לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


החיים בצבא, אהבה, חוויות, ועוד המון דברים.

Avatarכינוי: 

בת: 33

MSN: 

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

1/2011

החיים בצה"ל- צבא הגנה לישראל.


החיים בצבא.

 

התגייסתי בתאריך 14.11.10- באותו היום הגעתי לראשונה בחיי לבקו"ם בתל השומר, את השוק של החיים שלי חטפתי בדרך אל מדידת הלחץ של המדים בתוך תאים לא- תאים צפופים וקטנים שכאלה.

כולנו מהירנו, שאלנו אם זה מכוער אחת את השניה, היינו שוקיסטיות ואפילו את הנעליים קשרנו כמו נעלי ספורט רגילות מרוב ההלם ששקענו בום.

לאחר יום עמוס ביותר נסענו לנו אל בסיס מרוחק, ליד אילת. הגענו, הסמלת צרחה עלינו, ניתקפתי שוק כפליים והתחלתי להזיל דמעות המפקדת שהייתה לי שאלה מה קרה אמרתי לה שאני מצטערת פשוט אני בהלם וכך עבר לו יום הזוי ביותר בחיי ומהיר מאוד מחיי אזרחות "מהוללים" לחיי צה"ל הנוקשים.

הטירונות עבר מהר, הגענו למסע מ"מ היינו בשיא הראבק- אנחנו מחלקה של צהובות אכן כן.

אני בשלהי סוף קורס לאחר חודשיים מאוד מייגעים, ב26.01 אני מסיימת את החודשיים הכי עמוסים, הזויים, כיפים, קשים, מלחיצים בערך בימי חיי.

לא קל לקום בכל בוקר הישר אל זרועותיו של המסדר בוקר, הניקיון, הנשק, הארוחות- לא ארוחות שלא משביעות בעליל והישר מיד לאחריהן אל החטיפים המיוחלים שלנו מהבית, לא קל להרים מסדר סמלת ב9 דק', לא קל ללכת למסעות בלילות, לא קל לצאת לשטח, לאכול מנות קרב, לא קל לקום כל בוקר עם אותן הבנות במשך 11 יום, להתקלח, לחרבן, לישון, 24 שעות ביממה אחת בתוך התחת של השניה, אכן לא קל אבל מי אמר שצה"ל זה קייטנה?

כשאני בבסיס אני מתעטפת בגעגועים עזים לבית, לאוכל החם, למיטה האהובה והמכרבלת, למקלחת הבודדה, אני מתגעגעת לחברות, לאהוב שלי, למשפחה המדהימה שלי והתומכת, אני מתגעגעת לעצמי, מתגעגעת ללבד, לשקט שלי.

לא כיף לחכות כל ההפסקה בתור לשירותים-120 בנות על 3 תאי שירותים, לצאת לט"ש כולן ביחד על 4 מקלחות כשאחת מהן הזרם חלש רצח אבל עדיין זו מקלחת.

צה"ל- צבא הגנה לישראל.

אני לא לוחמת. כמעט לוחמת. בעבר התפקיד נחשב ללוחמת כיום תומכת לחימה.

אכן, מדי בנים, נעליים גבוהות, וכל החבילה שמסביב שאין צורך לפרט ולנמק עליה באינטרנט- אתם יודעים מה זה אינטרנט בימינו, עדיף לנסות לצנזר קטעים מסוימים.

החיים בצה"ל מייגעים וקשים מנטלית אבל אני מתבוננת בעצמי כיום ומתבוננת באחרות ורואה שאני כמה שלבים כבר קדימה עם ראש הרבה יותר בוגר ומבין והן נישארו לאכול את ה'אבק' שנותר מאחור.

אף אחד לא הבטיח שהחיים בצבא הגנה לישראל יהיו קלים- ולמרות כל החרא, ולמרות הכל יבוא היום ואני אהיה קצינה כמו שאני שואפת כי המדינה שלנו זקוק לכוח הזה.

 

תזכרו,

להיות צעיר זה לא פשע.
(עד נוב' הכל היה 10 ;)

 


(הכי שמאלית)

 

נכתב על ידי , 7/1/2011 21:38  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של untouched ב-7/1/2011 21:55



32,408
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , ספורט , אהבה למוזיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לA N N A - M O L L Y אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על A N N A - M O L L Y ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)