אני התחלתי לבשל רק כשהתחתנתי. זה בגלל שרק אז עזבתי את הבית של אמא שלי, ששם לא היה מצב לבשל בגלל האופי הכפייתי אובססיבי שלה – ששחט כל טיפת יצירתיות מול החובה לעשות הכל בדרך ה"נכונה" – ז"א – בדרך שלה....
לנישואיי הגעתי מלאת החלטות לגבי הדרך שבה אעשה דברים – בדיוק ההיפך ממנה. שתבינו, הפעם הראשונה בה ראיתי ערימה של שניצלים היה בבית של החבר שהיה לי בגיל 18. עד אז היכרתי רק שניצל אחד בכל צלחת. לא שהיינו רעבים, חלילה, אבל לא היה עודף כדי שלא יצטרכו לזרוק, טפו טפו..
אני תמיד מבשלת יותר. א. בגלל שהרבה פעמים ילדיי מביאים חברים/חברה ויש לי סיפוק עצום מהעובדה שיש מספיק אוכל. ב. כי שאריות מהמקרר מהוות כר נרחב ליצירתיות וערבובים חדשים.
בגלל אהבתי לעניין, כבר 25 שנה שאני אוספת מתכונים. גם ספרי בישול, גם גוזרת מהעיתון וגם אוספת מחברות. הרבה לפני עידן האינטרנט חיפשתי אחרי דרך התיוק האולטימטיבית – לפי אינדקס, בכרטיסיות, בקלסר, מילות מפתח וכו'. כל פרוייקט כזה נשאר בלתי גמור והמגירות המשיכו להתמלא. רק פנקס אחד קטן בעטיפה קשיחה, המלווה אותי כל הדרך, עדיין משמש אותי כי בו יש את המתכונים של חמותי, דודה שלי ושל חברות עם מתכונים שאכן השתמשתי בהם.
כל הנושא הזה עלה בגלל שביום כיפור נתקלתי במתכון שנראה לי מדליק ולשם שינוי גם הכנתי אותו!! סוג של עוגת עוגיות – משו משו ופתאום עלה בדעתי שקפאתי על שמריי ואני בעצם תקועה מבחינה קולינרית – יש לי כמה תבשילי "הבית" שכולם אוהבים ואותם אני מכינה בקביעות. הילדים שלי אפילו רוצים שהספגטי בולונייז יהיה ביום קבוע. אבל פתאום קלטתי שאני לא מנסה מתכונים חדשים. אולי הסוד הוא להכין מיד. לא להחביא במגירה ולשכוח מזה. ראיתי מתכון מפתה של נירה רוסו בסוף השבוע שעשה לי חשק....
אבל בינתיים – המתכון שהצליח לי (אין צורך להפעיל אפילו מיקסר!):
חיתוכיות בריאות
בצק:
1 חב' מרגרינה בטעם חמאה
2 כוסות קמח תופח
4 כפות אבקת סוכר
להמיס מרגרינה. לערבב בנפרד קמח ואבקת סוכר. לאחר שהמרגרינה מומסת – לשפוך לתוך הסיר את תערובת הקמח ולערבב מעל האש במהירות כחצי דקה. לשטח עם כף בתוך תבנית בגודל 30X22 ולשים בתנור לרבע שעה ב – 180 מעלות. אחרי רבע שעה להוציא מהתנור אך לא לכבות.
שכבת עליונה:
1+1/3 כוס גרנולה
3/4 כוס פתיתי קוקוס
3/4 כוס צימוקים (לא חובה)
1/2 כוס שומשום
2/3 כוס סוכר
לערבב חומרים יבשים ובנפרד לערבב:
1/3 כוס סילאן (דבש תמרים)
2 ביצים
לערבב את תערובת הביצים עם תערובת הגרנולה ולשטח על הבצק שהצטנן מעט. להחזיר לתנור למשך 20 דקות.
לפני החיתוך עדיף לשים את העוגה במקרר למשך שעה.
ניתן לשמור את החיתוכיות בפריזר עד חודש.
בתיאבון