זה באמת עובר כל גבול
בימים כאלה, כשכל העולם רודף אחרינו על כל נאד לא במקום, שגרירים עוזבים בחסות לילה, קבוצות בפייסבוק שקוראות להחרים את טורקיה, לשנות את השם של קפה טורקי לקפה ישראלי, רק חסר לנו עוד איזה סקנדל עם מדינה שנמצאת במצב כלכלי קצת רעוע, ששולחת אנשים כדי לפרנס את המשפחה שלהם.
לא מספיק מתנהגים אליהם בזלזול, נותנים להם לטפל בהורים ובסבים ובסבתות שלנו, עבודה שאנחנו צריכים לעשות בעצמנו.
אבל אנחנו עסוקים מדי בשביל השטויות האלה, למי יש זמן לטפל בזקנים האלה, הרי בסך הכל הם ילדו אותנו, גידלו אותנו, החליפו לנו חיתולים, רצו בשבילנו בכל בתי החולים ברדיוס 50 ק"מ על כל אפצ'י שעשינו.
אז לפחות המינימום שאנחנו יכולים לעשות זה להזמין להם כוח עבודה זול, נשים להם מצלמות נסתרות במעגל סגור כדי לוודא שמתנהגים אליהם כמו שצריך, לראות איך מאכילים אותם, מלבישים אותם, מקלחים אותם (חס וחלילה שלא יקלחו אותם יותר מדי קרוב) ועל הדרך, גם שיחליפו להם בקבוק כשהקטטר מתמלא, טוב שיש מצלמות בסביבה, ככה נוכל להלביש עליהם איזה "אונס ברוטאלי" או "הטרדה אוראלית" ברגע שסבא יתלונן על כאבי גב יותר מדי פעמים ברציפות.
כי זה יהיה לנו נוח.
אנחנו כבר עוקבים אחרי הילדים שלנו בגן, לוודא שהגננת לא מורידה להם סטירה אם הם זורקים על ילד אחר כיסא.
אז זה יהיה לנו הכי קל להאשים את הגננת שלא שמה לב לילד שדחף את הבן שלנו בגן (אז מה אם יש לה 40 ילדים בגן וחמש דקות קודם לילדה אחת נפלה שן), ויהיה לנו ממש נוח להאשים את העובד הפיליפיני שלא מבין מילה בעברית, בקושי מדבר אנגלית, וסבא מתלונן עליו שהוא "מתעלל בו".
מישהו יזכור את הפיליפיני הזה אם עוד חודש יבוא פיליפיני אחר וגם הוא "יתעלל בסבא"?
מישהו יזכור את שני הפיליפינים שנשלחו לכלא בגלל שהם "התעללו בסבא" אחרי שיימאס לנו מהתלונות ונשלח את סבא לאשפוז בבי"ח גריאטרי?