|
מושב לצים - הבלוג של ישי "אשרי האיש אשר לא הלך בעצת רשעים, ובדרך חטאים לא עמד, ובמושב לצים לא ישב..." (תהילים, א, 1) |
| 2/2009
 מה זה משנה מה זה משנה מי יהיה ראש הממשלה, חוץ מאשר מילוי השאיפות הפרטיות של שני המועמדים?
הברירה היא בין שני ראשי ממשלה שאף אחד מהם לא באמת יוכל למשול או לקדם משהו. לבני תצטרך או לפתוח רגליים (סליחה, אני יודע כמה זה נשמע סקסיסטי כשמדובר באשה) ולהיענות לכל הדרישות של הדתיים ושל ליברמן, או לתמרן כמו מטורפת כדי להחזיק קואליציה, או שניהם ביחד - כך או כך היא לא באמת תוכל למשול ולנהל מדינה.
ביבי יכול להקים קואליציה יציבה יחסית של ימין או ימין-דתיים (בהנחה שאפשר לסמוך על גחמותיהם), אבל שיקום מי שבאמת מאמין שממשלה עם בסיס כזה באמת יכולה לעשות משהו (ובאופן אישי אני גם לא חושב שכושר השרידות של ממשלה כזאת גדול במיוחד).
לדעתי יש לממשלה הבאה, ולא משנה מי יעמוד בראשה, תפקיד אחד בלבד: להוביל שינוי חוקתי עמוק ויסודי - שינוי שיטת הממשל והבחירות והגדרה מחדש של יחסי הכוחות בין רשויות השלטון. מה בדיוק יעשו - נציגים אזוריים, שני בתי פרלמנט וכו' - קטונתי. אני רק מקווה שהמומחים יעשו עבודה נכונה ויסודית ושהפולטיקאים לא ישתפנו ויסרסו את המהלך (כפי שקרה בפעם הקודמת עם החוק לבחירה ישירה).
לדעתי, רק ממשלת אחדות עם בסיס רחב של לגיטימציה ציבורית (קדימה-ליכוד-ישראל ביתנו, או קדימה-ליכוד-עבודה) יכולה וצריכה להוביל מהלך כזה - מה גם שלארבעת המפלגות הגדולות יש את האינטרס הכי גדול בשינוי הזה.
אז קדימה, לעבודה. ולליכוד. או מה.
| |
|