לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מגדלנה - מיי זה פורס בי וויז יו


מיי זה פורס בי וויז יו

כינוי: 

בת: 61





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

גם אני הייתי בכנס הלהטוטנים


לא בדיוק יודעת איך להתחיל, להמשיך ולסיים את הפוסט הזה, שבעצם עוד לא קרה בו כלום. כי קרו המון דברים בימים האחרונים, וברוב טפשותי ומרוב דברים על הראש  - לא כתבתי הכל תוך כדי, כמו שאני אוהבת. כמו שכתבתי בטיול למדבר עם דס, לדוגמא, שאחר כך העתקתי מהמחברת את כל הרשימות לכאן ונורא שמחתי, שהייתי מתועדת לעצמי במחברת (או כאן, לא משנה לצורך העניין). אבל בשבוע האחרון לא עשיתי את זה. ניסיתי לכתוב לילה אחד, בחשיכה מוחלטת, רק אור הירח הבוהק שחודר דרך החרירים של התפרים של בד האוהל. אפילו לא פתחתי את המחברת לקרוא כי אני הרוגה מעייפות, אבל בכל זאת, זה מדגדג לי בקצה האצבעות, לנסות לכתוב מה היה, מה חשבתי, מה הבנתי, למה היה כל כך כיף בארבעת הימים האחרונים בכנס הלהטוטנים ה-12.

למה באמת?

אני חושבת שקודם כל אכתוב משהו לגבי להטוטים, ג'אגלינג. משהו ידוע וכמעט ברור מאליו, אבל זה קרה בימים האלה, ומאוד התרגשתי ואהבתי את זה.

                                                               

ג'אגלינג זה דבר שדורש ללמוד טכניקה ואחר כך להתאמן, ושוב ללמוד עוד כמה דברים ולהמשיך להתאמן. אי אפשר כמעט לעשות את זה לבד. צריך שותפים שיעבדו ביחד, שותפים שידרבנו, יאתגרו, ילמדו וידחפו. כדי להצליח להקפיץ נגיד שלוש הכדורים, או שלושה קלאבים, צריך ללמוד ממישהו, צריך מישהו שיסכים ללמד, מישהו שיסכים רגע לעצור את האימונים של עצמו ויתפנה אליך כדי להראות, לתקן, לשפר, אולי אפילו להתאמן ביחד, בזוג. מי שלומד בעצמו צריך לרצות ללמוד מאחרים, להסכים להפתח לזה, לשאול, לבקש עזרה, להביט איך אחרים טובים ממנו עושים את זה ולחקות אותם, או לבקש שיראו לך את הטריק הזה, או שיביטו עליך כדי שיתנו פידבק ויעזרו לך להתקדם.

 

ומה שמדהים בג'אגלינג ואני לא מצליחה כרגע לחשוב על עוד משהו בחיים שזה עובד שם כך (אולי קצת ענייני מחשב, אולי), זה שאין קטע של גיל. כלומר מבוגרים, צעירים וילדים מעורבבים לגמרי. ילד בן 11 מלמד גבר בן 40 ואישה בת 41 מלמדת ילד בן 17. ילדה בת 5 תלמד את אבא שלה, ואח שלה יאמן אותה. יש בזה משהו שחוצה גילאים לגמרי. לא פשוט ללמוד מבחור בן 13, שניגש אלי פתאום ונותן לי עיצה (אחת העיצות הטובות שקיבלתי בכלל ב-10 השנים האחרונות...). עיצה שמיד שיפרה את כל הטכניקה שלי, והקפיצה אותה מעבר למקום שאני תקועה בו כבר שלוש שנים. לרגע התעורר בי אנטגוניזם לילד הזה, מה הוא חושב לעצמי, מי הוא חושב שהוא, שלא ירים את האף... אבל לא - ברור שלא. זה כל כך לא ככה. אחרי רבע שעה, ראיתי שהוא בעצמו נעזר במישהו אחר לשפר את מה שהוא עושה. ואת העיצה שהוא נתן לי, העברתי לנער בן 17.

 

זה חוצה גילאים

הנכונות ללמוד מאחרים

הנכונות ללמד עם כל הצניעות (כי תכף את/ה בעצמך תלמד ממישהו אחר...)

הנכונות להביט ולתקן את עצמך

הנכונות לגשת בעדינות להציע עזרה או עיצה למישהו אחר

כל זה מדהים אותי.

