לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

יוצאת מארון הקודש


הבלוג של אשתו של אלוהים: על פמיניזם, אקטיביזם, סוציאליזם, זכויות אדם וחווה, פוליטיקה, חברה, תרבות, חינוך, תיקון ושינוי חברתי
כינוי: 

בת: 48





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2006    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
1/2006

על הצביעות


 

אוי! העצבים! פתאום בויינט מדווחים על כנס חברתי-כלכלי שעסק בנושא עובדי הקבלן שזכויותיהם נרמסות, שמקבלים שכר זעום, וכל החרא הזה שאנחנו קוראים עליו כל הזמן ושומעים עליו כל הזמן, אבל אף אחד לא עושה משהו רציני בעניין, כמו להטיל קנסות ענק על חברות שעוברות על החוק.

כל, אבל כל האנשים שאני מכירה - תמיד יש להם סיפור כזה או אחר על איך דופקים אותם בעבודה מבחינת כסף, תשלום שעות נוספות, שכר גלובלי, פנסיה, ביטוח מנהלים וכל המרכיבים הכספיים שיש בתלוש השכר (במקרה הטוב, במידה והם מקבלים תלוש שכר).

והנה, ויינט הצבועים בני צבועים האלה, ::מפרסמים הערב כתבה:: (שמרו על הלינק, בטח היא תעלם בקרוב מעמוד הבית). ומי מתלונן? פרץ! החוצפן! זה לא ייאמן. עוד לא יצא לי ממש לכתוב בבלוג מה אני חושבת על פרץ, שמבחינתי הוא פשוט הרע במעוטו. כשהוא השבית כאן מדינה שלמה, בגלל שהממשלה עצמה הלינה שכר של עובדי מועצות מקומיות ועיריות - אחרי השביתה כשבאו אום חברי הסתדרות שבמשך עשרות שנים שילמו דמי חברות, מס ל הסתדרות, וביקשו ממנו שייתן להם ייעוץ וסיוע משפטי כדי לתבוע את הממשלה על הלנת השכר - הוא התנער מהם! התנער! המעסיק הכי גדול במדינה של עובדי קבלן היא המדינה עצמה! לכו תבדקו בעצמכם. אוה, אני עצבנית עכשיו. ומי עוד מפרסם את נושא הכנס? ידיעות אחרונות! לכו לשם, תבדקו כמה אנשים הם עובדי קבלן שם, נגיד אלה שעוסקים באיסוף של ההחזרות, כלומר המגזינים/עיתונים שמוחזרים לאחר שלא הצליחו להימכר. הם מרוויחים שכר מינימום, דרך קבלן משנה, אין ותק אין כלום. אין תנאים. רק משכורת מינימום ותשלום על  נסיעות (חופשי חודשי). רק אחרי 5(!) שנים הם אולי יקבלו קביעות.

ומה לגבי העיתונאים/צלמים פרילנסרים שמועסקים בידיעות אחרונות - בעיתון היומי, במגזינים של בית ידיעות? משכורות רעב! 500 שקלים לכתבה. לפעמים קצת יותר, אם זה מישהו שחפצים ביקרו (אני לא מדברת על טאלנטים של טורים אישיים שבגללם אנשים קונים עיתוני סוף שבוע. מדברת על פרילנסרים שכותבים ידיעה פה ידיעה שם, כתבונת ופילרים אחרים). לכו תבדקו כמה מרוויחים אלה שמוכרים מנויים לידיעות. פחות משכר מינימום לשעה - בערך 14 שקלים ומשהו לשעה, ליתר דיוק - ומשלימים אם לא מכרתם מספיק מנויים (המכירת של המנויים מכסות על ההפרש לשכר המינימום). ואם לא מכרתם מנויים, תפוטרו. נקודה. ותבדקו כמה משלמים לזאת שמנקה את השירותים בידיעות. ולא רק בידיעות, כמובן. גם במעריב. גם בהארץ. גם בהוצאות לאור אחרות שמפיקות מגזינים נישתיים, או מגזיני לקוחות. כולם מזיינים את העובדים. כולם. כ-ו-ל-ם. מי מרוויח? המוציאים לאור עצמם. 

אני בטוחה שכל אחד פה מכיר לפחות בן אדם אחד שמישהו בחברה אצלו מועסק בתת תנאים. המנקה של השירותים שמסתובבת כל היום עם חלוק לבן ופרצוף מעוך - זה לא רק בגלל אדי האקונומיקה שהיא שואפת כל היום לריאותיה. זה גם בגלל תנאי ההעסקה הירודים. בחברות קבלן רבות גובים מהעובדים כסף על בגדי עבודה, לוקחים להם כסף אם ציוד אבד, או אם השתמשו ביותר מדי חומר ניקוי (בחיי! סיפור אמיתי! אני בעצמי טיפלתי במקרה של עובדות נקיון שהורידו להן כסף מהמשכורת כי מישהי שברה מטאטא ואחרת שפכה יותר מדי אקונומיקה). עובדים בתחנות דלק שלוקחים להם מהמשכורת הפרשים בקופה, בגלל מעשי שוד, או בגלל סיבות אחרות. והפנסיונרים של "ביקור חולים" מה קורה איתם? במקום שפרץ יצא בהצהרות על שכל עובד בישראל תהיה לו פנסיה, שזו בהחלט הכרזה מבורכת, אולי שיתחיל לטפל קודם באלה שבמשך 40-50 שנה הפרישו ממשכורתם כסף לפנסיה, ועכשיו בערוב ימיהם, הם נאלצים לחטט בפחי אשפה כי בית החולים הארור הזה לא משלם להם פנסיה כבר 4 חודשים?

 

צריך לטפל בכל המעסיקים החארות שמחתימים על חוזים דרקוניים, שנותנים שכר גלובלי ולא מתגמלים על שעות נוספות, צריך לפטר את כל הממשלה הזו, שהלינה שכר בשנים האחרונות למאות אלפי עובדים. צריך להיכנס באםאמא של כל המעסיקים שמתעללים בעובדים, גונבים להם כסף, את הפנסיה שלהם, את כספי ביטוח המנהלים / קרן ההשתלמות. המעסיקים שמתייחסים לעובדים שלהם כמו לזבל אנושי, ואף פחות מכך. כאלה שלא ישלמו לך, יפטרו אותך בלי מכתב פיטורים, וכשתלך תתבע אותו, הוא יביא את סוללת עורכי הדין שלו, שימעכו אותך כמו ג'וק בבית המשפט, שגם ככה קורס תחת הנטל, והמשפט שלך יתנהל בערך שנתיים מיום הגשת התביעה. כוסאמו העולם הזה, אני עצבנית עכשיו. העיקר בויינט מדווחים על הכנס הזה. טפו על הצביעות הזו! טפו!

נכתב על ידי , 10/1/2006 23:34   בקטגוריות קצ’ינג!  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ashmash ב-11/1/2006 19:18



108,776
הבלוג משוייך לקטגוריות: אקטואליה ופוליטיקה , משפחתי וחיות אחרות , דת
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאשתו של אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אשתו של ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)