דפנה קראו לי . אני לא יודעת למה.
רצו לקרוא לי על שם סבי שנפטר
אבל חיכו לבן.
אמרו שיחכו עם השם הזה לילד הבא.
אבל גם הילד הבא היה בת וכך אחותי זכתה לשם של הסבא
אני זכיתי לשם דפנה
לא אהבתי אותו. אני הייתי הילדה היחידה שקראו לה דפנה.
רציתי שם כמו יעל או מיכל או ענת או אילנה. זה היה נפוץ אז.
אבל קראו לי דפנה
כשמצאתי עוד דפנה זו היתה חגיגה
אבל היום יש ככ הרבה דפנות
וגם דמויות כמו דפנה מהחיים זה לא הכל, דפנה מרמת אביב ג', ענת וקסמן היא דפנה, נועה תשבי היתה דפנה, גם אילנה אביטל היתה דפנה. רוב הדפנות האלה הן ביצ'יות. אולי דפנה הופכת למילה נרדפת לביצ'ית אבל זה לגמרי לא מפריע לי. גם בי יש איזו ביצ'יות. פחות ממה שצריך.
היום אני אוהבת את השם הזה.
אני אולי בין הבודדות בדורי אבל היום יש הרבה צעירות שעונות לשם הזה מה שעושה לי הרגשה צעירה
דפנה בנומרולוגיה. מה השתבש?
השם דפנה לקוח מהמיתולוגיה היוונית
דפנה היתה נימפה ובתו של אל הנהר. היא דבקה בארטמיס והתרחקה מגברים. מלך פיזה לאוקיפוס בן אוינומאוס התאהב בה וכדי להתקרב אליה לבש שמלה, גידל את שערו וקלע אותו בצמה. הוא הציג את עצמו בתור בת המלך ויחד הם יצאו לציד. דפנה היתה מרוצה מהחברות הזאת ובעיקר מהיות 'חברתה' ציידת מוכשרת
פעם אחת דפנה וחברותיה ירדו לנהר. כולן התפשטו כדי לשחות, רק לאוקיפוס סרב. הבנות הפשיטוהו גילו את האמת והרגוהו בדקירות סכינים.
יש אומרים שזו היתה תוכניתו של אפולו שאף הוא היה מאוהב בדפנה. גם הוא חיזר אחריה וחיזוריו עלו בתוהו. דפנה ברחה מפניו וכשעמד להשיגה התפללה לזיאוס וזה הפך אותה לעץ. עץ הדפנה. כל מה שנותר לאפולו הוא לקלוע זר מעלי הדפנה.
נו, עם שם כזה אני מתפלאה שאני לבד.....
זר עלי הדפנה הוא גם זר הנצחון.
לנוח על זר הדפנה הוא סמל לשאננות
עץ הדפנה או עלי הדפנה נקראים Laurels ומכאן נגזרים גם השמות laura או lauren או laurel (השמן והרזה)
מכאן גם נגזר השם ליאורה.
Laura זה גם הילה
השם Daphne נפוץ לא פחות, כותבים אותו גם Dafna , ביוון יש מקום שנקרא Dafni בו ממוקם מקדש אפולו. ולנו יש קיבוץ דפנה.
מה שעושים עם עלי דפנה ( bay leaves ) במטבח זה סיפור אחר
יש לי מתכון נהדר ממוצא פולני שלא פגשתי בשומקום ולא דומה לשום דבר שטעמתי
שימו לב
בשר אחר
10-12 כנפי עוף
לטגן קלות בחמאה או מרגרינה (עדיף חמאה אבל מי ששומר...)
להוסיף
מיץ לימון (חצי או שלם)
כפית מלח
8-10 עלי דפנה
כמה גרגרי פלפל אנגלי
והכי חשוב סוכר.
את הסוכר להכין בנפרד
10 כפות סוכר או כוס סוכר לבן
להכניס לסיר חסין
לחמם על אש קטנה עד שמתקבל נוזל בצבע חום.
להוסיף לכנפיים את הסוכר הנוזלי.
לכסות במים
לבשל כשעה
לטעום מידי פעם לבדוק אם יש מספיק ביטוי לכל תערובת הטעמים הזאת
בתיאבון.
ואם לא אמרתי אז את השם שלי הוגים במלעיל
ולעץ הדפנה קוראים בעברית ער אציל