לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

שקר החן


Vi Veri Veniversum Vivus Vici - By the power of truth, I, while living, have conquered the universe. לא נפסיק לחלום.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

אחרי שנה וחודש...


שלום לכם. אני יודע שנעלמתי. כי האמת, לא מצאתי טעם לכתוב בתקופה הזאת.. שנה וחודש מאז הפוסט האחרון שלי.
הרבה השתנה.. הרבה מאד.
לפני שהחלטתי לכתוב קראתי קצת את מה שכתבתי כאן והסתבר לי שהשתנתי. החיים יודעים לספק הפתעות..

מה אתם יודעים? יש לי חברה. כן כן קראתם נכון. כל הסיבה שבגללה התחלתי לכתוב את הבלוג הזה מלכתחילה הייתה בגלל הפוסטמה הקודמת. אז הנה, אני אדם שמח ומאושר בזוגיות שלי כבר מעל שנה. והאמת שכנראה שזו האחת שאיתה אני אשמח לבלות את שארית חיי.. ולא בגלל שאני מאוהב ואוהב מעל הראש (כמובן שאני כן), אלא בגלל שמצאתי נפש תאומה ואמיתית לחלוטין. זו זוגיות ותקשורת שאני יכלתי רק לחלום עליה, יש לי חברה אמיתית - חברת אמת וזה לא פחות חשוב מאהבה (ובעיניי אפילו יותר).

אני עדיין לומד, גורר את לימודיי וחוזר על קורסים כדי לסיים בכבוד. כבר לא עובד בעבודה המפוצצת שבה עבדתי. אני מובטל רשמית וחי מהכסף (הלא מועט יש לומר) שחסכתי. הראש רק בלימודים ובחברה ככה שמצד אחד זה נשמע קל ופשוט מצד שני הרבה מאד סימנים מצביעים על כך שהבחירה שלי לא הייתה טובה. אני די מצטער על כך שבחרתי ללמוד את מה שאני לומד (מדובר במגמה מדעית קשה מאד).. אבל אחת התכונות החזקות אצלי זו עקשנות של פרד ואי היכולת לעזוב משהו מבלי לסיים. זה מאבק יומיומי בעצמך. אני מקווה שבסופו יהיה איזה סוג של גילוי עצמי או אולי אכזבה גדולה ובזבוז של כמה שנים טובות ועשרות אלפי שקלים בצינורות המוסד האקדמי הזה שנקרא אוניברסיטה.

לאחרונה אני ממש דואג לשלום הוריי שיתבדלו לחיים ארוכים. צעירים יותר הם לא נהיים..המשכנתא שעוד לא הסתימה, הגיל המופלג של אבא והמירוץ האינסופי הזה בתוך השיגרה לא עושים להם טוב. אין להם אף ילד אחר חוץ ממני ועל כן אחת המטרות המרכזיות שלי תהיה לעזור להם ככל שאני רק אוכל. הם לא מבינים הרבה על החיים שלנו היום, אבל יש בהם מספיק אמונה בי ובבחירות שלי.. ועל כך אני מודה להם.

זה הכל להיום.. תקופת המבחנים בעיצומה ככה שאני חוזר לספריי... שיהיה לכם שבוע נפלא.

אוהב, זאב.
נכתב על ידי זאב כנעני , 24/8/2008 19:18   בקטגוריות אהבה ויחסים, אופטימי, ביקורת  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



יום שני עצבני


 


שבוע של טרוף, אני די בונה שהוא יחלוף מהר מאד.


סוף חודש בפתח - שבוע אחרון באקדמיה וכבר מבחנים.


 


קצת עצוב להודות אבל אני תרוץ עלוב לסטודנט. אני אולי הסטודנט הזרקן ביותר שקיים - טורח להגיע רק אם אני ממש חייב.. והציונים בהתאם.


אם הייתי משקיע בלימודים כמו שאני משקיע בעבודה החדשה - מזמן הייתי מצטיין רקטור או משהו..


 


אבל מספיק על לימודים. זה לא מעניין כ"כ בשלב הזה.


 


היום היה לי יום עמוס בחוויות:


בצהרי היום נכנסתי לאיזה בית קפה, ליד העבודה, כדי לטרוף איזה סנדוויץ ולשתות משהו לפני שאני נכנס למשמרת ערב. הגעתי כשעתיים לפני תחילת העבודה וניצלתי את הזמן כדי לשמוע איזו מתנדבת מורעלת של גרין פיס חופרת לי שעה על למה חשוב למחזר נייר, וכמה יערות באמאזונס נכרתים כל דקה כדי שנוכל לנגב את התחת בטישו תלת שכוותי.


ממש מרתק עד כאן.


היא כמעט ושכנעה אותי לתרום לה כסף, אבל ברגע האחרון ממש נמלטתי מזה.


 


זה לא שיש לי משהו נגד גרינפיס, פשוט עצם הרעיון שלא ניתן יהיה לנגב את התחת כמו מלך - אם החבר'ה האלה ישתלטו על העניינים, הוריד מההתלהבות שלי.


 


כמובן שאני ציני ואני תומך נלהב בקופי המאוריציוס המסכנים באיי הבורה בורה..


 


העבודה זרמה חלק. היה נורא משעמם וניסיתי לשדר רצינות כל הערב.


ברקע "גלגלצ", שמשום מה נוטים לשדר המון המון מזרחית לאחרונה. עופרי גופר - תתעורר!! מה קרה לך חביבי? ככה עורכים?


