|
קטעים בקטגוריה: .
לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .
פסק זמן ומחווה

לאחרונה כל המחשבות שלי הופנו לכיוונים סטטיסיטים משהו על תאונות דרכים, כובד הלשון ונושאים אקטואליים נוספים. אני רוצה לשבור לרגע את שגרת היום יום העמוסה כדי לשפוך לכאן כמה דברים שעושים טוב. כמה דברים שכדאי לקחת פסק זמן, להכין כוס תה, ולשבת לקרוא אותם, להתחבר אליהם. רשימה קטנה שכולה טוב שמוקדשת גם לאדם מיוחד עד אין-סוף.
כמה דברים מיוחדים ישנם בעולם הזה ואת רובם לא אוכל לתפוס. שבעת פלאי תבל הם פלאי העולם הגדול ולא אתייחס אליהם. אך ישנם כמה דברים קטנים שמציינים סיטואציות שונות, זמנים שונים. כמה נקודות בחיים שכמעט כולם נוצרים בליבם ואוהבים.
ספר ישן בכריכה קשה- אחד שלא חייב להיות מתפורר, אבל שיש לו מראה של ספר חוכמה. שמש של בוקר ואוויר קריר, ותחושה של משהו חדש, אפילו כשאתה בתוך העיר. מיץ פטל מתוק שמזכיר איזה חלק בילדות נשכחת, נסיעה לעיר עם סבא וסבתא כשהאחות צורחת.. חיבוק קטן מאדם שלא ראית הרבה זמן- טעם נשכח של עבר שאיננו כאן. אחרי המקלחת, לכתוב על האדים שמצטברים על המראה, מסר קטן, אולי של אהבה. נטיפי שוקולד מכוסים בסוכריות צבעוניות- טעם אהוב, גם לבעלי ילדות עשוקה. לשיקות, כן- אלו מחלבוני הביצים שמוכרים במאפיות השונות, למרות מחאתם של ההורים ולשמחתם של הרופאים. שוקו חם מתחת לשמיכת פוך בליל חורף קר, ברקים ורעמים שנשמעים אותו הדבר. תמונה ממקום קרוב קרוב בזמן שונה לחלוטין- ילד במכנסיים קצרים, אחד מאלו שחסרה להם שן קדמית. מכתב ישן, מקומט ודהוי כתוב בכתב יד, לא בכתב מדפסות. נוצה שמצאת באיזה טיול לדרום או קוץ של דורבן שנתקע במקום הלא נכון.. פלסטר עם ציור של סמיילי שנותן הרגשה של שובבות, אבן ורוגטקה להרגשת נועזות. מכונית צעצוע מקרטעת שנשארה במצבה אחרי קרב ממושך עם אחד מילדי הגן או הכיתה. כדורסל ראשון עם ריח של גומי ישן, מלא סדקים, מזכיר כמה משחקים טיפשיים. אופני BMX ראשונות עם גלגל עזר אחד, כמה חוויות די כואבות ופציעות. ציור בצבעי פנדה על דף מתפורר, משפחה- אבא, אמא, ילד וילדא [?!] משהו שאבא הביא מהשוק בארץ או ממקום נידח ברחבי העולם, צעצוע ישן נושן. כדור פרווה שהכנת לאמא בשיעור מלאכה, אלו שתופסים אבק ונזרקים לאחר שנה. מנורת שמן ישנה שכשהבאת אותה הביתה אמא הזדעקה- "זה הרי באנג! לא מנורה!". צמיד היד שלך מאז שרק נולדת, תינוק קטן שוכב בעריסה קטנה בבית חולים, ליד אמא. ההרגשה הזו של חופש מוחלט בבוקר יום קיץ אחד. הרצון לחיות בגלל שהכל כל כך יפה, תמים וטוב. הכמיהה לעוד, רגע לפני ההתפתחות, לפני הבגרות. הרצון לרדוף אחרי פרפר ולא אחרי בניבנות המין השני, רק לשם ההנאה שבדבר. המחשבה שיש עוד יום מחר והרצון לתפוס אותו כבר.
דברים קטנים בחיים שעושים טוב ושטוב להיזכר בהם, לפעמים. זיכרונות של ילדות וילדות של זיכרון שמרכיבים את מי שאנחנו היום. חפצים שונים ואנשים שונים מהיום יום שנותנים לנו כוח להמשיך. מיני דברים קטנטנים בעלי כוח אדיר- להאיר את היום.
