סוף השבוע הזה עורר בתוכי כ"כ הרבה נושאים לכתיבה, עד שנוצרה לי בראש עירבוביה שאני לא מצליחה להפיק ממנה דבר.
מתוך העירבוביה הזו אני מנסה לשלוף את המחשבה האחרונה שהיתה לי בראש הבוקר, האמת שהיא התחילה עוד אתמול בערב כשראיתי את הסרט "מכתבי אהבה", וחשבתי על כך שכמעט ולא כותבים כבר מכתבי אהבה, כמעט ולא כותבים מכתבים בכלל , אני מתכוונת למכתבים על נייר בכתב יד, בתוך מעטפה ששולחים בדואר, המכתבים האחרונים ששלחתי היו לפני 11 שנה, כשאחותי היתה בלוס אנג'לס והתכתבנו במסירות.
איזה כייף זה היה למצוא בתיבת הדואר את המעטפה שלה, בפנים תמיד היתה חבילה שמנה של דפים כתובים בכתב יד, ובהם סיפרה לי אחותי את כל מה שקורה לה, את המחשבות שלה, הגעגועים, השמחות העצב, ואני כתבתי חזרה את חיי.
בשידה שליד המיטה יש לי עוד את כל המכתבים שלה. היום היא גרה בתל אביב, ואנחנו מתכתבות באימייל, שורות קצרות כמו שיחה. זה לא אותו הדבר.
והבוקר רזי ברקאי התחיל את תוכניתו בשיחה עם שלמה ארצי על נתן יונתן ז"ל.
והשיחה שלהם גרמה לי לחשוב שלא רק שאנחנו כמעט ולא כותבים יותר , אלא גם איך אנסנו את השפה שלנו.
אבל אנחנו יכולים לפחות לשאוף לכך, לא?
|