למה את לא באה אלי שואלת אותי אמא.
אני באמת לא באה. כמעט לא באה. כדי להביא אותי אליה היא צריכה לשחד אותי במשהו. אין דבר. היא גם לא באה אלי. הרבה שנים היא לא באה אלי. לא היא ולא אבא. מדרגות היא אומרת. אבל זה כבר לא חשוב. אני יודעת שזה סתם תירוץ.
כשסוסון נסע לאמריקה היא באה להפרד ממנו. היא עלתה את הקומות שלי. החייזר די התפלא לראות אותה כאן. הוא אמר שזה מוזר לו לראות את סבתא אצלו בבית. פעם היא היתה באה לבקר. מתי היא הפסיקה? כשבת אחותי נולדה? אני כבר לא ממש זוכרת אבל לראות את סבתא אצלי בבית זה חזיון נדיר.
אז אני גם לא באה אליה אבל לא ממש בגלל זה
לא נעים לי אצלה בבית.
אני באה לשם אבל אני לא יודעת איך אצא משם, עם איזה מטען.
אז השבוע כן באתי.
דברנו על סוסון שנמצא אז באמריקה (הוא כבר חזר) ועל האקס שלי ואשתו החדשה. כבר לא חדשה בעצם. אבל נדמה היה לי שהיא בכלל לא מקשיבה.
הגברים האלה הם מטומטמים לגמרי - היא אמרה לפתע
אני לא חושבת שהאקס שלי מטומטם. הוא הסתדר לא רע בכלל. אני לא הסתדרתי אבל הוא חי לו שם יופי. יש לו אשה שעובדת מביאה כסף ולא מבלבלת במוח, אין להם ילדים משותפים כך שהוא לא צריך לטפל בבת של אשתו ובנכדיה, יש לו את העבודה שהוא רוצה, הוא חוקר סרטן ב NIH , הוא התבסס מאוד מבחינה כלכלית, הוא קנה בית יפה וגדול עם מרתף בקומה התחתונה סלון ומטבח בקומת הכניסה ו- 2 חדרי שינה בקומה העליונה, בית אמריקאי קלאסי יש לו אוטו גדול ויפה גם לאשתו יש אוטו, הבית שלהם מאובזר בכל המודרניזציה, יש להם למשל טלוויזיה ענקית מסך שטוח HD , עם המחשב יש להם איזו בעיה, הם לא נתנו לסוסון לגלוש באינטרנט. היא מבשלת טוב האישה שלו, יש להם גם עוזרת, שניהם וורקוהוליסטים כך שהם נפגשים רק בערב ולא רבים על תשומת לב ושטויות. יש להם גם חברים שם. ישראלים. אפילו הוא תורם כסף למוסדות ואילו אני מחפשת מימון לעורך דין שיוציא את סוסון מהבוץ של הרישיון. עשה עיסקה טובה אז איפה הוא מטומטם? נכון שיש לו מוגבלויות אך הוא מכיר בהן מתמודד איתן והן כבר לא מפריעות לו. סוסון מספר למשל שכאשר הם נחתו אבא שלו לא זכר איפה הוא שם את האוטו והם התרוצצו זמן רב כשסוסון עייף מהטיסה וסוחב מזוודה. אז טוב, אין לו חוש כיוון אז מה. הוא מכיר במגבלותיו ומצא לו אשה שתכסה עליהן. הוא לא מטומטם.
אז מי כן מטומטם?
היא חייכה לה, אמא
כן אני יודעת האקס של אחותי
שוב אני באה אליך ואת מדברת על אחותי? חשבתי שזה נגמר כבר
אך היא בשלה היתה לו חברה שעשקה אותו אבל יש לו חברה חדשה
בגלל זה הוא מטומטם?
כן הוא לא לומד מהניסיון.
נכון הוא לא לומד מהניסיון, שתי נשים כבר עשקו אותו, אחותי וזו שבאה אחריה ולמרות זאת הוא לא מוותר על זוגיות
אבל אולי הוא כן למד מהניסיון לפחות לא להיות בזוגיות עם מי שעשקה אותו. מי יודע...