טוב, אני כבר בשוונג של "איך-מרוב-חוסר-בזיונים-ובכלל-אני-מתחרמנת-מכל-חביתה-או-עורף-גזור-למופת (ראו נא פוסט קודם)":
כבר רמזתי על האירוע הלא-אירועי הזה באיזה רשימת מלאי מיואשת לפני פוסט או שניים ("על מה לא אכתוב", משהו כזה), ולאור העידודים שקבלתי לפוסט על העורף שעמד לפני בתור בדואר, ראיתי שאני רוצה גם לספר על החביתה הזאת. בעיקר כי היא לא יוצאת לי מהמוח, וכי הבטחתי לעצמי, בעודי בולסת שם, שכשאשוב מהמסע הזה, אספר את נפלאות הרגע ההוא. והבטחות צריך לקיים הרי.
הזמן: אמצע השבוע, בוקר די מוקדם, אנחנו (הבכור ואני) אחרי נסיעה ארוכת ק"מ, אך זריזת מהירות מהצפון לירושלים, בשל עניינים לימודיים שלו (ביקור מלבב ביד-ושם. ועל כך בפעם אחרת. באמת יש גבול לעירבובים שבנאדם יכול לסבול).
המצב: רעב היסטרי שלי, שגובל בבחילה, כאב ראש, קירקורי בטן, וכל מבע גופני אחר שבא כדי לזעוק לשמיים שככה אי אפשר להמשיך, ויאללה תמצאי כבר מקום לעצור לשתות קפה ולאכול משהו.
נסיבות: אני שונאת את כל המקומות שנושאים שמות כמו ארומה, ארקפה, אפרופו (עוד קיים?), או אלוהים יודע איך קוראים לכל רשתות הדרכים חובקות העולם האלה, שכל סנדוויץ עם מילוי פלצני של אבוקדו, או מימרח צימוקים ועלים וחצילים משומנים עולה 40 ש"ח. כאילו דהההההההה?!?!? שני כריכים (כל ביס, והכל נוזל החוצה, מטפטף ונופל. כבר עדיף את השווארמה של חזן בחיפה. נופל, אבל משביע), קפה ושוקו יוצא איזה 100 ש"ח. אז אקסקיוז מי. ואחר כך עוד נשאר טעם של שום, או של חצילים, או גרעינים של לחם בריא בין השיניים, ולכי תדעי את מי בדיוק תפגשי (כן כן, בדואר לדוגמא...). רק תתני חיוך וישר יראו את כל הרוקט שנשארה תקועה לך בשיניים. נו באמת. ככה אי אפשר לנסוע ליד-ושם.
אז הבנתם שאני מעדיפה לתת לקירקורי הבטן שלי להגיע לשיאים מחרישי אזניים מאשר לעצור בקניונים, או מרכזי קניות ובמקומות כאלה שיש בהם ארומה ודומיה. אני מעדיפה בפירוש - כמו תמיד - את האנדרדוגים. תנו לי את מסעדות הדרכים המשפחתיות, נגיד כמו המסעדה בתחנת דלק של אולגה. אוכל טעים וזול בליווי איזה סיפור עסיסי ויחס מאוד - אבל מאוד - אישי. או למשל את המקום שהגענו אליו בטיפוס לירושלים: "נישנושים". נכון, שם דבילי אני מודה, וגם מבחוץ זה נראה כמו קיוסק ערסי ממוצע. אבל בפנים - אחחחח, אחחחח...
חנינו, היססנו ונכנסנו.
ממלכת בייגלה עצומי מימדים עם סומסום, ומליון אלף אפשרויות מה לשים בהם. עמדנו שם, בכורי ואני די המומים, כי באמת מבחוץ חשבנו שזה מקסימום מקום שקונים בו ביסלי וקולה (כן, הייתי רעבה...) וממשיכים הלאה.
בעודינו מהססים, תוקעים מבטים מורעבים בערמות הלחמניות עם גבינה צהובה, גבינה בולגרית, טונה, טונה עם או בלי זיתים, עם או בלי זיתים ועגבניות, עם או בלי חביתה, חביתת ירק, פסטרמה.. בקיצור - הכל פחות או יותר - נכנס גבר חמוד ביותר, בגיל ובגודל המתאים (לי. הבכור לא מבחין בעניינים הללו, או לפחות לא מדווח לי על ההבחנות שלו), וביקש באופן מנוסה מאוד (מגיע לכאן כל בוקר??) "בייגל עם חביתה, חמאה ומלח".
בינגו.
זה היה ענק. קליעה בול. זה מה שרציתי. זה מה שחלמתי כל הבוקר. לחמניית ענק בצורת בייגל עטור סומסום, עם חביתה טריה, שכבה עבה של מריחת חמאה והבזק מלח, וליד זה קפה טוב.
