- יומולדת 2004
נכתב על ידי יוזף ברויר , 5/6/2004 18:51   בקטגוריות אוכל ושתיה  
9 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



83,206
הבלוג משוייך לקטגוריות: 20 פלוס , 30 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ליוזף ברויר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על יוזף ברויר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)