אבא
קצת לפני הנסיעה להולנד התבשרתי שאבי חולה במחלה הארורה ההיא שלא אומרים את שמה. תמיד תהיתי למה לא אומרים את שמה אלא מכנים אותה בכל מיני כינויים כמו מחלה קשה עד שהגעתי הלום. זה היה כך שחזרתי הביתה ומצאתי את סוסון מבואס. מה קרה סוסון? סבא. יש לו XXXX . התקשרתי לשאול פרטים. האיש נראה ונשמע כתמול שלשום רק שהדבר הנורא הזה מקנן בו. חשבתי אולי לוותר על הנסיעה אבל הוא נראה בסדר גמור.
את הצרה הזאת שיתפתי עם חברת המקהלה שלקתה באותו דבר. היא מיד מסרה לי שמות של רופאים ונתנה לי הנחיות כיצד לפעול, כי הימים הראשונים מאוד מבלבלים. כל חייך אתה בריא ולפתע אתה עובר לצד השני של המיתרס וזהו עולם אחר לגמרי.
מסרתי להורי את הפרטים והכל זז מהר בצורה מטורפת. עוד באותו יום הם נפגשו עם הרופא שנחשב עוגן במערכת וכבר אבא קיבל הפניות. לפני הנסיעה באתי להפרד. שוב הסתכלתי על האיש המגודל הזה בן 82 נראה בריא כמו שור אבל הוא כה חולה והניגוד הזה בין הפנים והחוץ עשה לי עצוב. עכשיו הוא נראה בסדר אבל יש סיכוי שבמהלך שהותי בהולנד הוא יעבור ניתוח להסרת הגידול. מי יודע.
וכך נסעתי לי כאשר המחלה הזאת והמחשבות עליה מעיבות. אבא שלי. אבא שלי חולה. כמה זמן יש לו. אני מדמיינת אותו כמו מטוס נוחת. ולמה דווקא הוא? אני חושבת על נרות חנוכה. 8 נרות + שמש. את השמש מדליקים קודם אבל הוא לא זה שהולך ראשון. אני אוהבת להסתכל על נרות חנוכה שנכבים לאט לאט. איזה נר הוא אבא שלי? חשבתי שהוא יגיע לגיל 100 כמו נתניהו הזקן.... מי יודע....
ביקשתי שיעדכנו אותי מה קורה כשנסעתי. הם לא עדכנו. חשבתי שהכל בסדר אם לא מעדכנים אבל כשהתקשרתי נאמר לי שאבא מאושפז בבית חולים ובקרוב יעבור ניתוח. כן, הם ממשיכים עם השטויות שלהם. למה לא מעדכנים אותי? אני נתתי רופא וזהו? הכושי עשה את שלו הכושי יכול ללכת?
כן החתול הלך העכברים יצאו מהחורים. אמא שלי במשך הזמן ניצלה את ההזדמנות והפגישה את ילדי עם אחותי. היא הזמינה אותם לארוחת צהרים כשאחותי היתה שם. אחכ הם נסעו כולם לבקר את סבא. אמא גם סיפרה לי שסוסון החליט לעזוב את הבית ולגור בשכירות עם עוד 2 בחורים.
חתיכת כלבה אמר החייזרון. סבתא עשתה לנו תרגיל מלוכלך. היא לא מכבדת אותך בגרוש. אם היו עושים לי דבר כזה לא יודע מה הייתי עושה. אם אני מחליט לא לראות מישהו ולא להיות בקשר עם מישהו אני הייתי מתפוצץ אם היו עושים לי דבר כזה מאחורי הגב. - אז למה נסעת איתה? - כבר היינו שם אבל היא ניסתה שוב להפגיש אותנו ולא הסכמנו. נסענו לבקר את סבא באוטובוס. אנחנו לא נבגוד באמא.
העדפתי לא להגיב על זה. אשה קטנה ועלובה נשארת אשה קטנה ועלובה. היא לא תשתנה.
אבא עבר את הניתוח וכשחזרתי הוא היה כבר בחוץ. בבית. טוען שאחרי הוצאת הגידול הוא יותר חזק ויכול לעשות דברים יותר בקלות. אבל כרגע הוא נמצא במן בית הבראה עם רופא צמוד. גם על זה התבשרתי במקרה