לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

מושב לצים - הבלוג של ישי


"אשרי האיש אשר לא הלך בעצת רשעים, ובדרך חטאים לא עמד, ובמושב לצים לא ישב..." (תהילים, א, 1)
כינוי: 

בן: 48

ICQ: 72106105 

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2011    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

כשבדיסק היה חור



אתמול, בדרך לעבודה, האזנתי ב-mp3 לאסופת שירים שערכתי לי לא מזמן. בין השירים היו גם, ובעיקר, יצירותיהן של Nirvana ו-Guns and Roses (ואני מתכוון למקוריים, לא לחבורה האלמונית שאקסל רוז קיבץ סביבו עכשיו), אותן להקות שניגנו את הפסקול של נעוריי.
האזנתי וחשבתי על עד כמה אני ארכאי ולא מעודכן, שלא לומר גובל בפאתטיות.

מסתבר שכל דור עובר את זה. בשלב הראשון אנחנו מאמצים לנו מוסיקה שאמורה להבדיל אותנו מהורינו. זה גורם לנו להרגיש קוליים ומעודכנים. אבל בהמשך, ככל ששנות העשרה מתרחקות מאיתנו, אנחנו מגלים שאנחנו לא מסוגלים יותר לאמץ שום דבר חדש, ונשארים עם החומר הישן והטוב. וזה מוזר, כי לפחות בכל האמור לדור שלי, אנחנו אמורים להיות בעלי כישורי-התעדכנות והתחדשות, שלא כמו הורינו, המיושנים האלה (אבא, זה באירוניה. בעצם מה אכפת לי).

זה לא שכל מה שנעשה היום במוסיקה (או בתרבות בכלל) הוא גרוע. אני לא איזה שמרן פנאט, ואני בהחלט מסוגל להאזין גם לחומר עדכני. היי, אני בטוח שגם אבא שלי, איש המוסיקה הקלאסית ושירי א"י הישנה, מסוגל למצוא במוסיקה העכשווית דברים שיהיו ערבים לאוזניו, אבל סביר גם להניח שאם היה קורה הבלתי ייאומן ואבא שלי היה מסתובב ברחובות עם נגן mp3 לאוזניו, לא פיפטי-סנט היה מתנגן לו באזניות.

כך גם עבדכם. אני יכול בכיף להאזין ברדיו לחומר מעודכן, אבל ברגע שמתאפשר לי להכין לעצמי אוסף, ברור שגאנס אנד רוזס ימצאו את דרכם לשם. ולא רק הם, אבל אני לא אגיד מי עוד כי כבר הבכתי את עצמי מספיק.

כשהייתי בן-עשרה מחוצ'קן וטיפש, חשבתי שהילדים שלי, כשיהיו, בטח יחשבו שאני קול כי אני שומע הבי-מטאל וגאנגסטא-ראפ וכאלה. אבל היום אני חרד מהרגע שבו ילדיי, כשיהיו, יגיעו בעצמם לגיל העשרה ויהיו מחוצ'קנים וטיפשים שחושבים שאבא שלהם הוא הבנאדם הכי לא מעודכן בעולם, שמתעקש לשמוע גיטרות מנסרות ותופים הולמים, ושומר בקנאות על אוסף של קופסאות פלסטיק מאובקות שבתוכן יש משהו שנקרא "דיסקים". והכי מביך זה כשהוא (אני) שם את האזניות ומתחיל לעשות בידיים תנועות של "אייר-גיטאר". זה הזמן להגיד לחברים שאולי בעצם עדיף להפגש אצלם בבית.

אז היום הבנתי שזה בלתי נמנע. לא יעזור לי שום דבר. אני לא מסוגל להתעדכן, בדיוק כמו שההורים שלי לא היו מסוגלים להתעדכן, ולכן אין להם בעייה להתכנס בערבי שישי לשירה בציבור ולזמר עד אור הבוקר משירי ארץ ישראל הישנה והטובה (בלווית שקופיות, כמובן), בלי להרגיש נבוכים אפילו לשנייה.

