בחוץ יורד גשם, אבל עדיין לא קר, ומבחינתי זה מזג האוויר האידיאלי ואני מוכנה שימשיך ככה כל השנה. הבעייה היא שאו-טו-טו יגיע החורף, ואני שונאת שקר לי!!!
בכל אופן, מכיוון שאפשר להגיד שהסתיו כבר כאן, אפשר גם לעבור למחלקת התבשילים, אלו שבקיץ ממש לא מתאימים, גם משום שתבשיל זו מין מילה שדורשת קרירות מסביבה וגם משום שאצלי תבשילים יכילו בדרך כלל ג'ינג'ר ושום, שני תבלינים מחממים במהותם (ולא, לא שקעתי לתחומי הרפואה הסינית, אבל אני יודעת מה קורה לי כשאני אוכלת אותם. חם, אמרתי כבר?)
בערב החג ציפינו לביקור של אחי הלא כל כך קטן וגיסתי המקסימה. לצערנו, חמש דקות אחרי תחילת הבישולים, הסתבר שהמקסימה חולה והביקור התבטל. הקארי, לעומת זאת, יצא טעים להפליא, והחלטתי לחלוק איתכם את התבשיל הגאוני הזה. אני לא יכולה לתת קרדיטים, כי זה משהו שהתפתח במהלך השנים ומשלב חתיכות מכל מיני מרשמים, אבל אני שמחה לתת קרדיט קבוצתי לכל הבשלנים המופלאים שמספריהם למדתי לאורך השנים...
כמה הערות למען הסדר הטוב:
- זה שאני קוראת לזה קארי לא אומר שזה יענה לאיזה שהם קריטריונים מחמירים של הודים. מבחינתי כל מה שהכנסתי בו תבלין קארי אוטומטית יכול להיות מוגדר קארי.
- הגירסה שלי בשרית, אבל אם מדלגים על כל ההוראות שקשורות בבשר – אפשר לעשות מזה יופי של קארי צמחוני.
- בכמויות של תבלינים אני ממש גרועה. אני מבשלת כמעט בלי מלח. אז תשלימו תבלינים לפי הטעם...
אז מה יש לנו?
- לוקחים חצי קילו-קילו חזה עוף חתוך לקוביות ושורים אותו במרינדה שעשוייה מחצי קופסת חלב קוקוס, 3 כפות ברנדי וכפית גדושה ג'ינגר קצוץ. כמה שזה יעמוד יותר, הבשר יספוג יותר טעם. לפחות שעה.
- מבשלים במים עם 2 כפות מרק עוף קוביות דלעת עד שמתרככות. מסננים.
- מטגנים שני בצלים חתוכים לקוביות. לדעתי פטנט הטיגון הדיאטטי הבא מגיע מנירה רוסו – שמים בסיר עם הבצלים מעט שמן וכמה כפות מים, ככה שהבצלים חצי מתבשלים וכשהם כבר רכים הם משחימים במעט השמן שבמחבת. במקרה הזה לא רציתי שישחימו, אז הוספתי כמה פעמים קצת מים עד שהם היו שקופים-מטוגנים כאלו. להוציא מהסיר.
- לסנן את הבשר מהמרינדה (לשמור את המרינדה). לחמם בסיר קצת שמן זית, כמה שיני שום קצוצות, אבקת קארי או ממרח קארי וג'ינג'ר. לשפוך על זה בשר, אבל לא יותר מדי. הרעיון הוא להקפיץ את הבשר, לא לבשל אותו. אני עבדתי עם קילו בשר וטיגנתי אותו בשני סבבים. בכל סבב מוסיפים תבלינים.
- מכניסים לסיר:
את הבשר המטוגן
את הבצל המטוגן
את הדלעת המבושלת
גרגירי חומוס (בדרך כלל אני משתדלת לבשל את החומוס בעצמי. הפעם לא הלך, אבל להפתעתי המאמן הביא מהסופר שימורים של גרגרי חומוס אורגני, וזה אפילו לא היה יותר יקר. הם ממש ממש רכים, לא כמו החומוס שמגיע בדרך כלל בפחיות שימורים). אני שמתי קופסת שימורים אחת, וגם כמה כפות מהנוזלים שלה.
את המרינדה, חצי הקופסא הפתוחה של חלב הקוקוס שנשארה לנו ממקודם ועוד קופסא אחת שלמה של חלב קוקוס.
תבלינים – קארי, מלח, שום, ג'ינגר – תטעמו כשמתחיל לרתוח ותוסיפו לפי הטעם.
- מכיוון שכל המרכיבים שהכנסנו מבושלים/מטוגנים כבר, אז צריך רק בישול קצר לערבוב של כל הטעמים, אז כשטעים לכם תכבו את האש.
לשפוך כף גדושה מהתבשיל על אורז מאודה, לפזר מלמעלה בוטנים קצוצים ו/או כוסברה קצוצה ולחשוב כמה טוב שהסתיו הגיע ואוכל לוהט חזר לאופנה.
בתיאבון!
___________________________
משהו קטן וטוב # 40
"איש הפח" סידרה בת שלושה חלקים. אני חושבת שהיא שודרה ב YES2, אבל לא בטוחה. הקלטתי אותה ואמש ראינו את שלושת החלקים ברצף. שדרוג מדהים של הקוסם מארץ עוץ. היה מענג.