בקורסים במהלך התואר במדעי המחשב מדברים תמיד על "קצה גבול היכולת של מודלים חישוביים". זו דרך יפה לומר שיש דברים שמחשב לא יכול לבצע בצורה "וודאית", ושלעומתם יש דברים שבצורה וודאית מחשב לא יכול לבצע אותם. שורפים על זה סמסטר שלם, מעתיקים את כל העבודות ובסוף מקבלים חרא של ציון. ככה הלכה ההצטיינות; מזל שלמדתי גם ניהול. בכל אופן, במהלך הקורס הזה מאוד התקשיתי להבין מה לעזאזל רוצים מחיי.
עכשיו יש סוף סוף הוכחה לזה שמותר האדם מן המחשב; שיש לנו יתרון על הגולם שמולו אנחנו מבלים את רוב היום. קוראים לזה הטורקי המכני, והם נותנים משימות ש"למחשב מאוד קשה לבצע, אבל בני אדם עושים אותן בקלות". עושה טוב ההרגשה שאני יכול לעשות משהו יותר טוב מהמחשב, גם אם זה משהו כמו לזהות מה לכל הרוחות שם האומן בדיסק שמצולם בתמונה.
ברגע שנרשמים מקבלים רשימת "משימות אינטליגנציה אנושית". כל אחת לוקחת כמה שניות, ומקבלים תמורתה בין סנט אחד לחמישה. משימות כמו "מהם שלושת הגיטריסטים הגדולים בכל הזמנים לדעתך?", או "הנה שטר מכירה של בית; מה סכום המס ששולם?". מיני סינג'ורים, שהרבה יותר זול להעסיק אותנו כדי לבצע אותם, מאשר לתכנת מחשב לעשות אותם. הכסף, אגב, ניתן לניצול באמאזון.קום; שזה גם נחמד.
למה טורקי מכני? על שם איש שהמציא מכונת שחמט בנויה בצורת טורקי, שאכן הצליחה לנצח אנשים, עד שהסתבר שזו תרמית ושבעצם יש בפנים אמן שחמט. אפשר להגיד שזה סוף האינטליגנציה האנושית, שתפקידנו יהיה בסופו של דבר לבצע משימות שוליות כמשלימים למחשבים חזקים. מצד שני, אם אפשר למכור את הכבוד העצמי של הגזע שלנו כדי לקנות ספרים באמאזון, מי אני שאתנגד?