לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים

Silent Chaos


...Everybody's looking for somebody's arms to fall into


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יולי 2006    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

7/2006

גול!


המונדיאל, שנגמר לפני כמה דק', היה ללא כל ספק שונה.שונה בהרבה רבדים.

 

בדקות אלה ממש, ששחקני נבחרת איטליה מצטלמים עם גביע העולם בכדורגל בידייהם, אני מנסה לנתח, כרגיל, מה אני רואה, איך המראות האלה, הרגשות האלה הופכים לכמו עוברים בצד לכולם, ורק אני ממשיך להסתכל באדיקות.

 

ראשית כל, המונדיאל הזה היה מפנה, אפילו לפני התחלתו, הוא היווה שינוי כיוון באופן הצגתו, כמה שבועות לפני תחילתו הודיעה החברה שקנתה את הזכויות לשידור משחקי גביע העולם בארץ על מחיר מופרז של 500 שקל, כמדומני, על הזכות לצפות במשחקים.
מיד התעוררה בהלה ציבורית - איך אנחנו, העם בו בחר ה', בכבודו ובעצמו, שחיים חיים עניים וחסרי כל ישע, עם מכשיר סלולרי אחד לכל אחד, וטלויזית LCD או פלזמה רק בכל בית שני, נשלם מחיר שכזה?
החברה מיד התעשתה, בדרכה שלה, וצמצמה את המחיר כמעט ב60% - למשהו כמו 300 שקל, אך אבוי, אפילו שהחברה עשתה צעד גדול מאוד כלפי התושבים המודאגים, אמרה החברה - 'מה אנחנו פראיירים?', ונמנעו מלשלם, בעלי קיוסקים קמו והודיעו בקול נחרץ שלא ישלמו את המחיר על שידור המשחקים בפומבי, 'שיבואו', אמרו.
החברה הורידה עוד 30 אחוזים בערך מהמחיר, והוא הועמד על 190 שקלים, מחיר סביר מאוד.  אף אחד לא מכריח אותך לראות כדורגל, בא לכם לראות, תשלמו.
בסופו של דבר, המשחקים שודרו בערוצים המסחריים - 22 ו-10, כמעט כולם, לפחות המשמעותיים ביותר.
הציבור הישראלי ניצח.

 

המונדיאל היה גם נקודת מפנה בקהל הבוחרים בקולו של רמי וויץ, כקול השדרן הסקסי בטלויזיה, או במילים אחרות, גם המין היפה...יותר... התחיל התעניין בפלא הזה, 22 גברים לבושים בבגדים לא ראויים המזכירים מעט את  מדי צבא המשמר של הוותיקן, ושופט, רצים מיוזעים הלוך ושוב לאורך המגרש, במטרה להכניס את הכדור לדבר הלבן הזה עם הרשת.
אין לי אפילו תיאוריה על למה נשים התחילו להעניין בספורט הקופיפי הזה, שכן כל השנים, הם התעניינו בספורטים יפים הרבה יותר... ריקודים סלוניים (ולא, לא מדובר על ריקודים בחדר האורחים), קפיצה אומנותית לבריכה ועוד.
זה לא שאני מזלזל בכן, אני אפילו בצד שלכן, באופן מסויים, כלומר, גם אני לא מבין מה יכולה להיות הסיבה להיות צמוד למסך (הדק) ולראות במשך 90 דקות (לפעמים אפילו עם הארכה) גברים מיוזעים רצים עוד ועוד.
השנה, לא שמעתי לא פעם ולא פעמיים על גברים שנענו לדרישות נשותיהם, לפעמים תוך איומים, על הזמנת חבילת המונדיאל.
הבעיה העיקרית שהגברים אל הצליחו אפילו להעלות עליה במוחם היא, שלמרות שהנשים ששות מאוד לראות את משחק הכדורגל, אין להם מושג קלוש כמעט לגבי הנושא, לדוגמא, אצלנו בבית, אמא שלי הייתה המעודדת הראשית לצפיה במשחקים, תוך משפטים כמו 'הנבחרת הארגנטינאית משחקת טוב יותר, אבל לגרמנים יש שחקנים יפים יותר', המשחקים עברו להם בשאלות כמו, 'רגע, לאן הקבוצה הכחולה צריכה להתקיף?', 'למה לזה שבצד מותר לתפוס את הכדור ולכל השאר לא?', 'אם השופט במגרש, מי השופט שרץ לאורך הקו ומנופף בדגלים?' ושאלת השאלות - 'נפדל?'.
לסיכום, נשים יקרות, אני מעריך מאוד את רצונכן לראות את המשחק, אבל בכל הרצינות, אפילו אם זה דורש הושבה מול המחשב ופקודה לשחק פיפ"א 2006 עד שתדעו בדיוק מה עושה כל אחד, ואיזה טלפון הקשר מקשר, תעשו את שיעורי הבית שלכן קודם, הנאה מהמשחק היא כמו הנאה מסרט, רוצים לשמוע רק את השחקנים.

 

אולי בגלל הגיל, אולי בגלל הזמן שעבר מהמונדיאל הקודם, המונדיאל הזה הביא איתו גם המוון מבצעים ופעילויות שלא ממש קשורות לכדורגל, המסעדה פאפאגאיו (ברזילאית), הציעה קפיריניה (משקה) חינם בכל נצחון של ברזיל, רשת אל-גאוצ'ו (ארגנטינאית) הציעה 50% הנחה ובירה ב10 שקל על כל נצחון של ארגנטינה. אלה המקומות שאני שמעתי עליהם, באל-גאוצ'ו אפילו ביקרתי , אני לא יודע אם זה גימיק שיווקי או משהו, בכל אופן, טיפ למונדיאל הבא,  אם אתם רוצים להביא לקוחות, קודם כל, יותר מבצעים אטרקטיביים, ושנית כל, שיקרו בזמן המונדיאל, ולא 24 שעות אחריו או משהו...

 

להפתעתי, השנה, עקבתי די באופן עיקש אחרי המשחקים, (בין השאר כי רציתי לאכול באל-גאוצ'ו... ), זה היה קצת מוזר, לראות כדורגל יפה, מעניין, פנדלים נעצרים, שערים מובקעים, פתאום כיף לעקוב, להתרגש, לדאוג.
לא, אני לא מתחיל לאהוב כדורגל, למרות שעוד 4 שנים, אולי משהו ישתנה. בי, או במדינה כולה.

 




מחר יש לי מבחן בחדו"א - חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי, ביום שישי עוד מבחן, מבני נתונים ואז מתחיל החופש ויש ימבה תוכניות.
נקווה שיצאו לפועל.
נכתב על ידי , 10/7/2006 00:16   בקטגוריות מה שאני חושב  
11 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של sadness ב-11/7/2006 20:17



Avatarכינוי: 

בן: 38

Skype:  GuyKhmel 




13,392
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , 20 פלוס , המתמודדים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לג'ימן אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על ג'ימן ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)