לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

רודף צדק

הגיגים על צדק,המערכת המשפטית בישראל

כינוי: 

בן: 58





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
3/2007

יישר כוח למשפחת ראדה


שלום חברים
האם אנו עדים למצב שבו המשטרה תאלץ לחקור את האמת סוף סוף אם כי בעל כורחה?
המשטרה "חוקרת" בימים אלה רצח של ילדה, ולהבדיל מפעמים קודמות שבהם היה מספיק "להפיל" תיק על מישהו, ולקבל מיידית ואוטומטית את תמיכת המשפחה, שמפעילה לחץ על בית המשפט והתקשורת ע"מ להרשיע את הנאשם ע"י סיפור הסבל שלהם והצורך שלהם בסגירת התיק והרשעת הנאשם, וכך תשומת הלב מוסטת מהשאלה האם הנאשם אכן ביצע את הרצח לשאלה של ההתמודדות הרגשית של המשפחה.
עד עכשיו עבודת המשטרה היתה הרבה יותר פשוטה כי אף אחד לא יקשיב לנאשם, ולא ישים לב האם גרסתו נכונה או לא והאם המשטרה היתה צריכה במקביל למציאת חשוד, להמשיך ולחקור את המקרה בנסיון להבטיח שהרוצח האמיתי יורשע. למשטרה היה חשוב שמישהו (ולא משנה מי) יורשע ,התיק יסגר וזהו.
פתאום, יש מצב שבו המשטרה מוצאת את עצמה, צריכה להתמודד עם משפחת הנרצחת שדורשת חקירה אמיתית אלא שהמשטרה לא מסוגלת להתמודד עם הדרישה הזאת!
משפחתה של תאיר ראדה ז"ל, שנרצחה בקצרין, לא מוכנה לקבל את ההחלטה של המשטרה כתורה מסיני!
המשפחה פנתה לפרקליט הראשי כדי להורות למשטרה להמשיך ולחקור את הרצח, תוך כדי פנייה לתקשורת והדגשה של הליקויים בתיק ה"חקירה".
המשטרה, לא מוכנה להמשיך לחקור, כדי שלא יגידו שהם "מפילים תיק" על מישהו, או כדי שלא יגידו שיש להם ספק בזהות הנאשם ובכך יעזרו לפרקליטיו ליצור את תחושת הספק שהיתה מחייבת בית משפט נורמלי לזכותו.
לשוטרים, לא ממש חשוב למצוא את הרוצח, והם מתעקשים להפסיק לחקור, ולהסתמך על ההסכם הבלתי כתוב, שבו הם מאשימים, הפרקליטות מאשימה, ובית המשפט מרשיע. או שאם יש לנאשם מספיק קשרים נחתמת עסקת טיעון והנאשם "זוכה" להקלה, אבל התיק נסגר וכולם "שמחים".
במקרה הזה למשפחה חשוב להביא את הרוצח האמיתי לדין, והם לא יוותרו עד שימצאו אותו בעצמם!
לפני יותר מ 10 שנים היה מקרה קצח אחר של חנית קיקוס, שבו המשפחה לא היתה משוכנעת באשמתו של הרוצח אך לאחר שבית המשפט העליון (בהחלטה מוזרה ובהרכב רחב) הרשיעה אותו ברצח ובאונס למרות שכל שופט קבע אחרת, ושופט אחד זיכה אותו באופן מוחלט.
משפחתה של הנרצחת החליטה לקבל את ההרשעה, כדי להרגיש שהפרשה נסגרה ולא להתמודד עם העובדה שיש סבירות גבוהה ביותר, שהרוצח האמיתי ממשיך להסתובב חופשי, ואדם אחר נמצא בכלא על לא עוול בכפו.
מדהים לראות שהמשטרה מתעלמת מהבעיתיות של התיק, ולא מנסה לגלות את הרוצח או להוכיח שיש לה אותו ע"י חקירת כל האפשרויות והוכחתם כבלתי רלבנטיות.
אני רוצה לשלוח יישר כוח למשפחת ראדה ולאחל להם שיימצאו את הרוצח של תאיר ז"ל ושהצדק ייצא לאור.

נכתב על ידי , 18/3/2007 20:48  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



2,800
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרודף צדק אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רודף צדק ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)