לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

שושנת העמקים


אמא, סבתא, ספרנית, חובבת תרבות, דתייה, חושבת, אכפתית, ציונית, שואפת לגאולה ורוצה לבטא את דעותי המושתקות

Avatarכינוי:  שושנת העמקים

בת: 74

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2010    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

שנת 2010


"מאוחר מדי" (כמו בספרו החדש של צבי ינאי) נזכרתי לשפוך את הגיגי המותחים על השאלה "למה אני לא חוגגת את ראשית שנת 2010 (ואת ראשית השנה האזרחית בכלל)": מישהו בכלל ציפה ממני לחגוג אותה?? התעוררתי לכתיבה על הנושא בעקבות הפוסט של היפהפיה הנרדמת בו היא מברכת לשנה החדשה אבל אחר כך "מקללת" את מי שלא הגיב לה.

ובכן - בלי שום קשר לפוסט הקודם שלה, שהיה מושקע, ומעניין, אני לא נוהגת לברך לשנה האזרחית. אני חגגתי את ראש השנה לפני שלושה חודשים, וראש השנה אצלי נמשך כל חודש החגים - כי הם בעצם המשך אחד: ראש השנה, יום כיפור, סוכות, שמחת תורה: הם בעצם חגיגה של השנה שעברה, ושל תחילת השנה החדשה. כל זה בהשקעה רגשית מאוד גדולה. אז סליחה: שנה נמשכת אצלי 12 חודשים ולא שלושה!! אם מישהו מברך אותי (אישית) לשנה החדשה אני עונה לו, אבל זה חותך אותי מבפנים. זה נראה לי מלאכותי ביותר. גם מבחינת עונות השנה, זה מוזר לי לחגוג פתאום שנה חדשה באמצע החורף. אז כן, בצ'קים שלי אני צריכה להחליף שנה והדבר גם מתבטא בתלוש המשכורת שלי, ובעוד אי אלו עניינים טכניים כאלה, אבל בעיני - לחגוג את השנה החדשה בזמן זה, בעיני כאילו מבטל את חגיגת השנה החדשה מלפני שלושה חודשים!

עכשיו, אחרי מה שכתבתי, בצירוף מקרים אירוני: את הבלוג שלי התחלתי בדיוק בסוף השנה האזרחית 2006, אבל זה באמת במקרה: כתבתי על עשרה בטבת במוצאי עשרה בטבת, וזה יצא בדיוק ב-31 בדצמבר!

נכתב על ידי שושנת העמקים , 3/1/2010 23:33   בקטגוריות דת ואמונה, הגיגים, חגים ומועדים  
15 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של שושנת העמקים ב-19/9/2014 07:55
 



יום העצמאות ה-60 למדינת ישראל


אתמול התחלתי לכתוב פוסט טיוטא מודאג ועצוב על יום העצמאות ה-60, אבל הלכנו לתפילה חגיגית, שכללה גם מסיבה, שירה בציבור, דרשות קצרות, סרט, וכל אלה שינו לי לגמרי את נקודת המבט. אני שמחה וחוגגת ומתרגשת, ואת הבעיות אני שומרת לתשעה באב... ואחרי התפילה ראיתי את הזיקוקים. אני רואה אותם כל שנה אבל תמיד נהנית מהם.

לא עשינו משהו מיוחד היום, חוץ מהתפילה החגיגית (גם בבוקר), קריאה, צפייה בחידון התנ"ך. התפעלתי מאוד מהידע של כל המתמודדים, כולל המתמודדים מחו"ל. כל הכבוד להם! והכלה - כל כך עדינה וצנועה!

הלכנו לבקר בפארק גילה - יש לנו נוף מדהים כל הדרך, וגם הפארק יפה - ושם צפינו בילדים המשחקים ובמשפחות הממנגלות (זה היה אחר הצהרים, לכן לא היה הרבה עשן), וחזרה הביתה - הישר לצפייה בטקס קבלת פרס ישראל.

