לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

קסם שימושי


בעלת בלוג זה איננה עוד. לפרטים www.kesem-art.com

כינוי:  קסם שימושי

בת: 60

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2014    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
5/2014

מזמן לא היה כאן מתכון...


מכירים את זה שככל שהילדים גדלים הם אוכלים יותר מגוון?


 


אצלנו זה עובד קצת אחרת.


 


כשהם היו קטנטנים הם אכלו מגוון מאוד. ואז הם הגיעו למסקנה שאם זה לא גדל בצלופן זה לא אוכל...


לשמחתנו, עם הזמן, הדברים משתפרים והיום הגדולים אוכלים די סביר.


 


ואז הגיעה הנסיכה.


כאן גילינו תופעה חדשה - היא אכן לומדת לאהוב דברים חדשים, אבל אחרי שבועיים או אחרי חודש זה עובר לה.

ככה חגגנו עם תרד (וכבר לא), פטריות וסלט מעורב, למשל...


 


מה שזה אומר זה שתמיד יש בעיה כשרוצים להפוך את ארוחות הערב לקצת יותר מגוונות. בכמה אופנים כבר אפשר להכין ביצה?

ומאז שהבנים כבר לא בבית, חבל לי להכין דברים שדורשים הדלקה של תנור לכבודה של ילדה אחת.


 


בגלל זה ממש התלהבתי כשפגשתי את הטוסטר להכנת מיני קאפקייקס. ישר חשבתי עליו לטובת הכנת מאפים מלוחים לארוחת ערב נסיכותית ומזינה.


 


מאז שהתזונאית המליצה לי על שילובים של קמח חיטה מלאה עם חלבון - גבינה מלוחה או יוגורט, כל הבצקים שאני מכינה מנסים להיות כאלו (אני מחזיקה בפריזר מלאי של זית בבית שמוכן מבצק כזה - חיטה מלאה, שמן זית, יוגורט וגבינה מלוחה - ושלושה ארבעה כאלו מחליפים את קערית הקורנפלקס של הבוקר ומשביעים את הנסיכה). אז חיפשתי ברשת מתכונים למאפינס מלוחים, ויצרתי לי מרשם של מאפינס גנריים, שאפשר להוסיף להם מה שרוצים.


 


בתור תודה לתזונאית המקסימה ממנה למדתי את הפטנט, הכנתי לה כרטיס מתכון:




אם עושים אותם במכשיר המאפינס זה לוקח קצת יותר זמן מתערובות אחרות - בסביבות 9-10 דקות.


הכנתי את אותה תערובות גם בכמות מלאה בתור פשטידה וזה יצא מצויין.


 


אז איזה שילובים כבר ניסינו?


* בצל מטוגן (בפטנט של כף שמן וכמה כפות מים, עד שהמים מתאדים הבצל כבר רך ואז הוא משמין בכף השמן היחידה ויוצא מעולה) + רצועות קישואים מאודות.


* בצל מטוגן ומנגולד מאודה וטחון


* בצל מטוגן והכרובית המאודה שיצאה לנו לא משהו,ף אבל ככה היתץה הרבה יותר נחמדה


*בצל מטוגן + תירס + גבנ"צ - לפשטידה מושחתת במיוחד


* עשיתי את זה גם עם גרגירי תירס בלבד. היה ממש מוצלח, אבל בפעם הבאה אשקיע עוד דקה לטחון את התירס, כי אחרת יש פיזור ממש לא אחיד של טעם התירס...


 


וחוץ מזה, הכנתי גם פנקייקס קטנים, שוב עם קמח חיטה מלאה. ממש פינוק...


 


ניסיתי גם להכין בו קציצות, אבל זה לא היה שווה את זמן הניקוי שהגיע אחר כך. אני חושבת שבשר יחכה לשלב שבו אשדרג למכשיר שבו אפשר להחליף תבניות ואז הניקוי יהיה פחות סיפור...


 


אין ספק שזה אחד הגאדג'טים השימושיים שפגשתי (-:


 


ומה המתכון שלכם?


 


____________________________


משהו קטן וטוב - כי תמיד יש כאלו...


מבצע בין החגים - כי ברור שבין יום העצמאות לל"ג בעומר מגיע חג החותמות - 


זה הזמן להצטייד בחותמות פונטים, איורים וברכות במחירים משמחים במיוחד...


 

נכתב על ידי קסם שימושי , 9/5/2014 10:15  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




הבלוג משוייך לקטגוריות: משפחתי וחיות אחרות , יצירתיות , האופטימיים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לקסם שימושי אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על קסם שימושי ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)