אז ישר בלי בושה, אמרתי "אני רוצה כזה. כמו שלו...". החלפנו חיוכים. טוב, שנינו חולקים חיבה קולינרית משותפת, וגם שמתי לב בנתיים שאין לו טבעת (אבל אנחנו כבר יודעים ויודעות שזה לא אומר שום דבר). הבן שלי רצה גם אותו דבר. אז שאלו אם אנחנו רוצים חביתת ירק, או רגילה, או עם גבינה צהובה. שלושתינו נשארו עם האורגינל. חביתה נטו. חמאה ומלח. לדעתי רק קבוצת אנשים מאוד מסויימת (איזה?) נמשכת לשילוב הזה של חביתה, חמאה ומלח. בעיני זה אולטימטיבי.... מושלם....
כך ישבנו במקום הזה, מסעדת/קיוסק דרכים נשנושים (תרשמו לפניכם, בעליה לירושלים, ליד תחנת הדלק של שורש), זללנו ארוחת בוקר מופלאה. הגבר ההוא אכל מולי כל הזמן, ואני באמת, בחיי, שלחתי מבטים, ניסיתי לתפוס מבט, לחייך, להחליף איזה שנינות קלה, איזה רמז. רציתי לתת לו ביס מהבייגל שלי ולטעום משלו, לבדוק אם הם דומים שונים או משהו. רציתי לדון איתו האם הם מטגנים את החביתה על שמן זית או על חמאה (על חמאה לדעתי), והאם לא עדיף כבר למרוח חמאה-מלוחה, מאשר למרוח חמאה רגילה ועליה לפזר מלח. רציתי לנגב לו את שולי הפה הזוהרים, ולנער לו את החולצה משבבי הלחמניה והסומסום. רציתי לספר לו שאנחנו בדרך ליד-ושם, וכמה אני גאה בבן שלי שביקש את הנסיעה הזו, וביקש שאני אבוא איתו (אבל גם הייתי מוכנה לוותר על החלק הזה בשיחה אם היה גורם לעיכור האווירה החמאתית). אבל הגבר ההוא, מקור ההשראה שלנו, היה שקוע בעיתון, בלחמניה, בחביתה ואחר כך בנייד שלו, והלך. שיט. וגם אין לשכוח שהבן שלי היה שם איתי, איתנו, אז לא ממש יכולתי להתפרע ולעשות מעשה נגיד כמו לעבור לשבת לידו ובאמת ללקק לו את צידי הפה, או פשוט לשרבט פתק נועז עם מספר הטלפון שלי (כאילו שאם הבן שלי לא היה הייתי עושה את זה... ).
המדהים הוא שתוך כדי הישיבה שלנו שם, המקום התמלא והתמלא, המה אדם. אבל לא סתם אדם - רק גברים. בחיי, שככה יהיה לי טוב! רק גברים עצרו ואכלו שם באותו בוקר. חשבתי שאני הוזה, חולמת - חלום רטוב לגמרי. אבל לא, זה היה אמיתי... מה שהיה ברור הוא שהבעלים, אדם מקסים, חיכן וזריז ביותר, רגיל לכמויות של אנשים, כי כבר שנכנסנו היו מוכנות בדלפק המוני עירמות של לחמניות עם או בלי גבנ"ץ, וערמות של עגבניות וטונה, ומאחורי הדלפק עבדו איתו עוד שלושה בחורים. רואים שהמקום הזה שוקק, הומה, שופע.
אהבתי את היחס שלהם, החיוך, הכמויות הנדיבות של החמאה, של הביצה, של העגבניות. אהבתי את צלוחית הזיתים הדפוקים שהניחו לידנו, את העיתון ובעיקר את הלחמניה הענקית שכל אחד מאיתנו קיבל. בסופו של דבר המחיר עבור שתי לחמניות עצומות עם חביתות, חמאה ומלח, קפה הפוך גדול וכוס שוקו היה 40 ש"ח. שארקפה יקפצו לי...
טוב, בסוף הגבר הזר נסע, האוכל נזלל, חיוך נוטף חמאה לא ירד לי מהפרצוף עד שהגענו ליד-ושם, ולא היתה ברירה כבר... זה בילט-אין שם לא לחייך, ולי ולבן היה המון על מה לדבר: בתי קפה, סוגים של סנדוויצ'י דרכים, דרכים שונות להכין חביתה, ולמה מקומות נידחים יותר שווים יותר.
בדרך חזרה מיד-ושם הביתה היינו קצת יותר שתוקים, ונושא האוכל היה נראה קצת לא במקום. לפחות לכמה שעות.