מכיוון שהיה לי הרבה מה לומר ולא מצאתי את המילים אני רק אתן כמה קישורים ואזכיר כמה דברים. ראשית, רצוני להודות לאפרים קישון, שנתן לי שעות הנאה וצחוק מרובות. את הרשומה הזו אני מקדיש לו- אדם שראוי לו להיות מושא הערצה. אין בפי מילים להביע את מה שהרגשתי על יצירותיו הרבות ולכן אחסוך בהן. -מבית NRG מעריב נמצאו הכתבות הבאות: "מת הסופר אפרים קישון"- העדכון והכתבה הראשית על חייו ופעולו. "הוא פקח את עיננו"- גולשי NRG מגיבים על הידיעה, מזילים דמעה. "הוא היה הרבה יותר מסאטיריקן שכתב בדיחות"- אמנים מגיבים. "לא התנפלתי על העברית בשמחה"- גלריית תמונות מחייו. -מבית Ynet נמצאו הכתבות הבאות: "הלך לעולמו אפרים קישון"- העדכון והכתבה הראשית על חייו ופעולו. "אפרים קישון"- הערך באנציקלופדיה המקוונת של Ynet. "קץ הילדות"- אריאנה מלמד על אפרים קישון, מחווה מרגשת במיוחד. את החלום שלי, לפגוש אותו, לצערי כבר לא אגשים.
שנית, לקוראיי המעטים שנוכחים בבלוגי מדי יום לעיתים ומגיבים או לא מגיבים- בזמן הקרוב העדכונים יהיו קרוב לוודאי מעטים מכיוון שזמני דחוק מעט לאחרונה. ככל הנראה אני אשמור במערכת פוסטים רבים שאפרסם אותם בשלב מאוחר יותר.
שיהיה לכולנו שבוע טוב, שקט ומלא בזכרונות מתוקים!
לתור מוטור
| |
הנרות הללו
|

הנרות הללו שאנו מדליקים- נרות של אור ותקווה לחיים
הנרות הללו שאנו מדליקים- נרות של אהבה ושמחה של ילדים
נרות שיביאו לעולם את האושר הבלתי פוסק
נרות שיראו לעולם שאהבה עולה על כל ספק
נרות מזמורים ותהילים לאלוהים ולאמונות
נרות לכל האבות, האמהות, הסבים, הסבתות, הילדים והתינוקות.
נרות שיביאו לכל בית בישראל ולכל רחוב בעולם מעט אמונה
נרות שיפיחו מעט שמחה בלב והמון אור בנשמה.
נרות של חיילים וחיילות ללא רובים וללא פציעות.
נרות שיראו לכולם כי האור האמיתי נמצא- בליבם.
הנרות הללו שאנו מדליקים- נרות שיבשרו לכולנו ימים טובים
הנרות הללו והמזמורים שאנו שרים- שירי שלום, אהבה וצחוק ילדים עולזים.
כולי תקווה שמעתה, הנרות שלנו יהיו רק של תקווה ושלום שכל נר שיודלק יהיה נר של שמחה והשלמה עם עולם חדש וטוב שנרות חנוכיה יודלקו באותו רחוב שמודלקות בו נרות כנסייה, מסגד או מנזר ושכל האור הטוב הזה באמת, סוף סוף, ירד לעולם.
לפעמים, הנשמה שבי מרגישה שצריך להעביר מסר מסויים.
אני חושב שכל מסר שהוא מהקטע הזה יכול להתפרש רק בצורה טובה. קחו את המסר מכאן ותעבירו אותו הלאה, אני בטוח שזה יעשה רק טוב לאנשים. שיהיה לכם את החג הכי שמח בעולם עם המון אור בנשמה ורק דמעות של שמחה
ואני חושב שהפעם אני באמת יכול לומר ש"יהיה טוב" זה לא רק מאמר או פתגם.. תאמינו וזה באמת יקרה זה הכל תלוי בכם |
| |
מותו של עריץ
|

התייחסות לפוליטיקה לא תמצאו בד"כ בבלוג הזה למרות שהוא רווי בדמוקרטיה על כל פניה. בכל אופן, מת אתמול מישהו מאוד "יקר" [אולי באופן פיננסי] למדינה. עראפת- האיש, האגדה.. והטימטום.
