לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

שולה וטומי מגבעת אולגה, חדרה


הגיגים, תמונות וסיפורים מהחיים שלנו בגבעת אולגה, חדרה

כינוי:  סבתא שולה מחדרה

בת: 71

Skype:  shulalevin 

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוקטובר 2016    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

10/2016

תקשורת בין אישית בחגים בשנות הששים והשבעים


קטע זה מוקדש לכל המתבכיינים על בעיות תקשורת בין אישית בעידן הטכנולוגיה המודרנית, שלא מחליפה תקשורת אישית ישירה.  זכרו, הנושא הוא רק תקשורת.  על עדתיות, שחרור האישה, ערבים-יהודים, דתיים-חילוניים לא כאן ולא כרגע...


אז ככה לטובתכם קודם כל: נזכרתי שכשהיינו מתכוננים לנסיעה לסעודת חג אצל המשפחה מצד אמא שנותרה בחיים אחרי הנאצים, בניגוד לכל המשפחה מצד אבא, וכבר היינו חגיגיים כאלה, היינו עושים סיבוב אצל השכנים לומר שנה טובה לכולם.  נשמע נפלא, וזה נכון.


שבועות קודם כבר היינו יושבים וממלאים כרטיסי ברכות שנה טובה, להדביק בול, ללכת אל הדואר ולמסור שם למשלוח. (אפשר לבחור כאן: http://www.nostal.co.il/cards.asp).  נשמע נפלא, וזה נכון.


ערב ראש השנה, כמו ערב ליל הסדר, היה ערב מקודש למשפחה.  לא היו נרשמות נפקדויות, אלא אם זה חלוקה בין משפחות בני הזוג, דבר מאוד נדיר בימים ההם, כי בכל משפחה היו נפקדים כבר בני משפחותינו שנרצחו בשואה, אז היה צריך לאסוף אחד לאחד יחד לקבוצה לסעודת ראש השנה או ליל הסדר. נשמע נפלא, וזה נכון.


אבל לי זה ממש לא הספיק! חשתי ש״צר עולמי כעולם נמלה״, ואני מזכירה:

  • -לא היו טלפונים בבתים, רק טלפון ציבורי אחד ויחיד בכל שכונה שמופעל על ידי אסימונים (ראו כאן).

  • -לא נסעו לחוץ לארץ, מקסימום לקפריסין, הכי עשירים.

  • -לא היו צימרים בשום מקום, חופשות בארץ היו כרוכות בלינה אצל חברים רחוקים.

  • -טלפונים אישיים היו רק בספרות מדע בדיוני ובהזיות שלי האישיות

  • -מחשב לא היה מחוץ למרכז החישובים באוניברסיטה, בודאי שלו אינטרנט או תקשורת דומה כלשהי. התחלת השימוש הנפוץ יותר בביטנט היתה בשנות השמונים המוקדמות באוניברסיטה.

  • -אנשים נסעו באוטובוסים, לא היה דבר כזה מכונית לכל משפחה, לכן עבדו קרוב למקום מגוריהם, ונסעו באוטובוסים לכל מקום, כולל לשוק ולקניות במרכז העיר או באלנבי



אז בימים ההם תקשורת בין אישית היתה רק עם השכנים המיידיים וקרובי משפחה.  נוער בתיכון כבר היה קשור אישית לאחרים מחוץ לשכונה המיידית כי היה תיכון אחד בלבד בכל העיר (חולון של פעם).  החרוצים והמיוחדים שהלכו לאורט סינגלובסקי הכירו אנשים מתל אביב שאינם בני משפחה, ממש רחבי אופקים!  


הזכרון שלי מאותה תקופה היה קשר מאושר וישיר עם השכנים וילדיהם, וזהו!  אין ״אחרים״ ללמוד עליהם, להבין אותם, לשנוא אותם, לאהוב אותם, לרחם עליהם ולקנא בהם. מי שהיה ״רחוק מהעין רחוק מהלב״

היתה לי אישית תמיד תחושת מחנק גדולה של סגירות וחוסר תקשורת עם העולם, שניחשתי שהוא אי שם קיים.  החלון היחידי שלנו לעולם היתה התקשורת: העיתונים מנייר המגוייסים כל אחד למגזר שלו, הרדיו שתפקידו היה להיות קול ישראל, ומפא״י שולטת עליהם ועל כל פינה בחיינו (על פי אבא, אני הייתי ילדה שטופת מוח).  היתה לנו תחושת נרדפות, ״העולם כולו נגדנו״, החרם הערבי, איומי מושלי מצרים, ירדן, סוריה ולבנון להשליכנו לים ליוו את ילדותנו, ותפקידנו היה להיות הצברים החזקים והחמודים שצומחים מתוך חורבות ההיסטוריה הקרובה הקשה של השואה ומביטים קדימה לעתיד דרך כל האיומים של ארצות ערב ששמענו בקול הרעם מקהיר ורדיו רמאללה. 


 


מי היה קורא עיתונים?... רק החרוצים שבינינו.






נכתב על ידי סבתא שולה מחדרה , 9/10/2016 06:13  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-9/10/2016 07:19



12,199
הבלוג משוייך לקטגוריות: אקטואליה ופוליטיקה , ציונות , תקשורת ומדיה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לסבתא שולה מחדרה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על סבתא שולה מחדרה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)