אבל חשוב מכך: אני לא רוצה להתעדכן. לשמוע את גאנס אנד רוזס באוטובוס זה קצת פאתטי, אבל לנסות לאמץ לעצמך מוסיקה שלא מדברת אליך ולהעמיד פנים שאתה נהנה, זה אפילו עוד יותר פאתטי. זה להפנות עורף לימי הנעורים האמיתיים שלך, בתמורה לרדיפה חסרת תוחלת אחר נעורי-נצח מדומים. הרי אם אני רוצה לחזור ולהרגיש צעיר ב-15 שנה, לא יותר הגיוני להאזין למוסיקה שהאזנתי לה בנעוריי?

לוקח זמן להכיר בזה. לוקח זמן עד שאפשר להוריד באימיול שירים של אריק איינשטיין ושלום חנוך וכוורת, בלי להסתכל לצדדים שמא מישהו רואה אותך. אבל כשאתה סוף-סוף מרשה לעצמך, זה ממש כמו לחזור לימים שבהם אחד מאיתנו היה קונה דיסק ואז מכין לחבר'ה קלטות. ואם זה לא נעורי-נצח, אז מה כן. אחר כך מעבירים את כל הקשישים האלה לנגן ה-mp3, שמים את האזניות, ושיזדיינו כולם.

נכתב על ידי , 3/7/2006 01:05   בקטגוריות פילוסופיה בגרוש  
17 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



כל מצורע וזב-חוטם


 

בסוף השבוע האחרון יצא לאקרנים בישראל הסרט "מדריך הטרמפיסט לגלקסיה". אני לא אתחיל לספר כאן מהו "המדריך" עבורי כי אז אצטרך להעביר תרומה ליריב חבוט כדי שירחיב את השרתים של "ישראבלוג". אספר רק שמדובר כנראה ביצירה הספרותית (אם אפשר להשתמש בקללה הזאת) המרכזית ביותר של נעוריי, ובעצם, של חיי.

אני מניח שמרכזיותה נובעת בעיקר מהשלב של חיי שבו צנחה עלי, וב"צנחה" אני מתכוון באופן מילולי. לא מדויק. לא היא צנחה עלי. טוב, אוף, אני אסביר. מה שארע הוא שמתישהו בכיתה ז' התחלתי להתוודע לז'אנר המדע-הבדיוני ובעיקר לספריו של אייזיק אסימוב (או "יצחק אסימוב" עבור מי שמכיר רק את המהדורות העבריות המוקדמות). באחת הפעמים ששלחתי את ידי למדף של האות אל"ף בספריה, שבאופן טבעי ממוקם הכי גבוה, וניסיתי לשלוף את "רובוטים של שחר" לאסימוב, יצא יחד עימו גם "סוכנות הבילוש של דירק ג'נטלי" לדאגלס אדאמס ונחת לי על הראש. זו הייתה אחת הפעמים הבודדות בחיי שהשלומיאליות שלי הביאה לי ברכה.

 

התפוח שנפל לי על הראש

לאחר שהתאוששתי מהחבטה בחנתי את התפוח שאייזיק הפיל לי על הראש והתיישבתי לקרוא. ולקרוא. ולקרוא. בינתיים שכחתי (אולי בגלל המכה) מ"רובוטים של שחר". הזמן חלף. שכחתי גם (כנראה שלא בגלל המכה) מכך שצריך לחזור לשיעור. ולשיעור שאחריו. ולזה שאחריו. וכך, עד הצלצול האחרון, בלעתי את כל הספר.

נרגש ונרעש מהסופר החדש שגיליתי הלכתי לחפש ספרים נוספים שלו. כך התוודעתי ל"מדריך הטרמפיסט" ולשלושת המשכיו – "המסעדה שבסוף היקום", "החיים היקום וכל השאר" ו"היו שלום ותודה על הדגים" - אותם שאבתי לקרבי בשבוע בערך (פעם הייתי בכושר קריאה מדהים. דווקא עכשיו כשאני צריך אותו הוא נעלם). בהמשך צירפתי לרפרטואר את שאר ספריו של אדאמס וכמובן שלא פסחתי גם על המהדורות בשפת המקור.