השנה התרגשתי מהטקס במיוחד. התגלה בטקס כל כך הרבה טוב בעם ישראל (כל המקבלים פרס על מפעל חיים: עזר מציון, מועצת תנועות הנוער, הסוכנות היהודית, תנועות נעמ"ת ויצו ואמונה, פרויקט פר"ח), כל כך הרבה כשרונות והישגים! ו... נהניתי מאוד מהנאום של פרופ' אניטה שפירא בשם מקבלי הפרס. היא כל כך התרגשה! ודיברה על היות רבים ממקבלי הפרס פליטי שואה, על תקומת המדינה מאפר השואה, על החזון למדינת ישראל, חזון המשותף לכולנו - לבנות מדינה מתוקנת, הבנויה על צדק חברתי ותמיכה בחלשים בחברה, על מצוינות מדעית... קשה לי להעביר את תוכן הדברים, אולי אמצא קישור. התרגשתי במיוחד מחלק ממקבלי הפרס: הבמאי ומייסד בתי הספר למשחק ניסן נתיב (חבל שנפטר לפני קבלת הפרס) הסופרת אידה פינק - סופרת ישראלית שכותבת על השואה בפולנית, סיפורים אישיים, בטון מינורי - מזל שהספיקו להעניק לה פרס כשהיא בחיים! היא הגיעה בכסא גלגלים, מובלת על ידי בתה [?], המתרגמת נילי מירסקי, הבמאית רינה  ירושלמי, הפרופ' לתלמוד דוד הלבני... לא מצאתי קישור לנאום עצמו, אבל אולי יפורסם בהמשך באחד האתרים.

 

 

נכתב על ידי שושנת העמקים , 8/5/2008 23:48   בקטגוריות חגים ומועדים, ציונות  
7 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של שושנת העמקים ב-19/5/2008 22:19
 



משנכנס אדר... אוי ואבוי!


על הפיגוע בישיבת מרכז הרב

 

ולפני שאני ניגשת לעניין: יש לי בעיה עם המהירות שבה נושאים חמים מתחלפים. לנושא הזה נתנו בקושי חצי יום. איך יתכן לחשוב שאחרי חצי יום כבר אפשר לעבור לסדר היום על רצח מחריד כזה? הרי בקושי עברו ההלוויות? נכון שיש עוד נושאים שקשורים לתאריכים (יום האשה הבינלאומי, פורים...) אבל בכל זאת מה הפרופורציות?? לדעתי כשהמציאות האקטואלית מכתיבה נושא חם (רותח!!!) שמתערב בשגרה, אולי צריך לתת יותר מנושא חם אחד במקביל? בכל אופן, אני עדיין לא עברתי לסדר היום, למרות שגם אני ממשיכה בשגרה...

 

הכאב הראשוני על הטבח הזה היה כזה שלא אפשר לי כלל להגיב. זה לא קשור רק לכך שהקרבנות שייכים למגזר שלי ואני מכירה את ההורים של אחד מהם (היינו אצלם בניחום אבלים). זה גם נובע מכך שבן אדם לוקח רובה ויורה בילדים בני 15 (ברובם) שישבו בספרייה ולמדו תורה, אחרי שחזרו מתפילה בכותל, ולפני המסיבה של "משנכנס אדר מרבים בשמחה"!!!???

וכמובן במישור העליון ישנה השאלה על הקב"ה למה נתן להם לההרג?? אני לא רוצה לדבר על המחבל, אלא על הקב"ה ומה זה אומר עלינו ועל הקשר שלנו איתו, לפי הרגשתי.

 

ביום הלוויה (ל אדר א) התנגן לי כל הזמן המשפט: דּוֹדִי יָרַד לְגַנּוֹ לַעֲרֻגוֹת הַבֹּשֶׂם לִרְעוֹת בַּגַּנִּים וְלִלְקֹט שׁוֹשַׁנִּים (שיר השירים ו,ב). את הפסוק הזה אומרים בדרך כלל כשאדם צדיק מת בגיל צעיר... דודי - כלומר הקב"ה ירד לגנו - לעולם, ללקוט שושנים - לקטוף את הפרחים הכי יפים... כמו שאומרים "הכי טובים מתים". ואנחנו לא יודעים ולא נדע למה...

