אתמול בערב ארחנו את משפחתו של בעלי, התרוץ הרשמי : ביקורם של אחותו ובעלה שחיים בארה"ב.
המשתתפים כל המשפחה 17 איש במספר, כולל אותנו.
סידרנו את המרפסת, שולחן גדול שנוצר מצרוף של שני שולחנות בצורת ר' , ככה כולם היו קרובים לכולם. למעקה המרפסת קשרנו לפידים שהמטרה המוצהרת שלהם היא להרחיק חרקים מעופפים מכל הסוגים, אבל העניקו גם מראה ואווירה רומנטית.
על השולחן מפה לבנה, הכלים היפים, מפיות בצבע בורדו, בקבוק יין בורדו, וכוסות ארוכות רגל לצד כוסות גבוהות לשתיה קלה.
בתפריט:
בשרים על האש שכללו: שיפודי לבבות, שיפודי פרגיות, קבבים תוצרת בית, סטייקים אנטריקוט יפייפיים, וסייטקים של עגל חלב עם עצם.
לתיבול הבשר הכנתי במו ידי המיומנות צ'ימיצ'ורי כפי שלימד אותי השכן הצ'יליאני שלנו, ורוטב יין אדום כפי שלמדתי מספר הבישול.
לצימחוניים בחבורה היו נקניקיות סויה אפויות בבצק עלים.
תוספות: תפוחי אדמה קטנטנים אפויים בקליפתם עם מלח גס ושמן זית,
מגש ענק של אנטיפסטי שכלל, כרובית, קישועים, פילפלים אדומים צהובים וירוקים, עגבניות ,
בצלצלים קטנים ובטטה, מתובלים בשמן זית פלפל גרוס טרי ועלי רוזמרין טריים.
סלט ירקות קצוץ דק, סלט כרוב עם בצל ירוק, סלט כרוב עם נבטים גרעיני חמניה וסומסום
ברוטב סויה , סלט עגבניות עם פלפל חריף ושום, סלט חצילים במיונז, וחומוס כמובן.
לקינוח: עוגת מוס שוקולד, עוגת שמרים , אבטיח קר ואדום, מלבי (קנוי), ופיצוחים.
הערב כולו היה נעים , אכלנו בנחת לאט, כמו שאני אוהבת, לגמנו יין טוב שסיחרר את ראשי במעט,
צפינו בסרט החתונה של הבן של גיסתי, התענגתי על התינוקת החדשה של גיסתי השניה. ובאופן כללי היה מאוד מוצלח.
לכל הדעות האוכל היה הרבה יותר ממה שהחבורה היתה מסוגלת לעכל, למרות שנרשמו מספר נסיונות לא רעים...
לכן אוחסנו בקופסאות פלסטיק במקרר המון שאריות, שלמרות שמם הלא מחמיא (שאריות), מבטיחות שבוע של התענגות עליהן.
בעקבות אירוח נעים שהתברכתי בו בפוסט הקודם שלי, של טליק ושדות, שנים מחברי הטובים ביותר בעולם הבלוגיה, הצעתי להם לעבור אל שולחן האוכל, ועל הכן הגשתי בפוסט זה את התרכובת כולה.
שאיש לא יחשוב בי שמא באתי סתם להתפאר...
וכמו שצפוי מארוחה וירטואלית, האוכל פה לא משמין, ומספיק לכל מי שיבוא לבקר.
אז כולכם מוזמנים להסב לשולחן, אוכל טוב , יין טוב וחברה טובה, מה עוד צריך הבן אדם? ובמיוחד שאחרי ארוחה כזו, אפילו לא צריך לשטוף כלים...
|