היום, במבט לאחור ולאחר שקראתי את ספריו של אדאמס מאות פעמים, אני מגלה כי רבים מהרעיונות ותפיסות העולם שאני אוחז או מהרהר בהם לפעמים, מוצאים את ביטויים בספרים האלה. הז'אנר האדאמסי, כידוע, בנוי ממסגרת רופפת של מדע בדיוני שמקפלת בתוכה אינספור רעיונות פילוסופיים, מדעיים, חברתיים (או בקיצור: החיים, היקום וכל השאר) וכל זה מחובר יחדיו ע"י הומור מטורף, מקורי ושנון (ורק בשביל השנינות והשליטה הנפלאה שלו בשפה צריך לקרוא את אדאמס באנגלית) ולא לוקח את עצמו ברצינות רבה מדי. והז'אנר הזה מכיל בדיוק את כל מה שחיפשתי אי-פעם בספר. ואדאמס נתן לי את זה בגדול.

כל זה, והעובדה שהוא ליווה אותי לאורך התקופה העדינה של גיל ההתבגרות, הופך את ה"מדריך" לציר המרכזי של "החינוך הספרותי" (בללעעע) שלי. לכן, לא היה נפעם ושמח ממני לגלות לפני אי-אילו חודשים שחלומו של אדאמס מתממש והסרט כבר קורם עור וגידים לאחר שנים רבות של עיכובים ואבידה אחת טראגית.

 

חששות

אלא שהשמחה הזאת הייתה מהולה בחששות. אלה לא חששות הנוגעים לאפשרות שהסרט אינו מסונכרן עם הספר או שפרטים כאלה ואחרים לא באים בו לידי ביטוי. אני לא שייך למכורים הגיקיים של הספר שיבואו לקולנוע מצוידים בפנקס חשבונות ויסמנו "וי" או "איקס" ליד כל סצינה. ואגב, אני גם סולד מההמולה הטקסית שסובבת את הספר ומהנטייה של חסידי הז'אנר לערוך כנסים מטופשים שבהם כולם באים עטויים בתחפושות אוויליות. זה לא הקטע שלי.

אני גם לא חושש מכך שהחיזיון הקולנועי לא יעלה בקנה אחד עם הדמיון שלי. אין טעם לחשוש ממה שבוודאות יקרה. גם אין לי בעיה עם זה – "המדריך" כל כך מוטמע בדמיוני עד ששום דבר - אפילו לא פורד פרפקט שחור – לא יכול לקלקל.

 

לא, החששות שלי קצת יותר מורכבים: הם נובעים מכך שהסרט מפקיע את הספר מידי הקוראים האדוקים והופך אותו לנחלת ההדיוטות. עם כל הפופולריות העצומה של "המדריך" מדובר עדיין, להזכירכם, בספר, ושום ספר אינו מגיע לפופולריות או לחשיפה של סרט אחד מצליח. אני יכול להניח די בודאות שקוראי "המדריך" מהווים מיעוט קטן  למדי בקרב האוכלוסייה בכלל, ולדעתי הם מהווים מיעוט גם בקרב אוכלוסיית קוראי הספרים. כלומר, "המדריך" היה עד היום חוויה שמשותפת לקבוצה מצומצמת יחסית של יודעי ח"מ (חוכמת המדריך). למרות המרכזיות שלו בתרבות, אני חושד שלא-מעטים מהמצטטים ממנו לא ממש קראו אותו - בדיוק כפי שקורה עם קלאסיקות אחרות.

 

הסרט עושה לספר מה שהקולנוע תמיד עושה לספרות: הוא לוקח חוויה פרטית (וספר הוא תמיד חוויה פרטית) והופך אותה לאירוע המוני. אם בקריאת ספר משתתפים רק הקורא ודמיונו (ביחד עם הכותב כמובן) בבריאת העולם שלו הרי שהסרט מביא למיליוני צופים את הפרשנות הפרטית ואת עבודת הדמיון של מישהו אחר. הדמיון האישי נדרש להשאר בלובי (בהנחה שהוא אוהב ריח של פופקורן עבש).