 


כמובן שאני ציני ואני תומך נלהב בסטאלוס ואורן חן המסכנים מיוון..


 


 





 


 


ליהיא עדיין בדיסטנס. אני מוריד הילוך בהתלהבות. לא נורא. הקיץ רק התחיל ויש מספיק (כך אני מקווה לפחות).


 


האם אני עד כדי כך שקוף? תשפטו אתם:


 


- "יש לך חברה?" - שאלה אותי העובדת הכי מקסימה שלי עם השיער הורוד בסוף המשמרת.


  הלב החסיר פעימה לשניה.."האמת שלא"..


- "טוב אז אני מסדרת לך מישהי, מקווה שלא תתנגד"


   רק אם היא בול כמוך, חשבתי.


- "בכיף, למה לא"


- "יפה שאתה ככה מתייחס לזה" היא הוסיפה בחיוך.


- "אני תמיד שמח להכיר אנשים חדשים. הבנתי גם שזה מוקד כזה שכולם מתחתנים בו בסופו של דבר"- אחרת איך אפשר להסביר 4 חתונות בחודש וחצי?


- "כן, בסוף עוד תעברו לגור ביחד.. ואתה לא מפחד מזה?" היא שאלה עם נימה סקרנית.


 


האמת שלשם שינוי אני יכול להודות שזוגיות זה הדבר שהכי פחות מפחיד אותי.


התבגרתי קצת.. או שהילד  שבי מתחיל לגסוס.


 


עיינתי ב"מלך החומוס ומלכת האמבטיה" השבוע.. - פאק, איך אפשר לחיות חיים עם אותן המחשבות? זו הרגשה מוזרה, כאילו אני חי ועובר את כל השלבים באבולוציה של החשיבה - שלבים שעברו כל בני ה 20 לפניי ועוד יעברו אחריי.


יש שם קטע יפה של א. הייטנר - בו הוא מתאר את האפרוריות שאליה אנו נסחפים עם השנים.. וכבר אין שחור ולבן במרוצת השנים.


עצוב ונכון.. לאן זה נעלם?..


 


טוב, חפרתי מספיק.






 


 


 


 


 
נכתב על ידי זאב כנעני , 27/6/2006 00:26   בקטגוריות אהבה ויחסים, אופטימי, ביקורת, סיפרותי, עבודה, שחרור קיטור  
11 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



"הוא דפק וזרק המניאק"


לא מעט פעמים בחיינו אנחנו תוהים היכן הצדק. לא תמיד הטוב מנצח, לא תמיד הגיבור זוכה בבחורה - יתרה מכך, לעיתים הקונספציה של העולם האמיתי גורמת לנו לתהות: "האם גם לי כדאי לעבור ל dark side"...

נפתח בסוגיה חשובה: המניאק.

לא יאומן, כמה פעמים שמעתי מידידות טובות: "אוף, איך הוא סיבב אותי המניאק, איך הייתי כל כך מטומטמת? למה נתתי לזה לקרות, עשיתי הכל בשבילו וככה הוא ברח .." וכו'. זה לא שידידותיי הן מזוכיסטיות, אלא להיפך - בחורות שקולות שנפלו קורבן לדופק-זורק התורן.
הטעויות החוזרות והנשנות האלה גורמות לי לתהות הייתכן שזה בדיוק מה שהבנות צריכות? את האחד שיתנהג אליהן למחפיר, יתפוס אותן ברגע של חולשה, ימכור להן איזה לוקש, ישכב איתן ויברח בבוקר בלי להגיד להתראות?..
מה גורם לנשים ליפול בפח הזה שוב ושוב?
או ניקח מקרה חמור אף יותר: מה אם הן מגיעות עם אחד כזה לסוג של קשר, שהוא בעצם חד צדדי לחלוטין - הן עושות הכל ע"מ שזה יעבוד: משקיעות את הנשמה, מתרפסות כמו שטיח רק כדי לגלות שאחרי חודש וחצי הוא פרס כנפיים ועף מהחלון בעקבות הרפתקאה (שהתחילה להתנהל, מיותר לציין, במקביל לאותו קשר)..

בגיל מסוים הן מתפקחות מהחלום ומשלימות עם העובדה שאין יותר אבירים והופכות להיות קרות וחדות כמו דוקרן קרח.. ועד שסוף סוף נופל ברשתן בחור עם כוונות כנות שכל רצונו הוא לתת את מה שמגיע להן באמת, הן נוקמות על כל שנות הייסורים - ושוברות את הלב.

לא נעים.

השאלה שלי היא למה? למה לא להימנע מהמצב הזה מלכתחילה? למה להימשך לאותו מניאק תורן כמו פרפר לאש? לחטוף את הבומבה ולהפוך לביץ' תיפוסית?
מצד שני, למה לא? זוהי דרכו של עולם ואם התמימות מתה - אז עד הסוף. "לדפוק ולזרוק כמה שיותר - כי מחר נמות"...

מה כל זה שווה?

או שאני סתם נלחם פה בתחנות רוח?...
(if you can't beat them, join them?)




נכתב על ידי זאב כנעני , 3/6/2006 18:27   בקטגוריות אהבה ויחסים, ביקורת, שחרור קיטור  
18 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
כינוי:  זאב כנעני

בן: 43

MSN:  צר לי

תמונה




3,367
הבלוג משוייך לקטגוריות: סטודנטים , 20 פלוס , יצירתיות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לזאב כנעני אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על זאב כנעני ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)