בשבועיים האחרונים זכינו לסיקור עיתוני נרחב וכן מהדורות מיוחדות ברשת, קשת, ערוץ 10, חדשות HOT 3 ואל-ערבייה. נראה שהפרצוף המזוקן עם כובע הדרדסים כיסה כל פריים שני בסיקורים שונים ומשונים. פריז הפכה לעיר מאוד מרכזית בסיפור, רופאים בכירים הפכו למפורסמים וסוהא דחפה את עצמה לכל מקום [ויש הרבה מה לדחוף אצלה] אתמול הוכרז על מותו של יאסר עראפת בערוצים השונים ובהודעה פורמלית. האיש שרצה למות תוך כדי קידוש אללה במהלך התפוצצות דרמטית בקרב קהל יהודונים גדול- מת ממחלה "בלתי ידועה" יש הטוענים שמדובר בסרטן, יש באיידס, יש בזיבה. ואולי פשוט נמאס לו לעצבן אותנו והוא הלך על משהו יותר גדול- אלוהים לא יאהב את זה אבל אין לו כבר מה לעשות בקשר לזה ככל הנראה. השטן יסבול והגיהנום יהפוך להיות אכזרי עוד יותר.
עוד כמה שנים נזכה לראות כותרות בעיתונים המציגות מצב חדש בגיהנום: "עראפת המנוח הפעיל בגיהנום חגורת נפץ שגרמה למאות מאבטחים הרס כנפיים- אחד מנפגעי הפיצוץ היה שטן- בן 6700. הוא יירד לכדור הארץ שם ינפוש על מנת להתאושש מההלם, עד להחלמתו המלאה" בעמודים הפנימיים בוודאי יפורט על דרישותיו של עראפת לשינוי התגמול לשאהידים- "דרישותי הן אספקה לכל המוות של קונדומים מסוג Safe Play של חברת דורקס. בנוסף, כמובן, אדרוש את החלפת 70 הבתולות ל40 שודדים בתולים ועלי-בבא אחד. דרישתי האחרונה היא חומרי סיכה וויאגרה בהזמנה אישית חופשית מגן-עדן לגיהנום. רצוי ווזלין" הוא תמיד היה מעוניין בהנאות גופניות הערפאת הזה.. בתמונה ב"ידיעות אחרונות" בשבת הופיע ערפאת בתמונה משותפת עם ביתו. העיניים שלו היו מופנות כלפי המצלמה והוא רכן אל הילדה שנראה מבוהלת למדי. אישית, אני חושב שהם לא היו קרובים במיוחד אי-פעם. עראפת היה בוודאי מגדיר אותה כ"טעות שלא תחזור על עצמה" או "מעשה של הכרח" היה לו מבט אמיתי של רוצח בתמונה הזו- עיניים אפלות, שחורות מדם. עיניים של מוות.
הכינוי "כלב" אינו תואם כאן את הזוועה שהלכה לעולם, כך אני מקווה, שכולו מלא סבל. הכינוי "כלב" אינו תואם אף אחד שחייו אימם שווים לנו מכיוון שכלבים הם יצורים נאורים וחביבים. לכנות דמות שכזו בכינוי "כלב" רק תעליב את ההולכים על ארבע שישפילו זנב או ייללו לשמע ההעלבה הזו. הכינוי היותר מותאם ונאות יהיה: "חסר צלם אנוש וחוט שידרה, עריץ עלוב שכל מעשיו נבעו מהפגנות כוח וטירוף. לא היה אדם ולא ייזכר כך לעולם. רוצח שפל שאין שום צורה נאותה מספקת להגדירו שעליו כלו כל הקיצים ואינו אלא צל בזיכרון מעתה" ואשמח אם יפרסמו זאת בפומבי מאחר ואני, ורבים אחרים, נמצא לצידם של הולכי הארבע ההמומים.
אוסיף לקראת סיום, לכל אדם שנפגע מתיאורו של עראפת כהומו-סקסואל.. אין לי כל כוונה לפגוע בקהילת ההומו-סקסואליים מאחר ואני מכבד אותם ומוקיר אותם עד מאוד. אך עצם העובדה שאדם כל כך מפורסם בעל תהילה שלא לו, לא מודה בזהותו- זוהי טיפשות ואווילות חסרת גבולות. ההומו-סקסואליים הם אנשים לכל דבר ולכולם יש רגשות יש אלף אלפי הבדלות בינם לבין אותו צורר. ושוב אלפי סליחות לכל אחד שמשתייך לקהילה הזו ונפגע מהטקסט.
יהי זכרו של ערפאת ברוך- לא נרצה יותר מזיכרון שלו ואף נסתפק בפחות מכך.