כך הופך העולם הדמיוני הזה גם לנחלתם של אלה שמעדיפים שמישהו אחר ידמיין בשבילם (אם כי סביר להניח שהסרט יביא עימו קוראים חדשים וזה בהחלט לטובה). פתאום אנשים שלא ידעו את זאפוד יהפכו לאוטוריטות בענייני "המדריך" ויפגינו בקיאות מזויפת שכולה נסמכת על הסרט בלבד. הם, שלא צברו מאות שעות-אדאמס, שלא העבירו לילות בלי שינה בחרישה אינסופית של הספר בחיפוש אחר עוד בדל-בדיחה, זיז-התחכמות, משחק-מילים או קריצה ספרותית. הם, שלא ינקו מאותו מסטינג את רעיונותיו של אדאמס במשך שנים, שלא רצו איתנו בג'בלאות הלוהטים של קאקראפון – כל ההמונים האלה יהפכו בתהליך-אינסטנט של שעתיים-מינוס לחברים לגיטימיים-בעיניי-עצמם בקהילה הכבר-לא-קטנה של מעריצי "מדריך הטרמפיסט".

 

 

 האוסף הפרטי (כולל ההוא השמן שאחי "נתן" לי ולא כולל אלה שאחותי סחבה ממני)

 

 אני חושב שהדבר מתרחש עם כל קלאסיקה ספרותית שהופכת לסרט. "שר הטבעות" הוא הדוגמה הכי אקטואלית עד לפני חמש דקות. אחי, שידוע בתור "האיש שקרא את שר הטבעות בשלוש שפות שונות" ושהטרילוגיה של טולקין היא עבורו הוא מה ש"הטרילוגיה המחומשת" של אדאמס היא עבורי, דיווח לי על חששות דומים עם יציאתו של "שר הטבעות" לאקרנים. פתאום כל מצורע וזב-חוטם הופך לבר-סמכא בענייני הארץ התיכונה.

אני יודע שאני נשמע עכשיו כמו איזה קשיש נרגן שלא מוכן לקבל את חוקי המשחק של העולם המודרני. האמת היא שאין לי בעייה עם התהליך עצמו. הוא לגיטימי ובלתי נמנע. מה גם שבמקרה של "המדריך" אדאמס המנוח חתום בעצמו על התסריט. אני מבין שכללי המשחק הם שספר מצליח צפוי להפוך לסרט במוקדם או במאוחר, אבל אני לא יכול להימנע מהתחושה הלא-נעימה של פלישה למרחב הפרטי שלי ולטריטוריה הקטנה והמוגנת של הדימיון שלי, של הפקעת החוויה האישית והייחודית שלי (ושל אחרים) והפיכתה לעוד מוצר להמונים.

 

מכבי תל-אביב כמשל

אני חושב שזה דומה במשהו לזכייה של מכבי תל-אביב בגביע אירופה והתחושות של האוהדים שלה לגביה. למכבי תל-אביב כדורסל יש בערך 10,000 אוהדים שמגיעים לכל משחק שלה בגביע אירופה ואולי כמה אלפי מנויים שטורחים להגיע למשחקי הליגה הישראלית. כלומר, הגרעין הקשה של האוהדים שלה הוא קטן יחסית וגם אם מרחיבים אותו בנדיבות מתקשים לעבור את אותם 10,000 שממלאים את היכל נוקיה בימי חמישי. אלא שראה זה פלא: כאשר הקבוצה חוזרת הביתה עם הגביע מטריחים עצמם לא פחות מ-100 אלף איש לפארק הירקון כדי לצפות בחבורה של מיליונרים מקפצת על במה מסכנה. אם הייתי אוהד מהגרעין הקשה אני חושב שהייתי מרגיש קצת לא בנוח: איפה האוהדים האלה כל השנה? הרי אם רק שליש מהם היו עושים מנוי למשחקי גביע-אירופה מכבי הייתה צריכה להעביר את משחקי הבית שלה לאצטדיון רמת-גן.

זה לא לגמרי דומה (בעיקר בגלל המעמד המיוחד של מכבי תל-אביב), אבל התחושה שמרגיש אוהד שרוף כאשר כל מיני טרמפיסטים (בלי מדריך) קופצים על עגלת ההצלחה של הקבוצה שלו דומה למדי לתחושה שלי לגבי יציאת "המדריך" לקולנוע והפיכתו לנחלת הציבור הרחב.