 

בשבת - א אדר ב, היום השני של ראש חודש אדר - בבית הכנסת, התחלנו לשיר את ההלל, כשנעשה מאמץ בתפילה לשמור על החגיגיות שהופרה. ההלל היא אחת התפילות האהובות עלי ביותר, והפעם בזמן ההלל הבכי שלי התפרץ ללא מעצור. קשה מאוד להמשיך לשיר ולהלל נוכח אסון כזה, אבל הרגשתי בבירור שיש קשר הדוק בינינו ובין הקדוש ברוך הוא, ועצם העובדה שבכל הדורות עם ישראל המשיך להלל את הקדוש ברוך הוא למרות כל האסונות שעבר היא זאת ששמרה עלינו כעם... היו הרבה אבלים בבית הכנסת שאמרו קדיש (בלי קשר לפיגוע) אבל ההרגשה היתה שהם אומרים גם על הנרצחים...

 

דבר תורה יפה אמר הגבאי בבית הכנסת: כאשר אדם נפטר ואין לו קרובים שישבו עליו שבעה, ממנים עשרה אנשים תלמידי חכמים שישבו שבעה בביתו, ושאר אנשי הקהילה באים לנחם אותם, וזה כדי לומר שעם ישראל כולו מתאבל על כל יהודי שנפטר. 

 

בשעת ניחום האבלים, רב אחד אמר שכאשר אנשים צעירים וצדיקים נהרגים, אומרים עליהם שהם התנדבו למות כדי לחסוך מעם ישראל כולו צרה גדולה יותר. כמובן אומרים את זה כדי לנחם את המשפחות. אבל אני נחרדת למחשבה שהיתה צריכה ליפול על עמנו צרה גדולה יותר... אוי ואבוי, ומה אנחנו צריכים לעשות???

 

ההרגשה הפנימית שלי היא שאנחנו צריכים להשלים את מה שנקטע, את מה שאותם צעירים לא הספיקו לעשות: להרבות בלימוד תורה ובמעשים טובים. שכל אחד יוסיף במעשים טובים בכל מה שהוא יכול, ובכל תחום שמדבר אליו, והלוואי שהקדוש ברוך הוא יאמר לצרותינו די!!!!!!

 

והערב למדתי בשיעור בספר תהלים את המזמור שחז"ל מייחסים לפורים: תהלים כ"ב, הפותח במלים:  לַמְנַצֵּחַ, עַל-אַיֶּלֶת הַשַּׁחַר;    מִזְמוֹר לְדָוִד.   אֵלִי אֵלִי, לָמָה עֲזַבְתָּנִי;    רָחוֹק מִישׁוּעָתִי, דִּבְרֵי שַׁאֲגָתִי...

חז"ל אומרים שהמזמור מתייחס בנבואה לאסתר המלכה, ואילת השחר היא סוף הלילה, כאשר הירח והכוכבים שקעו, והשחר עדיין לא עלה, ואז החושך מכסה את העולם. זאת מטפורה על תקופת הסתר הפנים של הקב"ה, על התקופה שקודמת לגאולה, ואז הצרות הן גדולות ועצומות ונראה כאילו לעולם לא תסתיימנה, אבל דווקא אז הגאולה קרובה ביותר, כמו במגילת אסתר. ואני מקווה שאכן כך המצב היום ושגם כעת המצב הזה יבשר את השחר שיעלה, כמו שמופיע גם בהמשך המזמור: יִרְאֵי יְהוָה, הַלְלוּהוּ    כָּל-זֶרַע יַעֲקֹב כַּבְּדוּהוּ; וְגוּרוּ מִמֶּנּוּ,    כָּל-זֶרַע יִשְׂרָאֵל.   כִּי לֹא-בָזָה וְלֹא שִׁקַּץ, עֱנוּת עָנִי    וְלֹא-הִסְתִּיר פָּנָיו מִמֶּנּוּ; וּבְשַׁוְּעוֹ אֵלָיו    שָׁמֵעַ. ... (דרך אגב, גם כאן מוזכר ההלל!)

 

וכמו כולם, גם אני נמצאת בעיצומן של ההכנות לפורים, שאני מתכוננת אליהן בשמחה, ומתכננת לחגוג אותו עם המשפחה. העצב והשמחה משמשים בערבוביה. מקווה שהשמחה תנצח את העצב.

 

נכתב על ידי שושנת העמקים , 19/3/2008 23:04   בקטגוריות דת ואמונה, חגים ומועדים, תנ"ך, אקטואליה  
7 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ישר בעיניים;] ב-22/4/2008 14:27
 




דפים:  
5,820

© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לשושנת העמקים אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על שושנת העמקים ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)