לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

ערן לוי, ברלין



מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2011    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

6/2011

היא לא יודעת


היא עוד חושבת שזה ככה

כמו שהיה כבר שש שנים

אני והיא, קרובים כמו פעם

דומה בחוץ, שונה בפנים

 

היא לא יודעת מה קורה לי

ושאצלי בלב כבר קל

כבר לא אוהב אותה לנצח

כבר לא אוהב אותה בכלל

 

 

שתחשוב כל מה שבא לה

שתדמיין עולם אחר

היא לא יודעת מה עובר עליי

ושאני כבר אסתדר

 

 

שם בפינה עומד הצמח

שכבר מזמן איבד שליטה

ויש מגש קטן של פיצה

על השולחן שבמטבח

 

אני אשם, אני לבטח

הרסתי לה את החיים...

כשאעזוב אותה לנצח

אולי תביט עמוק בפנים

 

 

שתחשוב כל מה שבא לה

שתדמיין עולם אחר

היא לא יודעת מה עובר עליי

ושאני כבר אסתדר

נכתב על ידי , 14/6/2011 22:42  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



כל כליזמר מלך


ימים יפים עברו עלינו לאחרונה בברלין.  ימים שטופי שמש וערבים נעימים עד קרירים שמחיים את הנשמה אחרי עוד חורף קפוא.  באחד מאותם ימי ראשון החמימים קיבלתי הזמנה לפסטיבל כליזמרים שנערך בבית הכנסת הגדול בעיר.  אודה ולא אבוש - לא התלהבתי מהאירוע עצמו.  הקייטרינג עניין אותי הרבה יותר, בעיקר החומוס של החבר שהזמין אותי להתרשם מהדוכן שלו בפסטיבל.  בסופו של דבר גם הקשר היהודי הבלתי נמנע והרצון שלי לראות יהדות קצת אחרת מזו שאני מכיר, הגלותי שלה, הביא אותי בציפיה לשערי בית הכנסת.

 

בכניסה לבניין חדר בדיקות עם סרט נע המסיע את התיקים אל תוך הרנטגן.  גם אותן קופסאות אפורות אליהן אנו משליכים את הטלפונים, המפתחות והכסף הקטן בשדה התעופה היו שם.  גם הצפצוף של גלאי המתכות היה שם, אבל לפחות לא ביקשו ממני להוריד את החגורה, הספיק להם לזהות אותה.  המאבטחים, השאלות (לאן הגעת? אתה לבד?) והגלאים החזירו אותי לימים בהם מאבטח בפתח קניון לא הצליח להפתיע אותי. בסך הכל זה די טבעי, רוב המקומות הבולטים ביהדותם בעיר מוגנים.  המקומיים די מתורגלים, הם יודעים שבית הכנסת, חנות הספרים והמעדניה בשרלוטנבורג או חנות המכולת (והמבחר העלוב שבה, אם תשאלו אותי) בשכונת מיטה יתוצפתו תמיד בשוטרים.  גם אני מכיר את זה מקרוב, רק שבכל מקום מחוץ לישראל זה תמיד מרגיש מעט מוזר.

 

פסטיבל כליזמרים? טוב, פסטיבל זו מילה די מרשימה ועצומה על מנת לתאר את שהתרחש באולם.  שלושה חבר'ה ממוצא רוסי, שניים על אורגן וגיטרה, שלישי מנגן בקלרינט ומנסה להצחיק ולרגש באתנחתאות בין השירים עם בדיחות אידישאיות וסיפורים בסגנון שלום עליכם.  הוא דיבר בגרמנית וברוסית, בעיקר ברוסית.  רובו הגדול של הקהל הבין כל מילה ברוסית.  היחידים שזוהו חיצונית כישראלים היו אלה שעמדו מאחורי דוכני המזון במקום.  גם אני עמדתי שם.

 

את שמות הנעימות ידע הזמר לומר גם בעברית.  וכאן מגיע הניגוד הגדול ביותר: אני מכיר את כל הנעימות.  את כולן שמעתי בשלב זה או אחר של חיי. את כולן אני מזמזם לעצמי יחד עם הלהקה שעל הבמה.  ולא רק אני אלא גם הישראלים המעטים באולם.  אבל רק אני הייתי הפלצן הקטן כשהזכרתי בשיחותיי שניים, גיורא פיידמן וישראל זוהר.  חשבתי לתומי (ואולי לגאוותי) שכולם מכירים אותם, הרי הם נגני קלרינט מפורסמים, מופיעים בכל פסטיבל מחולות בכרמיאל, הופיעו בטלויזיה.  נאדה.

 

רק בסיום הערב הבנתי מה עבר עליי: זה היה ערב יהודי מאוד אך לא ישראלי.  הערב כלל לא יועד לישראלים ורק אני נתתי לעברית שנשמעה ספורדית בסביבת האולם ובתוכו להשפיע על הרושם לו ציפיתי.  זה היה ערב מוסיקה יהודית שבא לשמח את יהודי התפוצות.  אני לא יהודי תפוצות, אני ישראלי, וכנראה שכך זה יישאר גם בעוד עשרים שנה, כשאגיע לגיל הממוצע של צופי אותו מופע. 

 

בהבדל אחד קטן: הם עברו ליד דוכן החומוס, בחנו את המזון המוזר ששכן לו כיציקת טיט לבנבנה בתוך קערית וקושט בשמן זית ופטרוזיליה, תמהו בשקט לגבי טיבו והמשיכו הלאה לדוכן הקיגל המוכר.  אני מאמין שגם בעוד עשרים שנה אביט בערגה על אותה יציקה ואדע שהיא המזון הטעים בעולם, שהיא שלי.

נכתב על ידי , 5/6/2011 08:55  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





כינוי: 

מין: זכר

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , תרשו לי להעיר , 40 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לערן לוי אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על ערן לוי ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)