|
יומני אלפוחרה מכחול הזמן מצייר את עור הלב |
כינוי:
מין: זכר תמונה
RSS: לקטעים
לתגובות
<<
יוני 2007
>>
|
---|
א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
---|
| | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
הבלוג חבר בטבעות: | 6/2007
סלק רייטינג הסלק נזרע אצל פמה כאן וקראו לי לחוות דיעה. הוא המשיך בנביטה אצל גמאמא למשימת רייטינג, ועתה יסופר במעט מניפלאותיו כאן. רוב האנשים נבעתים מהירק האדום הזה. כי הם אינם יודעים את סגולותיו הקולינריות. כי אינם משערים את הבריאות הטמונה בו. כי לא חושדים במשהו שעולה פרוטות שהוא צדיק גדול כלכך.
ומהיום הוא גם מעלה רייטינג...
כאן בספרד הסלק המבושל (remolacha) שולט בכל סלט ירקות המכבד את עצמו. הוא נותן גוון וטעם ועדינות רבה.
הפעם אסתפק בסלט סלק מרוקאי, כך לפחות הוא ידוע במטבחי. מבשלים במים חצי קילו סלק כשעה, או לחילופין קונים אותו מבושל כבר, באריזת וואקום. כדאי לצרוך את הסלק הקנוי תוך כמה שיותר מהר, כי הוא מבאיש מהר מאוד. בבישול ביתי הוא נישמר יותר זמן. מה שמלמד שוב על איכות המזון המוכן והמעובד. לאחר כשעת בישול מקלפים את הסלקים בעודם חמים ופורסים לפרוסות דקות ומחלקים לרבעים.
מכינים תחמיץ מ- 2-3 כפות שמן זית משובח וכמות דומה של מיץ לימון. מוסיפים גביע יוגורט וטורפים. אפשר גם להוסיף כמון ושום מעוך לפי הרצון והאהבה. סלק ושום מאוד מחבבים את הסיפור שביניהם. מקפלים באהבה את רבעי פרוסות הסלק פנימה ומקשטים למעלה בפטרוזיליה קצוצה. לפני ההגשה בוזקים מלח מלדון בנדיבות שמתבקשת ונהנים ומתאהבים. אפשר כמובן להוסיף את המלח לתחמיץ, אך אני אוהב את פתיתי מלח המלדון שמקשטים את הסלט ומעשירים אותו. כי מלח מלדון הוא הרבה יותר מסתם מלח.
סלט הסלק החמצמץ נהדר כתוספת חמצמצה לחומוס...
מקווה שיצליח לך fe
| |
|