בוקר טוב לאחי ואחיותי.
תתלבשו יפה היום כי אתם מפורסמים! מנויי הארץ כבר קבלו הבוקר את המוסף ועל כוס קפה קראו מאמר של 5 עמודים על תופעת הבלוגים בישראל. כן, כן - נחשפנו.... טוב אולי לא מפורסמים ממש כי ידוע הוא שקוראי הארץ הם מיעוט אליטיסטי ומתוך המיעוט הזה לא כולם באמת "קוראים" את העיתון - יש הרבה שרק רוצים להיות מנויים עליו כדי להיכלל במיעוט האלטיסטי. אז מתוך אותו חלק של המיעוט שכן קורא - כמה קוראים את כל העיתון? ונגיד שמישהו נתקע בעמוד 34 ומתחיל לקרוא על זו ש שאי אפשר להתחמק ממנה lately בשום ורסיה של המדיה - האם יטרח ויקרא חמישה עמודים שלמים??? I don't think so.... אלא אם כן יש לו בלוג בעצמו...
ולמה זה כל כך מטריד אותי? כי אני ממש לא רוצה להיות חלק מתופעה " אנתרופולוגית אינית" - אני פשוט רוצה להתבטא ולהישאר אנונימית.
את הדברים המעניינים בכתבה תורם ד"ר ארנון רולניק שהוא פסיכולוג קליני, שעוסק בחקר האינטראקציה בין הטכנולוגי לאנושי. תחום שהוא בוודאי מרתק ומעסיק בדרך זו או אחרת את כל כותבי הבלוגים. הרי כל אחד נמצא פה מסיבות שונות. חלק כותבים את עצמם וחלק ממציאים את עצמם. השאלות של אינטראקציה עם קהל קוראים הן שאלות מהותיות כאן בבלוג.
לידיעתכם, אנחנו לא שונים משמעותית מאותם קדמונים שהיו מציירים ואחר כך כותבים על סלעים. זה עונה על צורך של תיעוד, הנצחה, העברה לאחרים...
"אני רוצה להאמין שזה מתחיל מצורך של אדם להביע את עצמו, לארגן את העולם הנפשי שלו בתוך הכאוס של עולם משתנה וביזארי שבו הצפה של חוויות תסכולים חרדות פוקדות את האדם המודרני" מסביר רולניק את מגיפת הבלוגים המתפשטת. "ברגע שכתבת את העולם הרגשי שלך, אתה מתחיל להתעסק בשאלה מי יקרא את זה. ברגע שמישהו מגיב לתוכן רגשי שכתבת הוא כבר נהפך לדמות חשובה בחייך וזה גורם להתקשרות רגשית.באופן זה הופכת הכתיבה באינטרנט מדיאלוג עם העצמי לדיאלוג עם העולם. האינטרנט גילה לנו סוג של אינטימיות שמבוססת על אנונימיות".
ד"ר רולניק מוסיף ואומר שמחקרים מהשנים האחרונות גילו שהעלאת חוויות אישיות על הכתב לא רק משפרת את הדימוי העצמי, אלא גם משפיעה לטובה על המצב הפיזיולוגי ואפילו מחזקת את המערכת החיסונית. אז דרלינג רוצה לדעת: למה דווקא עכשיו יש לי דלקת בבלוטת המגן?
יהיה שמח פה היום....
יום טוב
לנוחיותכם:
http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=382791&contrassID=2&subContrassID=13&sbSubContrassID=0