                                                                                             

ועוד דבר: בג'אגלינג לוקח זמן עד שמצליחים. כלומר, המון דברים נופלים או משתבשים - עד שמצליחים. רק אימון, אימון אימון ולמידה מאחרים יקדמו אותך. כלומר, אנשים/ילדים עם סף תסכול נמוך מדי (כמו האמצעי שלי) מאוד קשה להם ללמוד ולהצליח, כי אחרי כמה נסיונות בודדים הם נשברים, מתוסכלים, כועסים ועוזבים. כאן צריך התמדה, רצון, סבלנות אין קץ. וזה מגיע. לפעמים אחרי כמה שנים, ולפעמים תוך 4 ימים. צריך המון סבלנות, אמונה ורצון כדי להצליח בזה. לא כי זה כל כך קשה, זה לא, ממש לא. אבל מה שלא פשוט כל כך זה שצריך זמן, וזמן לוקח זמן.

 

ועוד דבר: מידת הריכוז, מידת הדימיון, מידת האיזון, מידת שיווי המשקל, ההקשבה לעצמך וההקשבה לסביבה הקרובה, מידת הדו-שיח עם האחר, מידת הדיוק ומידת ההדדיות (=ההצלחה שלך היא גם ההצלחה שלי) - כל אילו הופכים בעיני את כל הג'אגלינג (על כל צורותיו הרבות כל כך) למשהו מופלא ביותר.

 

זהו להפעם.

 

(הנה כמה תמונות שעיניים בגב צילמה - אני מקווה שהיא תשים עוד, כי אני לא צילמתי)

נכתב על ידי , 29/4/2005 00:35   בקטגוריות מהר יותר גבוה יותר חזק יותר  
14 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   2 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לירות בחץ-וקשת


פתאום נזכרתי שבתיכון וגם קצת אחרי, הייתי עסוקה בירי חץ וקשת. כן, הייתי אפילו בקבוצה של יהודים וערבים בירושלים שהתאמנו על בסיס קבוע בירי חץ וקשת (איך קראו למקום הזה, למועדון הזה, שהיתה שם פעילות, כמו תנועת נוער? ואיך זה יכול להיות שאני לא זוכרת דברים כאלה מלפני 20 ומשהו שנה? אלה היו - ועדיין - החיים שלי, ראבק!!).

אהבתי את זה מאוד ואפילו הייתי ממש די טובה ("אפילו ממש די טובה" - איזו מין עברית זאת? הייתי ממש טובה, או הייתי די טובה, או שעצם היותי משהו היא בגדר נס?). בכלל אני טובה בקליעה למטרה (אוקי, אני טובה בזה, בסדר?), גם בירי וגם בלוח המצ'וקמק שתלוי לנו במטבח שיורים אליו חצים צהובים וכדורים אדומים מכוסי סקוצ'. אם הייתי גבר, בטח לא הייתי מפספסת אףפעם את האסלה עם הקשת שלי, אבל אני אישה ולכן אסתפק בחץ-וקשת.

בקיץ האחרון הגעתי עם הילדים לאיזה פארק חבלים בצפון ושם היתה פינה של ירי חץ וקשת ואני נתקעתי בו למשך שעות. איזה שעות?! ימים, שנים! התמסרתי לזה לגמרי, שקעתי בזה כאילו אין מחר וכאילו אין ילדים שעולים ויורדים ללא הפסקה באומגות (עשיתי גם, צרחתי בקולי קולי ועשיתי להם מלא בושות אבל היה מה-זה כיף!) ורצים הלוך ושוב על גשרי החבלים (זה באמת פחד אלוהים, ועושה להורים נקע בצוואר). 

בפינה של החץ-וקשת היה לי פשוט מופלא: השקט הזה של ההתכוונות, המתיחה של הזרוע לאחור, ההנחה של האצבעות על הלחי, ליד העין, החבל המתוח ליד הגוף בעוד היד השניה נמתחת בעוצמה ומרחיקה את הקשת, התנוחה שהגוף עומד, יציב, שקט ופונה הצידה, אבל בעצם מכוון לגמרי קדימה - בעיקר הראש, ו-פינג - לשחרר בהינף אצבע וזה עף, חותך את האויר, וניתקע בקול שוואפ עמוק בתוך המטרה. הרגשה אדירה.

אז זהו, אני רוצה לחזור לזה ברצינות. איפה, איך, מתי, עם מי? אין לי מושג. איפה עושים חץ וקשת בארץ, בצפון?

 

בכל אופן מעתה אימרו: מגדלנה היורה בחצים.

 

 

נכתב על ידי , 16/4/2005 00:36   בקטגוריות מהר יותר גבוה יותר חזק יותר  
27 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



23,936
הבלוג משוייך לקטגוריות: 40 פלוס , משפחתי וחיות אחרות , משוגעים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לmagdalena אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על magdalena ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)