 

אבל בכל זאת שמחה (מהולה בעצב)

לאור זאת אני חייב להודות שלפני שהסרט יצא עוד הרשיתי לעצמי להשתעשע במחשבה שאולי הוא יהפוך לפלופ מביך בקופות, ייגרר אחר כבוד למגרש הגרוטאות המפואר של הוליווד, ייעלם בתהומות השכחה וישאיר את "המדריך" בחיקם האוהב והסולח של המעריצים הותיקים. אבל הדיווחים מחו"ל מלמדים על הצלחה כבירה – אז החלטתי להפסיק לרטון ולהתחיל לשמוח, אם לא בשביל אדאמס המת אז לפחות בשביל יורשיו שיגדשו את כיסיהם בעוד כמה לירות.

שמחתי גם לקרוא שהסרט לא נאמן בדיוק לקו-העלילה המקורי, מה שהופך אותו ליצירה בפני עצמה ולשלב כנראה מתבקש בגלגוליו של "המדריך" - מתסכית רדיו לסדרת ספרים, למשחקי מחשב ואתרי-אינטרנט ובסופו של דבר לסרט. העובדה שאדאמס זצ"ל כתב את התסריט נותנת לו איזו חותמת-כשרות. עם כל הכבוד ל"חוויה הפרטית" שלנו הקוראים, זו בראש ובראשונה הייתה החוויה הפרטית של אדאמס עצמו ואם הוא הסכים ש"המדריך" יהפוך לסרט ואף טרח לכתוב עבורו את התסריט, לא נותר לי אלא לומר "אמן" ולרוץ לקנות כרטיס.

 

 

 

נכתב על ידי , 17/5/2005 22:15   בקטגוריות פילוסופיה בגרוש  
36 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לשוט בנהר החיים



אני קורא עכשיו את ספרו הנפלא של ג'רום ק. ג'רום "שלושה בסירה אחת (מלבד הכלב)" בתרגומו המוצלח של דני קרמן המלווה בהערות מחכימות אודות התקופה והסביבה שבה מתרחש הסיפור (מה שמכונה "הספר המוער").
את "שלושה בסירה אחת", בתרגומו הישן, קראתי בפעם הראשונה והאחרונה לפני כמעט 20 שנה (מבעית אותי לחשוב שאני כבר יכול להתייחס בטבעיות כזאת לדברים שעשיתי "לפני 20 שנה"). אז הגעתי אליו בעקבות הספר "לשוט בקליפת אבטיח" של אהוד בן-עזר שכולו הומאז' מרנין ל"שלושה בסירה אחת". הפעם הגעתי אליו בעקבות ביקור שגרתי ב"דיונון" - עוד חנות שאני לא יכול להכנס אליה בלי לצאת עם לפחות שני ספרים באמתחתי.

מקסים אותי בכל פעם מחדש לגלות עד כמה ספר משנה לחלוטין את מהותו כאשר קוראים אותו בתקופות שונות של החיים. בתור מי שקרא ספרים "של מבוגרים" בילדותו, אני חש בהבדל הזה ביתר שאת. כמו לקרוא אותו שוב בפעם הראשונה.
כילד, "שלושה בסירה אחת" הקסים, סקרן ובעיקר הצחיק אותי. הרבה מתוכו לא הבנתי, כמובן. כמבוגר הוא ממשיך לעשות את כל אלה ויותר. אגב, יש לי הערכה עצומה לסופרים שמצליחים בכתב בלבד ובלי שום אלמנט אחר לגרום לי להתפקע מצחוק (מי שלא שמע אותי חוטף התקפת צחוק בשירותים לא שמע שמחה מימיו). אבל מעבר לכך, קריאת הספר בנקודה שבה אני מצוי ברגע בחיים הופכת אותו לחוויה אחרת לגמרי. כיום, אני מסוגל לראות את ההתרחשות העלילתית כולה מתוך זווית אחרת לגמרי אבל - בגלל שגם קראתי אותו בילדותי - בלי להחמיץ את הזוית הילדותית, התמימה.

הספר נכתב בסוף המאה ה-19, שכבר סיפרתי פה על חיבתי הגדולה אליה. אין ספק שקול אותנטי מהתקופה עולה בערכו על כל עבודת מחקר או ספר היסטוריה משמים. בקריאה של ספרות כזאת כזאת מקבלים שניים במחיר של אחד: גם הצצה לעולם שהיה ואיננו (או הולך ונעלם) וגם בידור נטו.

