מישהי בעבודה של הנפש מתנדבת באיזה ארגון שמנסה להראות לתיירים את הצד היפה של הישראלים באמצעות אירוח לארוחת שישי. מדובר בפרויקט לא דתי (תודה לאלות). אני אמרתי שאני מוכנה לבשל, אבל מארחות אצלה. פרסמנו ארוחה טבעונית עם כלבה ושלושה חתולים. הערב יש לנו ארבעה אורחים.
את רוב הבישול נעשה אצלה, אבל קשה לי לבשל בלי התבלינים שלי והסכינים שלי שאר כל ה-ים שלי.. אז המקרר שלי נראה כרגע כך:
בתפריט
ראשונות:
- סלט חסה ואפונה
- סלט עדשים שחורות וקוביות בטטה
- חומוס + טחינה (קנויים)
- עלי גפן (עם רוטב חמצמץ טבעוני שמזכיר קצת יוגורט ליד)
- כרוביות בציפוי
- מלפפונים כבושים (קנויים ביתיים מיפו)
- פיתות טריות משובחות אל-דרום-תל-אביב (ולא של סופרמרקט)
- חלה
עיקריות:
- שולבטו
- טופו בתרד ותפ"א
- פתיתים ברוטב פיטיות
- שעועית ירוקה מוקפצת
- ירקות בתנור
- ספגטי עם פסטו (למתקשים :)
קינוחה:
- סורבאים (היה אמור להיות אשכוליות קמפרי ומשמש, לא בדקתי מה נקנה בסוף)
- קוביות חלווה
בשתייה יש אינסוף קל ומים ובירה (ישראלית) ויינות (ישראלים).
אני חושדת שאולי לא הקשבנו היטב כשאמרו לנו שהקטע החשוב אינו האוכל.. אבל איזו ארוחה ישראלית היא ארוחה בה לא חשוב האוכל?!