התמונה לקוחה מפורום אקטואליה- הודעה של revitam[לשמירה על זכויות]
נ.ב. סבא עכשיו בביה"ח והמצב הזה לא עוזר למתיחות. כל פעם כשאמא בוכה אני מחבק אותה ומרגיש צבוע ולא שלם.. למרות שאתמול היה לי יום די טוב [גם כרטיס אשראי ראשון, גם Gmail וגם עראפת] הוא נגמר איכשהו בדיכאון כללי כבד ומצב רוח דפוק עדייה, לנה ויפעת הצליחו לעודד אותי קצת [תודה!] נראה מה יהיה הלאה.. אפילו הפורום שלי [#733] מתפורר לו. עיצבתי קצת מחדש את הבלוג בישרא וערכתי רשומות גם כאן כמו כן- נוספו בלוגים.. עכשיו רק` לנקות את הבית, לקפוץ לסנטר ואז לרעננה- לפסיכי. נתראה מחר, יום חדש, פוסט חדש וכאלה..
|
| |
נגיעות של חורף- פוסט חורף אמיתי!
 |
נגיעות קטנות של חורף קר. 
עור חם ויבש תחת מעטה כפור זר. 
שמיכת פוך תחתיה קבורים אוהבים. 
כמה כריות ומיטה והם עליה, חבוקים. 
גשם יורד בחוץ ומכה על החלון. 
ברק ורעם והבית כולו זע בקול שאון. 
שיטפון קרוב משמיע רעש ענק. 
עצים קורסים תחת מעטה מבול חזק. 
העולם כולו עוצר מלכת, 
כל השלכת עכשיו נשטפת. 
סתיו עבר ואפור הפך שחור. 
חורף כבר כאן ואין כל נפש באיזור. 
צליל טיפות נוחתות על מכונית חולפת. 
צליל ילדים שוחקים בתוך שלולית שנוצרת. 
עולם שלם שעוצר ומקשיב לגשם חדש ששוטף הכל.
עולם שלם עוצר ומקשיב לגשם- 
ועוד אדם אחד שמתבונן וכותב על דף זול. 
זה בשביל הגשם שהיה אתמול שגרם להפסקת חשמל שבגללה השעון המעורר שלי לא עבד היום בבוקר.. תודה!  |
| |
פוסט גשום
שירים של חורף עם גשם שיורד על האף. טיפות גדולות שזולגות על העורף ועוברות אל הגב. -פוסט גשום עם חימום מרכזי, לקראת חורף ישראלי.
זה כבר באוויר וזה לא רק הקור שכמעט לא מורגש. זה הגשם שבא ומתקרב והאוויר.. אוויר של חורף חדש. עונה כזו שיש בה הרבה אפור וקור. אבל כמעט תמיד חם בה בלב למרות כל הכפור.
חורף זה מין כיסוי שעוטף את כל אחד מאיתנו במעטה בדידות אפור. חורף זה מה שמזכיר לנו אהבות קרובות, אהבות נשכחות ותום. מין תחושה של דיכאון מתוק שיורד על העולם יחד עם הגשם. דיכאון ורוד שכזה שיורד ומרטיב כל אישה וגבר. מלנכוליה תהומית שגורמת ללבבות להתקרב. מלנכוליה מסוג שוקו חם וגרביים בערב. זכרונות ילדות עטופים בסוודר צמרי. זכרונות אפורים מתוקים של ילדות בחורף, שעולים על כל דבר קיצי. והגשם.. הגשם שיורד בטיפות גדולות על הכל ומרטיב ומרטיט כל לב. גשם של שחרור ששוטף את העולם ומחדש. יורה ראשון, לשנה חדשה, שמנקה את הרחובות. טיפה אחת שזולגת על הלחי במקומן של כל הדמעות. נשיקה רטובה של שני אוהבים. נשיקה רטובה ארוכה תחת שמים פתוחים וגשומים. אדמה רטובה ושלוליות עכורות. ריח של בוקר וזריחה של שמשות מנצנצות. עננים של גשם משייטים בשמים. גלים גבוהים של ים ומים מתערבים במים. רוח חודרת מקפיאת עצמות. מעילים של פליז, דובונים וכפפות. אהבה של חורף, מתוקה וחמימה. אהבת החורף- אהבה קרירה וטובה.
__________________________________________________ הרגשות של חורף שבאות ועוברות ואין להן שום קשר לעולם או למציאות. חלום או בדיה שבאה מתוך רצון, או שמא אמת אמיתה והכל נכון. אני לא זה שאחליט, אבל אני בטוח בדבר אחד. החורף הזה, לצערי, אני אהיה די לבד. __________________________________________________
נ.ב. עדכונים לגבי מה היה השבוע [למי שבכלל רוצה לשמוע] יהיו כאן ככל הנראה מחר. ועד הפעם הבאה או עד לגשם הראשון אני.. אני אלך לי לישון. לילה טוב וחורף קריר ומתוק לכוווווולם!
| |
דפים:
| כינוי:
the_beast בן: 37 |