עד כאן זו היתה הקדמה. אני רוצה להביא לכם קטע מתוך הספר שתפס אותי במיוחד. זהו לאו דווקא קטע מצחיק אלא משתייך לקטעים היותר הגותיים-פיוטיים שהספר משובץ בהם לרוב, והוא מכיל בתוכו תפיסת עולם שלמה שבעיניי לפחות היא אידיאלית. ניסיתי לקצץ אותו אבל נאלצתי להביא אותו כמעט בשלמותו.

שלושה בסירה אחת (מלבד הכלב) / ג'רום ק. ג'רום
תרגום: דני קרמן

[ג'רום, ג'ורג' והאריס מתכננים את מסעם בנהר ומנסים להחליט מה לקחת עמם - י.]
"ג'ורג' אמר: "אתם יודעים, בחרנו בדרך לא נכונה. אנחנו לא צריכים לחשוב על הדברים שאנחנו יכולים להשתמש בהם, אלא רק על הדברים שלא נוכל להסתדר בלעדיהם."
לפעמים ג'ורג' מדבר בהגיון. זה מפתיע. אני קורא לזה חוכמה צרופה, לאו דווקא בעניין שלפנינו [שיט בנהר - י.] אלא בקשר לשיט שלנו בנהר החיים באופן כללי. כל כך הרבה אנשים במסע הזה ממלאים את סירתם עד כדי טביעה בערימות של דברים טפשיים, שהם בטוחים כי הם חיוניים לנוחותם ולהנאתם, אבל למעשה אלה הם גרוטאות שאין חפץ בהן.

"איך הם מעמיסים על סירתם המסכנה [...] ערימות של בגדים יפים ובתים גדולים ומשרתים מיותרים וגדודים של ידידים שלא אכפת להם זה מזה, ומיני בידור יקרים שאיש לא נהנה מהם, ואופנות ונימוסים, יומרה וראוותנות, והמטען הגדול מכל, הפחד מה יגידו השכנים, מותרות מעיקים עד זרא ותענוגות משעממים, ריקנות צרופה [...].

אלה גרוטאות,ידידי! [...] השלך אותן מהסיפון! זה מכביד כל כך על החתירה בסירה ואתה כמעט מתעלף מהמאמץ.[...] אין לך רגע אחד של שקט וחופש מחשש ודאגה, אף פעם אתה לא מוצא דקה לנוח או סתם לחלום [ישי: ספר לי על זה]. אין לך זמן לראות את צללי העננים המרחפים מעל פני המים, את קרני השמש משתעשעות באדווה או את העצים הגדולים שעל הגדה, הצופים אל דמותם המשתקפת במים, או את היערות הירוקים-זהובים, או את חבצלות המים הלבנות-צהובות, או את הרוח בקני הסוף, או את קני הגומא, או את הסחלבים, או את פרחי אל-תשכחיני הכחולים.

השלך את הגרוטאות ידידי! אל תכביד על סירת חייך, שים בה רק מה שנחוץ לך; בית חם ותענוגות צנועים, חבר אחד או שניים הראויים לשמם, מישהו שתאהב ושיאהב אותך, חתול, כלב, מקטרת אחת או שתיים, אוכל במידה הנחוצה, לבוש במידה הנחוצה, ומשקה קצת יותר מהנחוץ, כי הצמא מסוכן מאד...

וכשתעשה כך, תיווכח לדעת כמה קל להשיט את הסירה, והיא לא תתהפך בקלות, וגם אם תתהפך, לא נורא, ציוד טוב ופשוט לא מתקלקל במים. יהיה לך פנאי לחשוב וגם לעבוד. פנאי לגמוע משמש החיים. פנאי להקשיב למוסיקה השמימית אשר מפיק אלוהים ממיתרי לב האדם. פנאי ל...
אני מצטער, סליחה, פשוט נסחפתי."

[סוף ציטוט]

וזו כל התורה כולה על רגל אחת.
והלואי שזה היה פשוט כל כך.

ותחשבו על כך.

נכתב על ידי , 23/2/2005 14:02   בקטגוריות פילוסופיה בגרוש  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , אקטואליה ופוליטיקה , פילוסופיית חיים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לישי רוזנבאום אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על ישי רוזנבאום ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)