| 10/2007
 השביתה לא תצליח. מקס הזועם יחסוך לעצמו את הטרחה, ומארבעת הקוראים את המאמץ האינטלקטואלי, ולא יסביר שוב למה המורים צודקים ולמה השביתה הזאת מוצדקת. ג'ונגלים שלמים הפכו לנייר בשנים האחרונות כדי להסביר למה צריך להשקיע בחינוך, ובמורים.
ובכל זאת, השביתה לא תעבוד. ההורים, שמוכנים לבוא עד לביה"ס כדי להרביץ למורה, או במקרה של ההורים הצפונבונים, לנפק מכתב מעו"ד צמרת בכל פעם שמורה מעיז, נניח, לנקוט בצעד משמעתי כלפי הילד הטיפש, האלים והמפונק שלהם, לא תומכים במורים. מבחינת חלק גדול מהם, בית הספר הוא בייבי-סיטר או מכלאה שבה מאכסנים את הילדים כדי שהם יוכלו ללכת לעבודה בראש שקט. כבר מזמן, הטיעון היחיד שמושמע בזכות יום הלימודים הארוך הוא "שהילדים לא יסתובבו ברחוב". 65% מהציבור (לפי סקר שפורסם לאחרונה) תומך בהגבלה או בביטול זכות השביתה בכלל. הציבור רק רוצה שיעזבו אותו בשקט, ובשביל זה הוא מוכן שידפקו אותו ואת הילדים שלו.
מה הממשלה תעשה אנחנו יודעים. כלום. אולמרט וכנופייתו, שחוצפתם כבר עברה כל גבול נסבל ובלתי נסבל, פשוט יתנהגו כאילו זה לא קורה, בדיוק כפי שהם עשו בזמן שביתת הסטודנטים. אף פעם לא היתה להם בעיה לשים זין על רחשי ליבם של הבוחרים ופשוט להמשיך להתעסק כרגיל בספינים, תככים, ג'ובים ושחיתויות. הם יודעים שהציבור לא יעלה על הבריקדות, ושהרוח במפרשי המורים תיגמר במוקדם או במאוחר, במיוחד כשהם לבד במאבק, ובהתחשב בזה שהמורים לא יקבלו משכורות בזמן השביתה. התעלמות זאת השיטה שלהם, והזמן עובד לטובתם.
אז מקס הזועם מציע שבמקום לשבות, המורים ימשיכו להגיע לביה"ס, וכך גם התלמידים, אבל שהלימודים יופסקו. המורים לא ילמדו את מקצועותיהם, אלא ישבו בחצר וישוחחו עם התלמידים המעוניינים בכך על כשלי מערכת החינוך ועל הסיבות למאבקם. שכל שאר התלמידים יעשו מה בזין שלהם. אם התלמידים רוצים להפוך את כל בית הספר למחששה אחת גדולה, תפאדל. אם הם רוצים לשחק בטלפון הנייד ולהטריד מינית את התלמידות, שיהיה להם לבריאות, הם ממילא עושים זאת כשרק מורה שחוק ומנוצל אחד עומד מול כיתה של 40 תלמידים. אם התלמידים לא רוצים ללמוד, שלא ילמדו.
אם ההורים לא מוכנים לתמוך במאבק שאמור להפוך את בית הספר למוסד חינוכי, אפשר לזרוק את העמדת הפנים ולהפוך את בית הספר למכלאה לכל דבר ועניין, העיקר שהילדים לא יסתובבו ברחוב. לא מתאים לציבור שכך בית הספר יתנהל? שידרשו מהממשלה לשלם למורים כראוי על העבודה שלהם, שישלמו להם בעצמם, שיקחו ת'ילד הביתה, שיביאו מתנחלות בנות 18 שילמדו אותם "יהדות" סטייל ברוך מרזל, שיביאו חיילים שילמדו אותם לעמוד במחסום, שיביאו נציגי שירות לקוחות שילמדו אותם על ההסטוריה של אורנג', שיעשו מה שבא להם. הציבור צריך להבין שהאחריות עליו, אי אפשר להתייחס למורים כמו זבל וגם לצפות מהם שיעשו את העבודה שלהם כמו שצריך, והטעות של המורים היא שהם בכלל מנסים לעמוד בציפיות הבלתי אפשריות מהם.
היות שהשביתה לא תוכרז והמורים יגיעו לעבודה, לא תהיה אפשרות להפסיק את משכורותיהם. מה שיהיה אפשר לעשות זה לפטר אותם. היות שלפטר המון מורים בעלי ותק זה ים של פיצויי פיטורין, והיות שאין מי שימלא את מקומם (כי כמה מטומטמים כבר יש שמוכנים לעבוד בתנאים כאלה), אפילו נערי האוצר, שכנראה אוהבים לפטר אנשים יותר משהם אוהבים סקס, יחשבו פעמיים.
אם, בנוסף, המרצים באוניברסיטאות שמתכוננים לשבות מאותן הסיבות יאחדו כוחות עם המורים, ואם הסטודנטים יצטרפו למאבק ויפגינו את אותה הנכונות לצאת לרחוב כמו בפעם הקודמת, ואם יחברו את המאבק הזה להקשר חברתי רחב יותר, זאת כבר לא תהיה "עוד שביתה" כמו שיש כל שנה. אנחנו רגילים לשביתות, זה מה שכולם עושים בתור דיפולט. הורגלנו פשוט להוריד את הראש ולחכות שהשביתה תיגמר, והפוליטיקאים הורגלו להחזיק נשימה ארוכה עד שהשובתים יישברו ראשונים. הגיע זמן לצאת מהאוטומציה ולמצוא דרכים יצירתיות להיאבק.
| |
|